Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έρχονται 3.950 προσλήψεις, ποιους κλάδους αφορούν

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε χθες ότι προχωρούν κανονικά οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019.

Ιδιαίτερα βαρύτητα, μάλιστα, δίνεται στις θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες και κυμαίνονται στις 2.450 χιλιάδες.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός θέλει να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστο Σταϊκούρα, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρη Σκυλακάκη, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Μία εξίσου σημαντική εξέλιξη είναι η σημερινή πρωινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Σήμερα στις 10:30 είναι η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον νέο Έλληνα επίτροπο στη Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τέμπη – Ασλανίδης για Ευρωβουλή | «Λύθηκαν τα χέρια» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

«Στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαμε αυτό που δεν βρήκαμε στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφορικά με όσα έγιναν την Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το αίτημα των συγγενών θυμάτων να μείνει ανοιχτή η υπόθεση και η έρευνα.

«Όλο το Ευρωκοινοβούλιο βρισκόταν στο πλευρό μας. Είναι το πιο ξεκάθαρο έγκλημα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας», είπε ο κ. Ασλανίδης, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επί έναν χρόνο τώρα προσπαθεί να συγκαλύπτει. Οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι ανώτεροι από τους Έλληνες Εισαγγελείς. Έχουν λυθεί τα χέρια της Ευρωπαίας Εισαγγελέως τώρα. Ακόμη και η Κομισιόν ήταν μαζί μας και δήλωσε υπέρ μας. Αυτό που έγινε στην Ευρωβουλή, έπρεπε να έχει γίνει πριν από έναν χρόνο στην χώρα μας».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου 26χρονου, αντί να δευτερολογήσουμε με την κ. Καρυστιανού, επιλέξαμε να προβληθεί το βίντεο για το δυστύχημα και έκλαιγαν οι πάντες, ακόμη και η Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωβουλής.

Σημείωσε ακόμη ότι «Αν οι υπουργοί νομίζουν ότι είναι αθώοι, να παραιτηθούν της ασυλίας τους και να δικαστούν».

Όσον αφορά τις 1,35 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί, ο κ. Ασλανίδης είπε «σε νομικό επίπεδο δεν ξέρω πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί: είναι 1,35 εκατομμύρια και νομίζω ότι θα φτάσουν τα 2 με 2,5 εκατομμύρια οι υπογραφές».

Τέλος ο κ. Ασλανίδης είπε ότι «από εδώ και πέρα, θα μας κατευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Ερντογάν | Οι προκλητικές δηλώσεις του υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Kαταδικάζει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλεί την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα τουρκική πρόκληση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε για την τουρκική εισβολή ότι “ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας”».

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν υπονομεύουν σαφώς το “θετικό κλίμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο οποίο επιμένει να επαναπαύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τρεις μόλις μήνες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, η Τουρκία, για άλλη μια φορά παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα της».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στον βωμό της αδιαφανούς, Ι.Χ. εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση τηρεί πάγια στάση υποβάθμισης του Κυπριακού, αλλά και αφωνίας στις τουρκικές προκλήσεις. Δυστυχώς, η απομάκρυνση της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών όχι μόνο δεν ωφελεί την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρόσφατο αποτέλεσμα, άλλωστε, της εθνικά επιζήμιας αυτής πολιτικής, είναι η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών F-16 χωρίς όρους όσον αφορά την χρήση τους για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κλείνοντας καλεί την κυβέρνηση, «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση και να καταστήσει σαφές στην γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα, να τονίσει τη σημασία που έχει για αυτές τις σχέσεις η επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση, από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι | Στην Αθήνα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου

Η σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι στο Κάιρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι θα υπογράψουν μάλιστα Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου το απόγευμα της Κυριακής (17.03.24), όταν και αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αλ Σισί ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου σε συνολική και στρατηγική συνεργασία, καθώς είχε πρωτοστατήσει προκειμένου να συμβεί αυτό αλλά και για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στην όσαση Σίβα.

Η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα το οποίο επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.

Πακέτο 7,4 δισ. από ΕΕ για τη στήριξη της Αιγύπτου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεμάχερ και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και του Βελγίου Τζόρτζια Μελόνι και Αλεξάντερ Ντε Κρόο βρίσκονται στο Κάϊρο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Αλ Σίσι, για να επισφραγιστεί η συμφωνία χρηματοδότησης ενός πακέτου ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως στήριξη στην Αίγυπτο για το κορυφαίο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, η Ένωση θα παράσχει στην Αίγυπτο χρηματοδότηση ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2024 έως το 2027.

Τα χρήματα θα περιλαμβάνουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής, 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις και 600 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις, όπως σημείωσε δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Τα 600 εκατ. σχετίζονται με έργα κυρίως στον τομέα της μετανάστευσης και την τεχνική βοήθεια.

Από τη μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή, 1 δισεκατομμύριο ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης θα παρασχεθεί το 2024, κατέληξε ο αξιωματούχος.

newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en