Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερις: Νέο στέλεχος του κοροναϊού παραγκωνίζει τον Αρκτούρο σε Ευρώπη και Ασία

Νέο στέλεχος του πανδημικού κοροναϊού τέθηκε υπό παρακολούθηση στη Βρετανία, όπου αντιστοιχεί πλέον σε ένα σημαντικό ποσοστό των λοιμώξεων, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης μεταδοτικότητας ή σοβαρότερης λοίμωξης

To στέλεχος «Έρις», ή EG.5.1, είναι μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον και σύμφωνα με βρετανικά μέσα αντιστοιχεί σήμερα περίπου στο 20% των δειγμάτων από ασθενείς Covid-19 στην Ασία, 10% στην Ευρώπη και 7% στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Independent, η «Έριδα» αντιστοιχεί στο 14,6% των κρουσμάτων στη Βρετανία και είναι έτσι το δεύτερο συχνότερο στέλεχος μετά τον «Αρκτούρο» ΧΒΒ.1.5, ο οποίος ευθύνεται για σχεδόν το 40% των κρουσμάτων.

Η «Έρις» έχει προστεθεί από τις 3 Ιουλίου στη λίστα του ΠΟΥ με τις υποπαραλλαγές υπό παρακολούθηση, δεν έχει αναγνωριστεί όμως ως στέλεχος που προκαλεί ανησυχία.

Η ανακοίνωση της βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) για την Έριδα έρχεται την ώρα που η Βρετανία καταγράφει αύξηση στις διαγνώσεις και εισαγωγές ασθενών Covid-19, αύξηση που ίσως οφείλεται στον βροχερό καιρό των προηγούμενων ημερών και δεν προκαλεί σημαντική ανησυχία.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων» δήλωσε ο Αζίμ Μαζίντ, καθηγητής του Imperial College στο Λονδίνο, σχολιάζοντας το θέμα του νέου στελέχους.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει διακυμάνσεις και είναι φυσικό να υπάρχουν περίοδοι με αυξημένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε.

Δήλωσε μάλιστα ότι το EG.5.1 είναι παρών στη χώρα από τα τέλη του 2021 χωρίς να έχει προκαλέσει ανησυχία μέχρι σήμερα.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το EG.5.1 για να δούμε τι επίπτωση μπορεί να έχει στον αριθμό των λοιμώξεων, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους» είπε.

tanea.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής | ευαισθητοποίηση αρμόδιων αρχών και φορέων για την λύση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής, κ. Ανδρόνικος Σινιώρης, ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεραμωτή λόγω της κίνησης επιβατών και εμπορευμάτων με οχήματα στον οικισμό. Η κίνηση αυτή αφορά τη φόρτωση προς το Λιμένα της Θάσου μέσω του πορθμείου. Στόχος του συλλόγου είναι να ευαισθητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και φορείς για την εξεύρεση λύσης μέχρι την ολοκλήρωση των κατασκευών λιμενικών εγκαταστάσεων εκτός οικισμού, στη Βόρεια πλευρά του κόλπου. Αυτή θεωρείται η μόνη βιώσιμη λύση.Ο κ. Σινιώρης τόνισε ότι ο οικισμός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση των οχημάτων, τόσο από τον θόρυβο όσο και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τέλος, ζητήθηκε η δρομολόγηση έκτακτων δρομολογίων στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, για την αποσυμφόρηση του οικισμού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας.

Η αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Οι επενδύσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις και υποδομές υποδοχής τουριστών έχουν βελτιώσει την ικανότητα του λιμανιού να εξυπηρετεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες. Η εντατική προώθηση του λιμανιού της Καβάλας ως προορισμού κρουαζιέρας μέσω διεθνών εκθέσεων και συνεργασιών με τουριστικούς πράκτορες έχει προσελκύσει περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας. Η γεωγραφική θέση της Καβάλας κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Φίλιπποι, καθιστά την πόλη ελκυστική για τους τουρίστες. Η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αυξημένης κατανάλωσης σε τοπικές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία. Η συνεχής ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα απαιτεί συνεχή προσπάθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματικούς φορείς για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η ικανοποίηση των επισκεπτών.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel αναφερέ τα εξής :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Πέραμο Καβάλας – Συγκρούστηκαν δύο επιβατικά οχήματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα συγκρούστηκαν δύο επιβατικά οχήματα ενώ υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en