Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Energean | Στόχος η δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην Αν. Μεσόγειο

Την ανάδειξη και ανάπτυξη των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και την δημιουργία υποδομών που συμβάλλουν στη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συγκεκριμένη επισήμανση προέβη ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil, θυγατρικής της Energean, μιλώντας στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Ενέργεια και Ανάπτυξη», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Ο κ. Γόντικας τόνισε χαρακτηριστικά ότι πλέον η Energean διαθέτει συνολικά 270 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα σε Ισραήλ και Ελλάδα, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους διεθνείς οίκους. Επιπλέον, σημαντικές προοπτικές χαρακτηρίζουν και την θαλάσσια περιοχή που τελεί υπό έρευνα στο Μαυροβούνιο.

Ο κ. Γόντικας ανέφερε ότι στόχος της Energean, με την αξιοποίηση των θαλάσσιων κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, είναι ουσιαστικά η δημιουργία ενός κόμβου μέσα στον ευρύτερο ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο ήδη δραστηριοποιούνται κορυφαίοι όμιλοι της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για την ανάπτυξη των δυο κοιτασμάτων έχει επιλεγεί η εγκατάσταση μιας πλωτής μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης υδρογονανθράκων (FPSO), στην οποία είναι δυνατό να συνδεθούν και άλλα κοιτάσματα της περιοχής και να τροφοδοτούν με αέριο τις αγορές της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Γόντικας επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Energean στην προοπτική δημιουργίας Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου (UGS) στο υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας. «Πρόκειται για μια υποδομή που βρίσκεται σε ιδανικό σημείο από γεωπολιτικής και τεχνικής και πλευράς και η οποία θα δώσει τόσο στην Ελλάδα τη δυνατότητα δημιουργίας αποθεμάτων ασφαλείας σε φυσικό αέριο όσο και θα προσφέρει μια αξιόπιστη λύση για την ασφάλεια του εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά το ανώτατο στέλεχος της Energean.

evrospress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en