Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΕΟΦ | Ανακαλούνται παρτίδες γνωστού φαρμάκου που περιέχει ρανιτιδίνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται παρτίδες γνωστού φαρμάκου από την ίδια την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, ανακαλούνται παρτίδες του φαρμάκου ZURFIX που περιέχει την ουσία ρανιτιδίνη.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει προληπτικά η εταιρεία LYOFIN ΕΠΕ, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλόλητας (CEP) του παραγωγού STRIDES SHASUN για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

 

ΕΟΦ

 

 

Η εταιρεία LYOFIN ΕΠΕ ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διοργάνωση 1ης Ημερίδας Διάδοσης του διακρατικού έργου Daciat

Δημοσιεύτηκε

στις

 

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel, στην Καβάλα, την 1η Ημερίδα Διάδοσης στο πλαίσιο του διακρατικού έργου με τίτλο «Improving the existing competences and developing new ones in the aquaculture and fish products trade sector / Βελτίωση των υφιστάμενων δυνατοτήτων και δημιουργία νέων προοπτικών στον τομέα του εμπορίου αλιευτικών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας» και ακρωνύμιο «DACIAT» του προγράμματος  INTERREG ENI CBC BLACK SEA BASIN της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Το έργο DACIAT στοχεύει στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσω της τόνωσης της ανταλλαγής εμπειριών και ορθών πρακτικών για την αύξηση και την ανάπτυξη των ικανοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 6 συναφείς οργανισμούς (1-Danube Delta Εθνικό Ινστιτούτου για Έρευνα και Ανάπτυξη, 2-Ομοσπονδία Αλιευτικών Περιοχών, 3-Ένωση διασυνοριακής Συνεργασίας “Ευρωπεριφέρεια Κάτω Δούναβη”, 4-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 5-Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Karadeniz, 6-Οργανισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης “Lower Danube Euroregion”), εγκατεστημένους σε 4 χώρες στην περιοχή συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας: Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Ουκρανία.

Σκοπός της Ημερίδας διάδοσης είναι η ενσωμάτωση των ενδιαφερομένων και η ευαισθητοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να αυξηθούν οι γνώσεις του κοινού στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και του εμπορίου αλιευτικών προϊόντων, αλλά και να αναβαθμιστεί η ικανότητα καινοτομίας των υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα Εφάπαξ η πληρωμή του

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι είναι πολύ πιθανό να μειωθεί κι άλλο ο ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020 και εξήγησε ότι το αφορολόγητο θα ενισχυθεί. Παράλληλα τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ καθώς δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθεί.

Για την πρώτη κατοικία ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το οικονομικό επιτελείο θα κινηθεί σοβαρά και μεθοδικά το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποκλείσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Μάλιστα ανέφερε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. «Στον νόμο Κατσέλη το 25% είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αυτά τα στοιχεία έχουμε από την τράπεζα της Ελλάδος και το τραπεζικό σύστημα. Ένας στους τέσσερις λοιπόν μπορεί να πληρώσει και δεν πληρώνει – αυτό το κομμάτι θα πρέπει να πληρώσει», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Και συνέχισε: «Διευκολύνουμε συνεπώς την προστασία της πρώτης κατοικίας στην υπάρχουσα περίμετρο με τα σημερινά στοιχεία και συζητάμε με τους ‘θεσμούς’ για το τι θα γίνει από την 1/1/20 (αναφορικά με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές). Συζητάμε με τους ‘θεσμούς’ λοιπόν την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, γιατί η θέση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να λήξει στο τέλος του έτους». 

Παράλληλα αναφορικά με τα κίνητρα συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε αλλαγές στην φορολογία και τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκτός από τα 1.000 ευρώ που δίνονται να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και σε είδος. 

Το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, θα δοθεί εφάπαξ και στόχος της κυβέρνησης είναι το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι στο 2% από το 2021 και έπειτα. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στους θεσμούς και ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες προκειμένου η Αθήνα να συζητά τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων και των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε ότι εξετάζεται η πιθανότητα αποπληρωμής από το φετινό υπερπλεόνασμα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την ελαφρύνσεις που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε την Παρασκευή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κι αναμένεται στη Βουλή μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ελαφρύνσεις θα είναι μεγαλύτερες για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, τις οικογένειες με παιδιά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ θα είναι περιορισμένες για όσους δηλώνουν εισοδήματα 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προβλέπει εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και 22% για τις επόμενες 10.000 ευρώ.

Από εκεί και πάνω οι υφιστάμενοι φορολογικοί συντελεστές μειώνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Η νέα φορολογική κλίμακα προβλέπει:

Εισοδήματα έως 10.000 θα φορολογούνται με συντελεστή 9%.

Εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 22%.

Εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 28% από 29%.

Εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 36% από 37%.

Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής περιορίζεται από το 45% σήμερα στο 44%.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκλησία της Ελλάδας | Τέλος οι κηδείες και τα μνημόσυνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αποτέφρωσης των νεκρών αρχίζει η Εκκλησία της Ελλάδας, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης στη χώρα.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) που πραγματοποιήθηκε χθες (06/11) στη Μονή Πετράκη και η οποία αποφάσισε να ενημερώσει σχετικά τους πιστούς μέσω του φυλλαδίου «Προς τον Λαό».

«Επί του θέματος δε αυτού εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», αναφέρει η ΔΙΣ.

Η Εκκλησία παραμένει σταθερή στις θέσεις της και όπως έχει τονίσει παλαιότερα, για όποιον επιλέγει την αποτέφρωση δεν θα τελείται νεκρώσιμος ακολουθία και μνημόσυνο ενώ επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του οικείου μητροπολίτου η τέλεση απλώς τρισάγιου.

«Η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους».

Ήδη, οι ιερείς στη Μητρόπολη Θηβών έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία σε άτομο που αποφάσισε την καύση και όχι την ταφή του σώματός του, χαρακτηρίζοντας την πρακτική της αποτέφρωσης «αντιπαραδοσιακή και αντιχριστιανική».

Δείτε το δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου:

newsbomb

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