Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Χρήστου Ποτόλια στην αγορά της Καβάλας

Στη αγορά της Καβάλας βρέθηκε χθες 25/09/2023, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Ποτόλιας, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους

Στις επαφές-συζητήσεις που έγιναν με τους μικροκαταστηματάρχες και μικρέμπορους, αναδείχθηκαν ζητήματα που τους αφορούν, καθώς και για την “ανάπτυξη” όπως αυτή εκφράζεται από τις εχθρικές επιλογές του αστικού κράτους, που συμπληρώνεται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ενάντια στον μικροεπαγγελματία και υπέρ των πολυκαταστημάτων.

Πολύ ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις με τους μικροκαταστηματάρχες οι οποίοι αναφέρθηκαν στην οικονομική εξουθένωση που βιώνουν, τόσο λόγο της αναδουλειάς, που προκύπτει αφού το λεηλατημένο εισόδημα των Καβαλιωτών δεν αρκεί για έξοδα πέραν των βασικών, όσο και από το ανελέητο φοροκινηγητό του κράτους, με φόρους, πρόστιμα και χαράτσια, το οποίο συμπληρώνεται από την επίθεση στο μικρομάγαζο από το Δήμο και από Περιφέρεια.

Επίσης εκφράσανε την ανησυχία τους με τις μεθοδεύσεις διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, που βρίσκουν σύμφωνους και τους τοπικούς “άρχοντες” σε δήμο και Περιφέρεια, σχετικά με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καθώς και με τη διεύρυνση του ωραρίου, που είναι πάγια απαίτηση των πολυκαταστημάτων  και των πολυεθνικών αλυσίδων, για να εξουθενώσουν τους μικρούς και να τους οδηγήσουν στο κλείσιμο.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που γίνονται στο κέντρο, τα οποία με τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωσή τους, επειδή γίνονται, από τη μία άναρχα με σχεδιασμό που δεν παίρνει υπόψη τις ανάγκες καταστημάτων, εργαζόμενων και καταναλωτών, και από την άλλη εκτελούνται από μεγαλοεργολάβους οι οποίοι ενδιαφέρον έχουν μόνο για τα κέρδη τους.

Οι εκπρόσωποι της Λ.Σ. σε δήμο και Περιφέρεια κάλεσαν μικροκαταστηματάρχες και εργαζόμενους στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ενισχύσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρεια γιατί είναι η μόνη δύναμη που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα, για να δυναμώσει η διεκδίκηση και η πάλη ενάντια σε δημάρχους, περιφερειάρχη, κυβέρνηση, για να μπουν σε προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματιών και των πολυταταστηματαρχών.

Οι προτεραιότητές τους δεν είναι να καλύψουν αυτά που σήμερα έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου | 15 υποτροφίες σε νέους φοιτητές εις μνήμην Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου

Στην προκήρυξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, που δημοσιεύθηκε πριν από δύο μήνες και αφορούσε στην χορήγηση 15 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανταποκρίθηκαν 34 ενδιαφερόμενοι από την Πόλη μας και από την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων, του Νέστου και της Θάσου, οι οποίοι επέτυχαν εφέτος την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και  υπέβαλαν την σχετική αίτησή τους με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στους Εφημερίους των Ενοριών τους και μέσα στην καθορισθείσα προθεσμία.    

Για την επιτυχία του σκοπού της εν λόγω πρωτοβουλίας ενημερώθηκαν εγκαίρως με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ώστε μέσα από τις κατά τόπους Σχολικές Μονάδες να λάβουν γνώση οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες, όσο και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Καβάλας για την ενημέρωση των οικογενειών, για τις οποίες υπήρξε ιδιαίτερη και ευνοϊκή πρόβλεψη στους όρους της προκηρύξεως. 

Η συσταθείσα τριμελής επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιολόγηση των 34 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, εξέτασε όλες τις περιπτώσεις με βάση τα απ΄ αρχής τεθέντα και δημοσιευθέντα κριτήρια απονομής της χρηματικής υποτροφίας και κατέληξε στην σχετική μοριοδότηση για την διάκριση των 15 πρώτων υποτρόφων. Τα σχετικά αποτελέσματα έχουν κοινοποιηθεί ήδη στους αρμόδιους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών, δια των οποίων υπεβλήθησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων υποτρόφων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν. Πληροφορίες δίδονται και από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στον αριθμό τηλεφώνου 2510223141.

Μέσα από την προνοιακή αυτή πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία ανταποκρίνεται στην επιθυμία του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Προκοπίου,σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του,  15 οικογένειες της περιοχής μας θα απολάβουν την οικονομική συνδρομή των 1.500,οο€ η κάθε μία (15 Χ 1.500,οο€= 22.500,οο€), ως έπαινο τιμής και δίκαιη ανταμοιβή και αναγνώριση για την επιτυχία του παιδιού τους στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και για την ενίσχυση της φοιτητικής τους σταδιοδρομίας σε καιρούς δυσκόλους με την δυσμενή οικονομική συγκυρία.   

Η απονομή των υποτροφιὼν θα γίνει με την επίδοση ισόποσων τραπεζικών επιταγών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο στους υποτρόφους φοιτητές μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της 1ης Ἰανουαρίου 2024 (περί ώρα 10.15 π.μ.) στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Εκ της Ιερὰς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: