ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση- Κι άλλες πληροφορίες για τη χθεσινή δίκη

Ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή (λόγω του ότι η ασκηθείσα έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα) επέβαλε χθες το μεσημέρι το Τριμελές Ανηλίκων Καβάλας στο 19χρονο –σήμερα- δράστη της δολοφονίας του Μάριου Ίσα.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε το πρωί, σύμφωνα με την απόφαση ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία- κατοχή όπλου και οπλοχρησία. Όπως δηλαδή αρχικά κατηγορούνταν.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) και η αναστολή χορηγήθηκε επίσης κατά πλειοψηφία (2-1). Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας ζήτησε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος αλλά στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Προς το τέλος της ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τη μητέρα του θύματος. Αυτό έγινε επειδή, κατά πληροφορίες, το ζήτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου αλλά και η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου Ίσα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η μητέρα του Μάριου ζήτησε να μάθει ποια ήταν τα τελευταία λόγια του γιου της χωρίς ο κατηγορούμενος να πει οτιδήποτε σχετικό. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ακροαματική διαδικασία δεν φωτίστηκε πλήρως το επεισόδιο που οδήγησε στο χαμό του 18χρονου Μάριου Ίσα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στην απολογία του ότι το όπλο το είχε κρυμμένο μαζί με άλλο πρόσωπο. Το οποίο άλλο πρόσωπο είχε αποδειχθεί στην προανάκριση ότι το είχε χρησιμοποιήσει σε ληστεία επίσης στην Καβάλα.

Η υπόθεση αυτή ήταν η μοναδική που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Ανηλίκων. Αντίθετα στο Μονομελές Ανηλίκων οι υποθέσεις που δικάστηκαν πρώτες ήταν πολλές. Προληπτικά στο χώρο του δικαστηρίου υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί. Το τραγικό περιστατικό έγινε στις 4 Δεκέμβρη του 2018 κοντά στη Δημοτική Αγορά ενώ η υπόθεση δικάστηκε χθες μετά από μία αναβολή. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί προφυλακιστεί αλλά αποφυλακίστηκε μετά από 5 περίπου μήνες.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version