Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη στο Περιγιάλι και την περιοχή των Σφαγείων

Επίσκεψη Θόδωρου Μουριάδη στο Περιγιάλι και τα σφαγεία
Το μεγάλο έργο που έχει σχεδιαστεί και άρχισε να υλοποιείται από τον Δήμο στο Περιγιάλι είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω, να συζητήσω και να δώσω διευκρινήσεις  στους κατοίκους της περιοχής, η οποία αποτελεί τον οικιστικό πνεύμονα της πόλης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που προβλέπεται να εκτελεστούν ανέρχεται στα 26.640.696,64 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας ΑΜ-Θ, 2021-2027».
Όπως τόνισα, κατά την εκεί επίσκεψή μου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, με τα έργα αυτά, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε στο Περιγιάλι ένα ελκυστικό αστικό περιβάλλον, ώστε να έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως ένας νέος αναπτυξιακός θύλακας υψηλών προδιαγραφών.
Ήδη, τα πρώτα και κύρια έργα υποδομής εκτελούνται και μερικά έχουν ολοκληρωθεί, ενώ προ ημερών υποβάλαμε το Σχέδιο για τα υπόλοιπα, για οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 15 εκ. ευρώ, και τα οποία εντάσσονται στο γενικό Σχέδιο.
Υπενθύμισα ότι τα έργα που εκτελέστηκαν ή συνεχίζουν να εκτελούνται είναι:
-Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου (ολοκληρώθηκε),
-ΣΒΑΚ: Κατασκευή υποδομών και διανοίξεις οδών (εκτελείται από τον Δήμο),
-Κατασκευή δικτύου ύδρευσης-Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (εκτελείται από την ΔΕΥΑΚ),
-Βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της μονάδας φιλοξενίας μεταναστών (ολοκληρώνεται),
-Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου (εκτελείται από τον Δήμο),
-Διάνοιξη δευτερεύοντα Κύριου Οδικού Άξονα, ανατολικά της ανοιχτής δομής (Υπογράφηκε η Σύμβαση)
-Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Δομής Φιλοξενίας και της ευρύτερης περιοχής Περιγιαλίου (δημοσιεύθηκε ο Διαγωνισμός)
-Κατασκευή Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου-εκπονείται η μελέτη από την ΚΤΥΠ ΑΕ για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027),
-Εκπόνηση μελετών για την ανέγερση νέου κλειστού Γυμναστηρίου (βρίσκεται σε φάση επιλογής μελετητή),
και
ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΒΑΛΑ 2030
Στο μεταξύ, έχουμε υποβάλλει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ το Σχέδιο «Καβάλα 2030: Μια πόλη ανθεκτική, συμπεριληπτική και κλιματικά ουδέτερη», το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-2027».
Ο προϋπολογισμός των έργων και των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το Σχέδιο ανέρχεται στα 15.101.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 2021-2027 και από άλλα πηγές, όπως το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το Ταμείο Αλληλεγγύης.
Το Σχέδιο, του οποίου η χρηματοδότηση έχει ήδη εγκριθεί, περιλαμβάνει:
-Βιοκλιματική και λειτουργική αναβάθμιση της παραλιακής οδού Περιγιαλίου,
-Υποδομές αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων σε κεντρικά τμήματα της περιοχής παρέμβασης (ολοκληρώθηκε η μελέτη),
-Νέο οδικό άξονα Περιγιαλίου, με 4 κυκλικούς κόμβους (ολοκληρώθηκε η μελέτη)
-Επέκταση δομής KickIT: Δράσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων,
-Δράσεις δημοσιότητας, αξιολόγησης της Στρατηγικής και δικτύωση,
-Λειτουργία δομής Kavala Urban Center,
-Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και προώθηση “Αθλητισμός για Όλους”,
-Μελέτη ενοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων, αναβάθμισης περιβάλλοντα χώρου και δημιουργίας χώρου στάθμευσης (Κολυμβητήριο και Γήπεδο Ανθή Καραγιάννη),
-Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα πολιτικής προστασίας μέσω καινοτόμων εργαλείων σχεδιασμού και εκπαίδευσης,
-KAVALA OPEN LAB inclusive,
-Δράσεις ενίσχυσης κλιματικής ουδετερότητας,
-Δημιουργία δομής Δημοτικού Ιατρείου,
-Δράσεις βελτίωσης βιώσιμης αστικής κινητικότητας,
-Κατάρτιση νέων και ανέργων σε θέματα πολιτιστικής βιομηχανίας: συγγραφής, θεατρολογίας και σκηνογραφίας,
-Δημιουργία συμπεριληπτικής παιδικής χαράς και βελτίωση προσβασιμότητας πέριξ αυτής, και
-Δημιουργία Θερμοκοιτίδας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου | 15 υποτροφίες σε νέους φοιτητές εις μνήμην Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου

Στην προκήρυξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, που δημοσιεύθηκε πριν από δύο μήνες και αφορούσε στην χορήγηση 15 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανταποκρίθηκαν 34 ενδιαφερόμενοι από την Πόλη μας και από την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων, του Νέστου και της Θάσου, οι οποίοι επέτυχαν εφέτος την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και  υπέβαλαν την σχετική αίτησή τους με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στους Εφημερίους των Ενοριών τους και μέσα στην καθορισθείσα προθεσμία.    

Για την επιτυχία του σκοπού της εν λόγω πρωτοβουλίας ενημερώθηκαν εγκαίρως με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ώστε μέσα από τις κατά τόπους Σχολικές Μονάδες να λάβουν γνώση οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες, όσο και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Καβάλας για την ενημέρωση των οικογενειών, για τις οποίες υπήρξε ιδιαίτερη και ευνοϊκή πρόβλεψη στους όρους της προκηρύξεως. 

Η συσταθείσα τριμελής επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιολόγηση των 34 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, εξέτασε όλες τις περιπτώσεις με βάση τα απ΄ αρχής τεθέντα και δημοσιευθέντα κριτήρια απονομής της χρηματικής υποτροφίας και κατέληξε στην σχετική μοριοδότηση για την διάκριση των 15 πρώτων υποτρόφων. Τα σχετικά αποτελέσματα έχουν κοινοποιηθεί ήδη στους αρμόδιους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών, δια των οποίων υπεβλήθησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων υποτρόφων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν. Πληροφορίες δίδονται και από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στον αριθμό τηλεφώνου 2510223141.

Μέσα από την προνοιακή αυτή πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία ανταποκρίνεται στην επιθυμία του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Προκοπίου,σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του,  15 οικογένειες της περιοχής μας θα απολάβουν την οικονομική συνδρομή των 1.500,οο€ η κάθε μία (15 Χ 1.500,οο€= 22.500,οο€), ως έπαινο τιμής και δίκαιη ανταμοιβή και αναγνώριση για την επιτυχία του παιδιού τους στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και για την ενίσχυση της φοιτητικής τους σταδιοδρομίας σε καιρούς δυσκόλους με την δυσμενή οικονομική συγκυρία.   

Η απονομή των υποτροφιὼν θα γίνει με την επίδοση ισόποσων τραπεζικών επιταγών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο στους υποτρόφους φοιτητές μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της 1ης Ἰανουαρίου 2024 (περί ώρα 10.15 π.μ.) στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Εκ της Ιερὰς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: