Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτήματα για τη δολοφονία του Μπάμπη | Λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων βρέθηκε στο σπίτι του

Φύλλο και φτερό, ώστε να εντοπίσουν την καραμπίνα που στέρησε τη ζωή από τον Μπάμπη, κάνουν την περιοχή του κάμπου Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι οι Αρχές. Τα ερωτήματα αναφορικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του 31χρονου αυξάνονται με τον κατηγορούμενο κρεοπώλη να αφήνει να εννοηθεί ότι ο φίλος του έπεσε θύμα κυκλώματος αρχαιοκάπηλων. Την ίδια στιγμή στο σπίτι του θύματος βρέθηκε λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων αλλά και ένα τετράδιο που γράφει τα ονόματα και τα ποσά όσων του χρωστούσαν.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Μπάμπης Κούτσικος εντοπίστηκε νεκρός. Εκεί, αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία, για να βρουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.

Τα ποινικά μέρη της υπόθεσης αφορούν στη δολοφονία του Μπάμπη αλλά και, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Ο κρεοπώλης έκανε λόγο για ένα τετράδιο στο οποίο ο Μπάμπης έγραφε τα ονόματα όσων δάνειζε με τα ποσά να ανέρχονται ακόμα και σε 60.000 ευρώ, ενώ το θύμα επισήμως ήταν εργάτης στην Ιταλία.

Δεύτερον, γίνεται λόγος για υπόθεση κρυμμένου θησαυρού, καθώς το θύμα είχε στο σπίτι του αντίστοιχο μηχάνημα ανίχνευσης κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο: η αναζήτηση λογισμικού ανεύρεσης κρυπτονομισμάτων μέσω υπολογιστή.

Υπάρχουν 2-3 λογισμικά στην Ελλάδα. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων. Ο Μπάμπης, σύμφωνα με τον κρεοπώλη, συμμετείχε σε εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Από το ανακριτικό υλικό φαίνεται ότι εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι.

Ο κρεοπώλης, πάντως, στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.

Τι είπε στην απολογία του ο 50χρονος

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς απείλησε να αυτοκτονήσει, στην απολογία του υποστήριξε πως πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη κρύβεται κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

«Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Και ο στρατός στις έρευνες

Στην αναζήτηση του φονικού όπλου και του κινητού μπήκε και ο στρατός με ομάδα ναρκαλιευτών και ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και η σορός θα δοθεί στην οικογένεια. Σήμερα στο Μεσολόγγι, η μητέρα, οι αδελφές και οι συγχωριανοί του θα συνοδεύσουν τον άτυχο Μπάμπη στην τελευταία του κατοικία.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Την Κυριακή 3 Μαρτίου η “Αλφαβητοπαρέλαση” στο κέντρο της πόλης

Η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα φέτος, θα είναι μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα και διασκέδαση, με τη συμμετοχή τόσο μικρών όσο και μεγάλων καρναβαλιστών.

Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και να ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι. Φέτος, μια ενδιαφερουσα προσθήκη είναι η συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια της περιοχής, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με παροιμίες. Αυτό υπόσχεται μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη εκδήλωση, που θα προσφέρει διασκέδαση και εκπαιδευτική αξία για όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Προχωρούν τα έργα του νέου κολυμβητηρίου

Η κατασκευή του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στη Δράμα είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη και τον αθλητισμό της περιοχής.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών δεδομένου των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν σε γραφειοκρατικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία της εταιρείας Raycap και του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη ειναι εξαιρετικά γενναιόδωρη, αφού προσέφερε όλη τη μελέτη και την κατασκευή του κολυμβητηρίου ως δωρεά προς την τοπική κοινωνία. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή της προς την πόλη και τους κατοίκους της, καθώς και την υποστήριξή της προς τον αθλητισμό και την εκπαίδευση των νέων.

Επιπλέον, η συμβολή του Δήμου Δράμας στο έργο είναι επίσης σημαντική, αν και η συνολική χρηματοδότηση προέρχεται κυρίως από την εταιρεία Raycap. Η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός για την κατασκευή του κολυμβητηρίου φαίνεται να βασίζεται στην εμπιστοσύνη προς την εταιρεία και την προσφορά της.

Συνολικά, αυτό το έργο αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα της Δράμας, ενισχύοντας τον αθλητισμό και προσφέροντας νέες δυνατότητες για την υγεία και την αναψυχή των κατοίκων.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μαθητές και μαθήτριες «καλωσορίσαν» την Άνοιξη στο κέντρο της πόλης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας σε ρόλο οργανωτή και εμψυχωτή, καλωσόρισαν τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Εκεί παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Χατζόπουλου και από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Στις παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνονταν απαγγελίες ποιημάτων, ανάρτηση ζωγραφιών στα ταμπλό, κατασκευές (βραχιολάκια Μάρτη και χελιδονοφωλιές), καθώς και παραδοσιακοί χοροί από μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων.

Τα «Χελιδονίσματα» είναι τα «Κάλαντα της Άνοιξης», για το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης, η οποία συμβολίζει την ελπίδα και την αναγέννηση της ζωής. Μέσα από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής και των παράλληλων δράσεων, επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας με την έκφραση και διάχυση της ελπίδας, αισιοδοξίας, αλλά και μαχητικότητας για τη ζωή και τα προβλήματά της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en