Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική συνάντηση του Γιάννη Εριφυλλίδη με τον προϊστάμενο και στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας

Με επίσκεψη στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας επέλεξε να ξεκινήσει τις επαφές του με φορείς στην πόλη της Καβάλας ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Εριφυλλίδης. Γόνιμη και πολύ εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής 15/9/2023 με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, κύριο Σταύρο Κιβράκη, και τα στελέχη της Διεύθυνσης, κυρίους Κυριάκο Δαμιανού και Γιάννη Μερτζανίδη.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», αποχώρησε από το γραφείο του κυρίου Κιβράκη πολύ καλά ενημερωμένος για τα σχέδια αντιμετώπισης πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, ατυχημάτων σε εργοστάσια και άλλων ακραίων φαινομένων, που με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, αλλά και πολύ προβληματισμένος για τα κενά, τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, την υποστελέχωση των Δήμων και κυρίως την έλλειψη συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών και υπηρεσιών.

Τα παραπάνω προβλήματα επεσήμανε ο κύριος Κιβράκης, υπογραμμίζοντας αρχικά ότι οι τεράστιες καταστροφές και πλημμύρες στη Θεσσαλία, που στοίχισαν δυστυχώς και σε ανθρώπινες ζωές, ανέδειξαν τη γύμνια του κράτους. Ακόμη, είπε απευθυνόμενος στον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, ότι ένας Δήμαρχος οφείλει να δει
τον εαυτό του ως τον διαχειριστή για όλα τα θέματα εντός της εδαφικής επικράτειας του Δήμου του, ανεξάρτητα αν κάποια από αυτά δεν περιλαμβάνονται στα όρια ευθύνης του και τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητές του. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους επιμέρους τομείς δράσης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, τη διαχείριση πλημμυρών, δασικών πυρκαγιών, σεισμών και τεχνολογικών ατυχημάτων, τονίζοντας ότι από το 2019 έχει ψηφιστεί νέος Νόμος περί Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ωστόσο ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Εριφυλλίδης τόνισε ότι εάν εκλεγεί Δήμαρχος οι Καβαλιώτες θα δουν πολύ δυναμικότερες και καίριες παρεμβάσεις σε κάθε θέμα που άπτεται της ζωής και της ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου

Καβάλας. Άμεση προτεραιότητά του είναι η στελέχωση ενός πραγματικά αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Καβάλας, τα στελέχη του οποίου θα ασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αποκλειστικά με θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και η τακτική σύγκληση του συντονιστικού οργάνου του Δήμου Καβάλας, ούτως ώστε να υπάρχει πολύ καλύτερος σχεδιασμός και πρόληψη φαινομένων, τα οποία δυστυχώς φαίνεται ότι θα καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη συχνότητα. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Καβάλας μόλις την 31 η Ιουλίου, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, και δεσμεύτηκε για έναν πολύ καλύτερο προγραμματισμό και συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση στην Χρυσούπολη για θέματα που αφορούν το κυνήγι.

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Iουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Χρυσούπολη μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το κυνήγι στην περιοχή.

Η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, με πολλούς κυνηγούς να παρευρίσκονται για να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ειδικοί στον κλάδο του κυνηγιού, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες συμβουλές στους θηρευτές και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ανάλυση των κανόνων και των κανονισμών που διέπουν το κυνήγι, καθώς και των καλύτερων πρακτικών για τη διατήρηση της άγριας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Νέστου, παρευρέθηκε επίσης στην εκδήλωση, δηλώνοντας την υποστήριξή του προς τους κυνηγούς και την αξία της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης για την ασφάλεια και την αειφορία του κυνηγιού.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χρυσούπολης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ενεργή του δράση, διοργάνωσε την εκδήλωση με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για την υπεύθυνη και βιώσιμη πρακτική του κυνηγιού στην περιοχή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια ίδρυσης του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Στο μεταξύ 50 χρόνια ολοκληρώθηκαν και από την ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  όπου παρευρέθησαν επίκουροι καθηγητές του Τμήματος, οι οποίοι ανέδειξαν την σχέση του φοιτητικού πληθυσμού της Κομοτηνής με τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ακούμε την εντολή των πολιτών και προχωράμε πιο γρήγορα και πιο τολμηρά»

 «Η αξιοποίηση του “Φίλιππος Β’” έμπρακτο αποτύπωμα του οράματός μας για την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας»

Την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του λιμένα «Φίλιππος Β΄» στην Καβάλα, μέσω της εισόδου ιδιωτών επενδυτών σε αυτό, καθώς και το πολλαπλό κέρδος του ελληνικού δημοσίου και της χώρας από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την κύρωση της σύμβασης υποπαραχώρησης του λιμένα.

«Είναι ένα έμπρακτο αποτύπωμα του οράματός μας για την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας. Την Ελλάδα που έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός την προηγούμενη πενταετία και προχωρά πλέον με ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς, με στόχο την επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης με την Ευρώπη», τόνισε. Πολλοί, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «θεωρούν ότι ο Λιμένας της Καβάλας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κομμάτι του νοητού άξονα, ως μια “Εγνατία των λιμανιών”. Ένας νοητός άξονας, ο οποίος θα περιλαμβάνει και τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Ηγουμενίτσας, ενώνοντας Ανατολή και Δύση, στην καρδιά της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και βεβαίως αποτελεί ένα μόνο μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως την έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «η χώρα έχει μπει σε έναν δρόμο δυναμικής ανάπτυξης με προοπτική. Για να συμβεί αυτό, άρχισε να αποδίδει η μεταρρυθμιστική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2019. Και με το ίδιο πάθος, την ίδια διάθεση και αποτελεσματικότητα θα συνεχίσουμε. Αυτή άλλωστε είναι η εντολή που λάβαμε από τους πολίτες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οφείλουμε να πάμε πιο γρήγορα και πιο τολμηρά, πετυχαίνοντας την πραγματική σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες».

Ως αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «το πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε, ύστερα από μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση τον Ιούλιο του 2020. Τα οφέλη του τα καρπώνονται ήδη όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες και συντελούν στην αποτροπή σημαντικών περιφερειακών αποκλίσεων σε
σχέση με την ανάπτυξη».

Παραπέμποντας δε σε σχετική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019. Έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε, σε μια χώρα που μεταμορφώνετα  προς το καλύτερο, οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν και η βούληση ταυτόχρονα με
το σχέδιο και την ικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχουν ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι δέσμευσή μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών και θα το κάνουμε. Πρόκειται για το μεγάλο μας στοίχημα κατά τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και μας διαμηνύουν να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en