ΚΑΒΑΛΑ
Ενίσχυση προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας

Νέα ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και της λειτουργικότητας του ιδρύματος.
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, εγκρίθηκαν 8 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ., συγκεκριμένα:
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ Εσωτερικής Παθολογίας
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ Αιματολογίας
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας (για το Αιματολογικό Τμήμα)
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
-
1 θέση Επιμελητή Α΄ Παθολογικής Ανατομικής
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ Κυτταρολογίας
-
1 θέση Επιμελητή Β΄ Ακτινολογίας
Παράλληλα, σύντομα θα ανακοινωθούν 34 θέσεις νοσηλευτών και 8 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού.
Αναβάθμιση υποδομών και επενδύσεις στο Νοσοκομείο
Με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, δρομολογούνται σημαντικά έργα ανακαίνισης στους χώρους του ΤΕΠ, των δαπέδων και ανελκυστήρων, με συνολική χρηματοδότηση 2.471.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (πλέον ΦΠΑ).
Υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και στατιστικά
Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, το Νοσοκομείο Καβάλας προσέλαβε και εξυπηρέτησε:
-
96.780 ασθενείς στα ΤΕΠ
-
81.811 ασθενείς στα Εξωτερικά Ιατρεία
-
6.075 ασθενείς στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία
-
5.944 χειρουργικές επεμβάσεις
Η Διοίκηση επισημαίνει πως πρωταρχικός της στόχος παραμένει η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, επιλέγοντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Ευχαριστεί το προσωπικό για την αφοσίωση, αλλά και τους φορείς που στηρίζουν το έργο του ιδρύματος.
ΚΑΒΑΛΑ
Ξεχασμένα χωριά προσελκύουν Βούλγαρους αγοραστές

Η ζήτηση ακινήτων από ξένους επενδυτές – κυρίως από τη Βουλγαρία – συνεχίζει να αυξάνεται δυναμικά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Πιερία και η Χαλκιδική, οδηγώντας ακόμα και σε «εξαφάνιση» διαθέσιμων ακινήτων στις πιο περιζήτητες παραθαλάσσιες τοποθεσίες.
Σύμφωνα με στοιχεία από το μεσιτικό γραφείο του κ. Αλέξη Καραθανάση, στην Παραλία Κατερίνης, οι Βούλγαροι υποψήφιοι αγοραστές αποτελούν το 20-30% των ξένων πελατών. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα και τουριστικές επιχειρήσεις – όπως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα – τόσο για προσωπική χρήση όσο και για επένδυση.
«Η ζήτηση είναι αυξημένη, καλύπτει περίπου το 1/4 των ξένων πελατών μας. Οι Βούλγαροι ζητούν από σπίτια μέχρι τουριστικά ακίνητα για εκμετάλλευση», δήλωσε ο κ. Καραθανάσης στο thestival.gr.
Η φετινή χρονιά είναι η πρώτη κατά την οποία οι Βούλγαροι εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς διαβατηριακούς ελέγχους, καθώς η χώρα τους εντάχθηκε στη Ζώνη Σένγκεν. Αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αναμένεται η νέα συνθήκη να ενισχύσει τόσο τον τουρισμό όσο και την αγορά ακινήτων.
Εξάντληση αποθεμάτων στην Καβάλα – Στροφή στην ενδοχώρα
Στην Καβάλα και στα παράλια του Στρυμωνικού κόλπου, η κατάσταση είναι ακόμη πιο έντονη. Ο μεσίτης Δημήτρης Μπαταλογιάννης περιγράφει αυξημένη και σταθερή ζήτηση από Βούλγαρους, Σέρβους, Σκοπιανούς, αλλά και Τούρκους – οι τελευταίοι μάλιστα ενδιαφέρονται για ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ ώστε να εξασφαλίσουν Golden Visa.
Η αυξημένη κινητικότητα έχει οδηγήσει σε εξάντληση των διαθέσιμων ακινήτων στα παραθαλάσσια μέρη, στρέφοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών σε μικρά, ξεχασμένα χωριά του Δήμου Παγγαίου, τα οποία βρίσκονται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη θάλασσα.
«Η αγορά έχει “στεγνώσει”. Οι Βούλγαροι πλέον αγοράζουν ακίνητα ακόμη και σε χωριά που ήταν εγκαταλελειμμένα, αρκεί να βρίσκονται κοντά στη θάλασσα», ανέφερε ο κ. Μπαταλογιάννης.
Άνοδος τιμών λόγω υψηλής ζήτησης
Οι τιμές αγοράς παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Σύμφωνα με τους μεσίτες, οι νεόδμητες κατοικίες κοστίζουν 2.500-3.000 ευρώ/τ.μ., ενώ τα μεταχειρισμένα ακίνητα αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 2.000 ευρώ/τ.μ., φανερώνοντας τον αντίκτυπο της αυξημένης ζήτησης και στην αγορά δεύτερης κατοικίας.
Εκτός από οικίες, οι ξένοι – κυρίως Βούλγαροι – αγοράζουν και τουριστικές επιχειρήσεις ή οικόπεδα με σκοπό να ανεγείρουν οι ίδιοι τουριστικές μονάδες, γεγονός που ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα και τις επενδύσεις στην περιοχή.
ΚΑΒΑΛΑ
Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου υπέρ του Συλλόγου Αυτισμού Καβάλας

Μια ξεχωριστή αθλητική και κοινωνική εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 21 Μαΐου 2025, όταν οι ομάδες ποδοσφαίρου των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και των Δικηγόρων Καβάλας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον Σύλλογο Αυτισμού Καβάλας.
Ο φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου, που αγωνίζεται καθημερινά για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και με έμφαση στη συμπερίληψη.
Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους συμμετείχαν ή στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο την πρωτοβουλία, είτε αγωνιζόμενοι στο γήπεδο είτε ενισχύοντας το έργο μέσω της αγοράς εισιτηρίων και δωρεών.
«Η αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε ως Σύλλογος για μια κοινότητα αλληλεγγύης, μας γεμίζει χαρά και μας δίνει ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Ο Σύλλογος απηύθυνε ειδικές ευχαριστίες στον αρχηγό της ομάδας Εκπαιδευτικών Χρήστο Αβρανιτόπουλο, στον αρχηγό των Δικηγόρων Απόστολο Κάψαλα, καθώς και στον εκπρόσωπο του Κώστα Χατζηαναστασίου, που κινήθηκε με προθυμία για την υποστήριξη της διοργάνωσης.
Η βραδιά έκλεισε με το μήνυμα:
«Η Ελπίδα γεννιέται όταν γινόμαστε Όλοι μια Ομάδα»
ΚΑΒΑΛΑ
Βράβευση Τιμοσίδη για τη συνεισφορά του στη δημόσια υγεία
