Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης | Πότε κλείνουν οι αιτήσεις στο gsis.gr του Taxisnet, ποιοι κινδυνεύουν να το επιστρέψουν

Δημοσιεύτηκε

στις

Έως τις 20 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης 2019 – 2020.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα του Taxisnet στο gsis.gr, προκειμένου να δουν το ποσό του επιδόματος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως και το τέλος του τρέχοντος έτους (31/12/2019).

Το επίδομα ξεκινά από τα 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Στο επίδομα της περιόδου 2019-20 θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι αγορές που έγιναν από 15-31 Δεκεμβρίου 2019.

Στην αίτηση αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
 • το ονοματεπώνυμό του,
 • ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
 • ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
 • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
 • η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
 • αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
 • τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
 • η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
 • τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

* Για να το λάβουν τα νοικοκυριά θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet στο gsis.gr και το aade.gr.

Παράλληλα οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή κάποια στοιχεία…

Αυτά είναι:

 • ο αριθμός φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
 • ο Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
 • ο αριθμός της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,
 • τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
 • το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Αίτηση: Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία για να υποβάλουν αίτηση στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

2. Αγορά πετρελαίου θέρμανσης: Στο επίδομα της περιόδου 2019 -2020 συμμετέχουν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου.

3. Επιφάνεια ακινήτου: Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας δεν επηρεάζουν το ποσό του επιδόματος.

4. Στοιχεία αίτησης: Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

 • Αν πρόκειται για μονοκατοικία: Την σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. που αντιστοιχεί στους κωδικούς TAXISnet με τους οποίος θα υποβληθεί η αίτηση στην εφαρμογή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος της μονοκατοικίας σας.
 • Αν πρόκειται για πολυκατοικία: Την σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή/εκπροσώπου που αντιστοιχεί στους κωδικούς TAXISnet με τους οποίους θα δημιουργηθεί το προφίλ της πολυκατοικίας στην εφαρμογή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ή του Α.Φ.Μ. Πολυκατοικίας εφόσον έχει εκδοθεί τέτοιος και έχει δηλωθεί από το διαχειριστή στο σχετικό προφίλ και την σωστή αναγραφή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής ρεύματος της πολυκατοικίας. Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί.

5. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής ρεύματος πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτηση του φορολογούμενου.

6. Επιστροφή επιδόματος: Υπάρχει περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει από τα νοικοκυριά να επιστρέψουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που έλαβαν. Αυτό θα συμβεί αν δεν διασταυρωθούν αγορές με την ελάχιστη απαιτούμενη αξία.

Επιστροφή επιδόματος

Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 η Α.Α.Δ.Ε. θα προχωρήσει σε διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης για κάθε δικαιούχο και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης (που να πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15/10/2019 – 31/12/2019) υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που λάβατε, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή μέρος του επιδόματος.

Σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγορών πετρελαίου θέρμανσης υπολείπεται από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή της διαφοράς μεταξύ του αρχικού ποσού που καταβλήθηκε και του ήμισυ (1/2) της υπολογισθείσας αξίας των αγορών που βρέθηκαν καταχωρημένες. Αν δεν έχει υποβληθεί καμία αγορά, τότε τα νοικοκυριά θα επιστρέψουν όλο το ποσό του επιδόματος που τους καταβλήθηκε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρουπολη | Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα  τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 648,60 χλμ. της Εγνατίας Οδού Κήπων – Ηγουμενίτσας (ύψος Αλεξανδρούπολης), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια βάση υπό κατασκευή διοδίων και ανετράπη.

Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν θανάσιμα επτά (7) από τους επιβάτες του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλα πέντε (5) άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή την 4/8/2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φήμες για κρούσμα κορωνοϊού σε φαντάρο της Μεραρχίας Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου υπάρχει έντονη φημολογία για κρούσμα κορωνοϊού στην Μεραρχία Καβάλας! Ο φαντάρος βρίσκεται σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου! Μέχρι στιγμής σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές του ENA CHANNEL η είδηση ισχύει! Η δημοσιογραφική ομάδα επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς όπου μετέφεραν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον Εοδυ.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός | Ποιοι ενισχύονται, το νέο υπερυπουργείο και τα ανοίγματα Μητσοτάκη εκτός ΝΔ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο ανασχηματισμός, που… δεν ήταν ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές κινήσεις, μπορεί να μην ήταν ευρύς και εντυπωσιακός, αλλά έχει ενδιαφέρουσες αναγνώσεις σε πολλά επίπεδα.

