ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη σε Κοινωνικές Δομές

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή»

Πιο συγκεκριμένα, η «Πόλη και Ζωή» στοχεύει στην επανασύσταση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, το οποίο πέραν του συμβουλευτικού του ρόλου, θα διαθέτει και άλλες αρμοδιότητες, όπως η υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Παράλληλα, προτείνεται η λειτουργία μιας κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλες τις Δημοτικές κοινότητες.

Αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, η «Πόλη και Ζωή» δεσμεύθηκε να διεκδικήσει κονδύλια για την κατασκευή νέων κτηρίων για τη στέγαση των βαθμίδων ειδικής αγωγής, τη δημιουργία τμήματος παιδικού σταθμού για νήπια με δυσκολίες ένταξης, τη συγκρότηση ενός Κέντρου Ημέρας για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Δράμας. Συμπληρωματικά, αναμένεται ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για τον Δήμο, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Όσον αφορά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σκοπός της παράταξης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων υγειούς και ενεργούς γήρανσης, αναβαθμίζοντας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Ειδικότερα, αναμένεται τόσο η υλοποίηση προγραμμάτων αναψυχής και φροντίδας στο ΚΑΠΗ, όσο και η διεξαγωγή δράσεων υποστήριξης ηλικιωμένων με συμπτώματα άνοιας στο ΚΗΦΗ. Βασική προτεραιότητα για την «Πόλη και Ζωή», άλλωστε, αποτελεί η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού στο ΚΗΦΗ, για την υποστήριξη τόσο των πασχόντων από άνοια, όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιατρού  γενικής ιατρικής, ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί και μια καινοτόμα λειτουργία, αυτή της τηλεφροντίδας, επιτρέποντας σε μοναχικά άτομα να στέλνουν κλήσεις βοήθειας, μέσω μιας φορητής συσκευής με προσωπικά συστήματα συναγερμού, όποτε το έχουν ανάγκη.

Ένας κοινωνικά δίκαιος Δήμος, άλλωστε, έχει ως προτεραιότητα την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Έναν τέτοιο Δήμο θελουμε.

Έναν Δήμο που θα ακούει και θα φροντίζει συνεχώς για τις ανάγκες των πολιτών και θα βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έναν τέτοιο Δήμο χρειάζονται, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές μας δομές, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Στον δικό τους αγώνα έχουν αρωγό και την «Πόλη και Ζωή» με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Για μια κοινωνικά δίκαιη και συμπεριληπτική Δράμα.

Για να πάμε την Δράμα μπροστά!

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version