ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ερντογάν | “Τα νερά της Μεσογείου θα θερμανθούν και άλλο”

Ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τον ΟΗΕ να πάρει θέση. «Τα ΗΕ δεν μπορούν να αδιαφορούν πλέον για όσα συμβαίνουν», είπε ζητώντας την ανάληψη ενεργότερου ρόλου.

Στις «επιτυχίες» της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική και δη στη Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία εντωμεταξύ απέδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις φήμες περί πραξικοπήματος στη χώρα, καθώς ο «αποτελεσματικός του αγώνας», όπως τον χαρακτήρισε, ενόχλησε την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από την Τουρκία ο «εγκέφαλος» της προηγούμενης απόπειρας το 2016.

DNews Widget

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version