Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Επεκτείνεται από την Πέμπτη το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι και σημείωσε ότι σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, από τη στιγμή που επεκτείνεται το ωράριο.

«Όλοι μαζί με πειθαρχία θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη», είπε ο υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή ενώ επανέλαβε ότι κάθε μέρα τα ράφια είναι γεμάτα και οι αγορές μπορούν να γίνονται με ηρεμία καθώς διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ξεκινάει η παράδοση μιας μεγάλης παραγωγής αντισηπτικών ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται και η απλοποίηση των διαδικασιών για την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης οπότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμη, ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και έχουν γίνει και νέες παραγγελίες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας», όπως διευκρίνισε.

Με τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα υπάρχει εξουσιοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεγάλα πρόστιμα, συνέχισε ο υπουργός, «και θα μπορέσουν να μπουν τα πρώτα πρόστιμα σε αυτούς που το έχουν παρακάνει».

Ο ίδιος συνέχισε ότι, μέχρι σήμερα που εκδίδεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μπορούσε να πουλάει κάποιος όσο ήθελε αλλά είναι ανήθικη η πράξη. Ωστόσο πλέον θα υπάρχει πρόβλεψη για την αισχροκέρδεια.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τις ελληνικές εταιρείες που δεν έκαναν καμία αύξηση στα προϊόντα τους, σε αυτή την περίοδο, ενώ ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών: «Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν».

Ο ίδιος συνέχισε ότι, εάν η Ελλάδα διατηρήσει τον καλό δρόμο που έχει και καταφέρουμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του κορονοϊού θα είμαστε κερδισμένοι διότι η Ελλάδα και στην αντιμετώπιση του κορονοϊού θα είναι το καλό παράδειγμα καθώς λάβαμε πρώτοι μέτρα, κινηθήκαμε γρήγορα και αποφασιστικά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους σημειώνοντας ότι «έχουν αναδειχθεί νέοι ήρωες όσοι ξεπερνούν κάθε μέρα το φόβο τους και υπηρετούν το σύνολο» και είπε ότι υπάρχουν αλλαγές και στη λειτουργία λαϊκών αγορών καθώς θα πωλούνται μόνο τρόφιμα και θα αναπτυχθούν οι πάγκοι σε μεγαλύτερο χώρο για την ασφαλείας όσων εργάζονται και για όσους τις επισκέπτονται.

Σχετικά με τις τιμές ο υφυπουργός είπε ότι η παγκόσμια ζήτηση έχει προκαλέσει αυξήσεις αλλά συμπλήρωσε: «Θέλουμε να γνωρίζουν, όσοι πιθανόν σκεφτούν να αισχροκερδήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το έθνος, που ενωμένο παλεύει να νικήσει την πανδημία, ότι θα είμαστε αμείλικτοι με βαρύτατες ποινές και κυρώσεις. Παρακολουθούμε όλα τα αποθέματα και ας μην το διανοηθούν».

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en