Η μαγειρική θέλει μεράκι και αγάπη. Στην περίπτωση, φυσικά, που θέλετε να πάρετε τα εύσημα για τις ικανότητες, αλλά και τα γευστικά σας αποτελέσματα. Έτσι, αν θέλετε να σας αποκαλούν τον «master chef» της οικογένειας, δεν έχετε παρά να εκπλήξετε τους πάντες ακολουθώντας τις συμβουλές μαγειρικής που ακολουθούν.

Σύμφωνα με το tasteofhome.com, και θα βοηθήσουν την καθημερινότητά σας και θα προσθέσουν γεύση και νοστιμιά σε ό,τι κι αν μαγειρεύετε.

Προσθέστε μαγειρική σόδα στη σάλτσα ντομάτας

Σάλτσα ντομάτας

Αν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με σάλτσα μαρινάρα αλλά οι ντομάτες είναι λίγο όξινες, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα. Απλά ανακατέψτε 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε την σχετικά ξινή γεύση από τη σάλτσα σας.

Προσθέστε ξινή κρέμα για εξαιρετικά αυγά scrambled

Αυγά ομελέτα

Η ξινή κρέμα διατηρεί τα scrambled eggs μαλακά και κρεμώδη για πολύ ώρα, ενώ τα κρατάτε ζεστά για ένα μεγάλο brunch. Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζανιού ανά δωδεκάδα αυγών, μόλις αφαιρέσετε τα αυγά από τη φωτιά.

Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί

Μαγειρική

Είναι σημαντικό να αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγο, πριν το κόψετε σε φέτες. Όσο περισσότερο μπορείτε να το αφήσετε να ξεκουραστεί τόσο το καλύτερο- διαφορετικά, οι χυμοί τρέχουν στο ξύλο κοπής αντί να μείνουν στο φαγητό. Δεν θέλετε να καταστρέψετε μια από αυτές τις εντυπωσιακές συνταγές για ψητό.

Κόψτε το cheesecake (ή οποιοδήποτε γλυκό) με ένα ζεστό μαχαίρι

Κρεμώδες Cheesecake Τιραμισού

Τοποθετήστε ένα μαχαίρι κάτω από πολύ ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το. Χρησιμοποιήστε το αμέσως και θα είστε σε θέση να κάνετε μια καθαρή τομή στο cheesecake ή σε οποιοδήποτε άλλο κολλώδες γλυκό.

Προσθέστε οξύ για να ζωντανέψετε ένα πιάτο

Κρασί

Μη φοβάστε το οξύ! Αν από ένα πιάτο λείπει κάτι και δεν μπορείτε να το εντοπίσετε με το δάχτυλό σας, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο οξύ, όπως κρασί, χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Χρησιμοποιήστε ένα scoop παγωτού για να μοιράσετε ομοιόμορφα τη ζύμη των μπισκότων

Σπιτικό παγωτό αβοκάντο

Αυτό εξασφαλίζει ότι κάθε μπισκότο έχει το ίδιο μέγεθος, πράγμα που σημαίνει ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα παγωτού για να μοιράσετε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια φόρμα για μάφιν.

Φρυγανίστε τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά

Ξηροί καρποί

Αυτό μπορεί να φαίνεται περιττό βήμα, αλλά στην πραγματικότητα το φρυγάνισμα των ξηρών καρπών και των μπαχαρικών αναδεικνύει τα αιθέρια έλαια και ενισχύει σημαντικά τη γεύση μιας συνταγής.