Το πρώτο και βασικότερο αφορά στους τομείς στους οποίους θα δώσει έμφαση η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και δεν είναι άλλοι από την οικονομία, την υγεία και το ασφαλιστικό. Με άξονες το συντονισμό του σχεδιασμού για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του «υπερΕΣΠΑ» της περιόδου 2021- 2027, την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και επιχειρήσεων και την ενίσχυση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα στην υγεία και την ασφάλιση.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας εξελίσσεται σε «υπερυπουργείο» με την προσθήκη μίας θέσης υφυπουργού, την οποία καταλαμβάνει η βουλευτής Βορείου Τομέα της ΝΔ Ζωή Ράπτη.

Η κ.Ράπτη όπως και ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος Νικος Ταγαράς ήταν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, καθώς μάλιστα έμαθαν για την απόφαση του πρωθυπουργού μόλις χθες στις 11 το πρωί, μία ώρα πριν την ανακοίνωση, ενώ τα τηλεφωνήματα είχαν ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας. Οι δύο αναπληρωτές πλέον υπουργοί που αναβαθμίζονται, δηλαδή ο Θοδωρής Σκυλακάκης (Οικονομικών) και Νίκος Παπαθανάσης (Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις) γνώριζαν εκ των προτέρων τις προθέσεις του κ.Μητσοτάκη.

Πάντως ο πρωθυπουργός άλλαξε ορισμένα από τα σχέδια του όπως φαίνεται τελευταία στιγμή, αξιολογώντας εκ νέου όλα τα δεδομένα. Έτσι αν και αρχικά σχεδίαζε την αναβάθμιση γενικών γραμματέων σε υπουργούς και να βάλει περισσότερες γυναίκες στο κυβερνητικό σχήμα, επέλεξε να κάνει ακόμη λιγότερες παρεμβάσεις και να διατηρήσει επιτυχημένους γενικούς γραμματείς στις θέσεις τους.

Το υπουργείο Υγείας ενισχύεται και με την τοποθέτηση του Μάριου Θεμιστοκλέους στη θέση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά και συγκεκριμένα στον εκσυγχρονιστικό χώρο
Και μία που ο λόγος για τον κ.Θεμιστοκλέους, δεν λείπουν από το διορθωτικό λίφτινγκ και τα νέα «ανοίγματα» σε πολιτικούς χώρους πέραν των συνόρων της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερους πολιτικούς, ενώ το Μαξίμου απάντησε ότι πρόκειται για ανοίγματα στην κεντροαριστερά. Γεγονός είναι σε κάθε περίπτωση ότι δεν λείπουν τα πρόσωπα από τον πάλαι πότε εκσυγχρονιστικό χώρο ή το λεγόμενο σημιτικο ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου ήδη στην κυβέρνηση ο κ.Μητσοτάκης είχε αξιοποιήσει πρόσωπα που δεν έχουν γαλάζιες κομματικές ρίζες, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η πιο εντυπωσιακή νέα κίνηση αφορά στον ορισμό του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πέραν όμως του πολιτικού συμβολισμού της επιλογής αυτής, καθώς ο κ.Τσακλόγλου έχει διατελέσει συνεργάτης του κ.Σημίτη, πρόεδρος (2012-2014) και μέλος (2002-2004 και 2009-2012) του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθώς και σύμβουλος των πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, η επιλογή αυτή έχει και πρακτική βαρύνουσα σημασία. Και αυτό καθώς μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έρθει το νέο ασφαλιστικό, με τον τρίτο πυλώνα, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση, παρότι ο νόμος Βρούτση ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, καθώς ο κορονοϊός αποτελεί επιχείρημα για νέες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα συνδεθούν και με την έγκριση του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης από την Κομισιόν.

Το κεντρικό πόστο του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος το 2009- 2012 διατέλεσε σύμβουλος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και στη συνέχεια του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ενώ ο νέος γγ του Υγείας, κ.Θεμιστοκλέους ήταν μέλος της ομάδας που είχε επεξεργαστεί το λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης όταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε εκλεγεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν πρόκειται βέβαια για νέες μεταγραφές, καθώς ήδη από το 2016 ο κ.Κοντογεώργης και ο κ.Θεμιστοκλέους είχαν αναλάβει κομματικά πόστα στη ΝΔ. Ο κ. Κοντογεώργης, που έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του κ.Σημίτη, μάλιστα μόλις τρεις μήνες πριν ενταχθεί στη ΝΔ είχε ανακοινωθεί από τη Φώφη Γεννηματά στη σύνθεση της Επιτροπής Θέσεων του ΚΙΝΑΛ.

