Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Eνημέρωση Αγροτικών Συλλόγων από Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεώργιο Στρατάκο, και συμμετείχε στην ενημέρωση των Αγροτικών Συλλόγων που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δήμου Νέστου.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης καλωσόρισε τον Υπουργό λέγοντας: «Ο Υπουργός μαζί με το επιτελείο του ενημερώνονται διαρκώς και γνωρίζουν εις βάθος τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες. Εργαζόμαστε μαζί προκειμένου να δίνονται ρεαλιστικές λύσεις με ορίζοντα το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Τον ευχαριστώ για τη παρουσία του εδώ, αλλά και τη διαχρονική μας συνεργασία».

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, οι οποίες ξεκίνησαν πριν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, και στη συνέχεια ενώθηκαν μαζί τους, αγκαλιάζοντας και αναδεικνύοντας τα δίκαια των αγροτικών αιτημάτων.

Με πλήρη αντίληψη των χρονιζόντων προβλημάτων, ο Υπουργός τόνισε πως με πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ θα αναθεωρηθεί μετά από 25 χρόνια, προκειμένου να συμβαδίσει με τις σύγχρονες προκλήσεις των αγροτών.

Επίσης, ο Υπουργός υπογράμμισε πως η προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη φέρει αποτελέσματα, δίνοντας λύσεις σε πιθανές αδικίες του παρελθόντος, ενώ προχωρά και το νοικοκύρεμα των ΤΟΕΒ, προκειμένου να μη χάνεται άλλο πολύτιμος χρόνος και, πολύ σημαντικότερο να διασφαλιστεί η σωστή διαχείριση των υδάτων.

Έχοντας λάβει υπόψη και τις επιμέρους συναντήσεις ενημέρωσης που είχε με τον Γιάννη Πασχαλίδη, ο Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά και στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός τόνισε πως θα δοθούν 6,5 εκ. ευρώ για αντιχαλαζική προστασία στη περιοχή, ενώ θα ενεργοποιηθεί και το «Αγροτικό 112» προκειμένου να υπάρχει ταχεία ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και να παρέχονται έγκαιρα οδηγίες για τη φροντίδα των καλλιεργειών με το πέρας των φαινομένων αυτών.

Επίσης, ο Υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους των αγροτών το ζήτημα της ακαρπίας και ανέφερε πως το συγκεκριμένο φαινόμενο θα προβλεφθεί στο νέο Κανονισμό ΕΛΓΑ, ενώ για τις ήδη καταγραμμένες ζημίες θα αναζητηθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς όλες οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο φαινόμενο. Τέλος, αναγνωρίζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών, αναφέρθηκε πως αποζημιώσεις θα δοθούν μέσω Κρατικής Αρωγής σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα

Ημερίδα εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρψί του Σαββάτου25 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επιχειρημαατίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, φορείς της Περιφέρειας αλλα και του Δήμου Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι παρόντες είχαν την ευκααίρια να ακούσουν απο επίσημα προσκεκλημένους ανάλυσεις που αφορούν την την ανάπτυξη της επιχερηματικότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο νέο αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ

Τις νέες εγκαταστάσεις της EGNATIA AVIATION και το αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ,επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαϊού ο Περιφερείάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί, με τον αντιπεριφέρειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφέρειάρχη Ανάπτυξης, κ, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη αλλα και άλλα μέλη της παράταξης τους. Στο σημείο ξεναγήθηκαν απο τον ιδιοκτήτη της σχολής, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και ενημέρώθηκαν για την εξέλιξη των έργων στο νέο αεροδρόμιο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en