Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Energean | Στόχος η δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην Αν. Μεσόγειο

image_print

Την ανάδειξη και ανάπτυξη των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και την δημιουργία υποδομών που συμβάλλουν στη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συγκεκριμένη επισήμανση προέβη ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil, θυγατρικής της Energean, μιλώντας στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Ενέργεια και Ανάπτυξη», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Ο κ. Γόντικας τόνισε χαρακτηριστικά ότι πλέον η Energean διαθέτει συνολικά 270 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα σε Ισραήλ και Ελλάδα, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους διεθνείς οίκους. Επιπλέον, σημαντικές προοπτικές χαρακτηρίζουν και την θαλάσσια περιοχή που τελεί υπό έρευνα στο Μαυροβούνιο.

Ο κ. Γόντικας ανέφερε ότι στόχος της Energean, με την αξιοποίηση των θαλάσσιων κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, είναι ουσιαστικά η δημιουργία ενός κόμβου μέσα στον ευρύτερο ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο ήδη δραστηριοποιούνται κορυφαίοι όμιλοι της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για την ανάπτυξη των δυο κοιτασμάτων έχει επιλεγεί η εγκατάσταση μιας πλωτής μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης υδρογονανθράκων (FPSO), στην οποία είναι δυνατό να συνδεθούν και άλλα κοιτάσματα της περιοχής και να τροφοδοτούν με αέριο τις αγορές της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Γόντικας επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Energean στην προοπτική δημιουργίας Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου (UGS) στο υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας. «Πρόκειται για μια υποδομή που βρίσκεται σε ιδανικό σημείο από γεωπολιτικής και τεχνικής και πλευράς και η οποία θα δώσει τόσο στην Ελλάδα τη δυνατότητα δημιουργίας αποθεμάτων ασφαλείας σε φυσικό αέριο όσο και θα προσφέρει μια αξιόπιστη λύση για την ασφάλεια του εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά το ανώτατο στέλεχος της Energean.

evrospress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: 2.663 συλλήψεις μεταναστών τον Μάιο του 2026

image_print

Συνολικά 2.663 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν τον Μάιο του 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 64 περιστατικά παράτυπης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια μέσω θαλάσσιων συνόρων.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος συνελήφθησαν συνολικά 2.663 άτομα, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη 72 διακινητών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά τους.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν πέντε σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά μεταναστών προς τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Σε ό,τι αφορά την παράνομη έξοδο από τη χώρα, τον Μάιο καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά. Οι αρχές συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας ενώ επιχειρούσαν να μεταβούν παράνομα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνελήφθη ένας διακινητής, κατασχέθηκε ένα όχημα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά ατόμων και εντοπίστηκαν δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα στοιχεία του Λιμενικού αποτυπώνουν τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση των αρχών για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: 25.400 έλεγχοι και αυστηρά λουκέτα για φοροδιαφυγή

image_print

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα ελέγχων της ΑΑΔΕ, με 25.400 προγραμματισμένους επιτόπιους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα και αυστηρότερες κυρώσεις για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παραποίησης φορολογικών μηχανισμών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντείνει τις παρεμβάσεις της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο, ενώ για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης, λογισμικού και τεχνικής υποστήριξης.

Το νέο πλαίσιο κυρώσεων προβλέπει αυστηρότερα «λουκέτα» για επιχειρήσεις που εντοπίζονται να παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία. Μάλιστα, η επιβολή των ποινών δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τον αριθμό των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν, αλλά και από τη συνολική αξία της παράβασης.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, η αναστολή λειτουργίας μιας επιχείρησης μπορεί να φτάσει τις 48 ώρες στην πρώτη σοβαρή παράβαση, να αυξηθεί στις 96 ώρες σε περίπτωση υποτροπής και να φτάσει τις 10 ημέρες εάν υπάρξει νέα παράβαση μέσα σε δύο φορολογικά έτη.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ επιχειρεί να κλείσει τα κενά που επέτρεπαν σε ορισμένους επιχειρηματίες να αποφεύγουν τις κυρώσεις μέσω δημιουργίας νέων εταιρικών σχημάτων. Πλέον, η αναστολή λειτουργίας μπορεί να επιβάλλεται ακόμη και όταν αλλάζει η επωνυμία της επιχείρησης, εφόσον συνεχίζεται η ίδια δραστηριότητα στον ίδιο χώρο και με τα ίδια ή συνδεόμενα πρόσωπα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αντιμετώπιση της παραποίησης ταμειακών μηχανών. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αλλοιωμένα ή παράνομα συστήματα κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας από δύο έως δώδεκα μήνες, ενώ οι εταιρείες λογισμικού, τεχνικής υποστήριξης ή hardware που εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις διάρκειας έως και δύο ετών.

Στο πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού, τουλάχιστον 4.000 έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε στοχευμένες περιοχές, κλάδους και επιχειρήσεις που θεωρούνται υψηλού φορολογικού κινδύνου.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις, με τις φορολογικές αρχές να εξετάζουν τη δραστηριότητα χώρων εκδηλώσεων, εταιρειών catering, φωτογράφων, ανθοπωλείων, κομμωτηρίων και διοργανωτών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα αξιοποιήσει ψηφιακά εργαλεία και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπίζει πιθανές περιπτώσεις αδήλωτης οικονομικής δραστηριότητας και φοροδιαφυγής.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγιάλεια: Νεκροί μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους

image_print

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Αιγιάλεια, καθώς μητέρα και γιος εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στον Λόγγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη γυναίκα και ο γιος της βρέθηκαν μέσα σε λίμνη αίματος, φέροντας τραύματα από μαχαίρι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κληθεί και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει τις σορούς και να συμβάλει στη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών του θανάτου τους.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές ανακρίνουν έναν 65χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος φέρεται να ήταν σύντροφος της 54χρονης και διέμενε μαζί της.

Ο 65χρονος υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που εντόπισε νεκρούς τη γυναίκα και τον γιο της. Ωστόσο, το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μέσα στο σπίτι.

Ο γιος της 54χρονης ήταν από τον πρώτο της γάμο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en