Σημειωτέον επίσης ότι η κ. Βίκυ Λοίζου αναλαμβάνει γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ένα πόστο ακόμη πιο κρίσιμο λόγω των συνεπειών του κορονοϊού στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού.

Και τώρα σενάρια εκλογών
Πάντως μετά την ανακοίνωση των διορθωτικών παρεμβάσεων στο κυβερνητικό σχήμα και ιδίως καθώς στην κυβέρνηση προστέθηκαν πρόσωπα και δεν έφυγαν υπουργοί, πολλοί βλέπουν εκλογές το φθινόπωρο.

Κυβερνητικά στελέχη πάντως διαψεύδουν λέγοντας ότι ίσα ίσα ο σχεδιασμός για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των συνολικά 72 δισ που έχει λαμβάνειν η χώρα από την ΕΕ είναι μακροπρόθεσμος, αφού έχει ορίζοντα το 2027 και αφού οι εκταμιεύσεις δεν θα ξεκινήσουν εφέτος αλλά στην καλή περίπτωση του χρόνου.

Άλλωστε το ότι στην καρδιά του θέρους έγιναν διορθώσεις στην κυβέρνηση, κυρίως δομικές, δε σημαίνει ότι πριν τη ΔΕΘ δε θα μπορούσε να γίνει και κανονικός ανασχηματισμός… Αυτή τη στιγμή σημειωτέον ότι επικοινωνιακά δεν είχε και κανένα λόγο να κάνει ευρύτερο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να πηγαίνει καλά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκινο φως για τον κορονοϊό | Η επαναφορά Τσιόδρα και η παρέμβαση Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 26 Μαΐου, όταν σταμάτησε η καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και επικρατούσε γενικότερα η αίσθηση ότι η χώρα είχε βγει νικήτρια από την πρώτη τουλάχιστον φάση της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει πως όταν εμφανιστούν ξανά μαζί με τον επικεφαλής της επιτροπής ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα, τα πράγματα θα είναι και πάλι σοβαρά.

Αυτή η ώρα ήρθε χθες, καθώς το R προσεγγίζει το 1 (εάν το ξεπεράσει θα μιλάμε για νέο κύμα πανδημίας) και έτσι αποφασίστηκε στις 6 το απόγευμα το γνωστό δίδυμο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες για να ανάψει, όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, κόκκινο φως και να επιστήσει την προσοχή ιδίως των νέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθηγητής τόνισε δις ότι κινδυνεύουν και οι νέοι από τον κορονοϊό, ενώ πάντα μειλίχιος απάντησε κομψά στα ερωτήματα εάν διαφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι επιστήμονες και πολιτεία δεν είναι σε διαμάχη αλλά από κοινού προσπαθούν να λύσουν μία εξίσωση με πολλές μεταβλητές και με μεγάλο κόστος για την οικονομία.

Η επανεμφάνιση Τσιόδρα είχε ως στόχο να σταματήσει και η φημολογία περί απόσυρσης του λόγω διαφωνιών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση των μέτρων από μερίδα πολιτών.

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα λάβουν μέρος βεβαίως και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Κίμωνας Δρακόπουλος, αρμόδιος για το αλγοριθμικό σύστημα εποπτείας της πανδημίας.

Πρόκειται για την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα για την παρακολούθηση και αξιολόγηση των εξελίξεων. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη όμως θα αποτελέσει και αφορμή για νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα δήλωση του κ.Μητσοτάκη on camera από την τηλεδιάσκεψη, με την οποία θα στείλει και εκείνος εμμέσως το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται όμως να προβεί σε «διάγγελμα» όπως στην αρχή της πανδημίας.

Τσιόδρας- Χαρδαλιάς εν τω μεταξύ απέκλεισαν και επισήμως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown και ειδικότερα την επαναφορά των SMS στο 13033 για άδεια μετακίνησης, εκτιμώντας ότι θα έκανε μεγαλύτερο κακό παρά καλό σε αυτή τη φάση. Αντίθετα εστίασαν στην πειθώ και αυτό το νόημα είχε η επαναφορά της απογευματινής ενημέρωσης και η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