Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Επιστροφή στα θρανία με δωρεά σχολικών ειδών σε μαθητές στην Καβάλα, την Θάσο και την Ζίτσα Ιωαννίνων

Για μια ακόμη χρονιά, την τρίτη συνεχόμενη, η σχολική χρονιά ξεκινά με την Energean να υλοποιεί την πρωτοβουλία της «Επιστροφή Στα θρανία – Backtoschool», δωρίζοντας δωροεπιταγές για την προμήθεια σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες που στηρίζουν οι κοινωνικές δομές και τα τοπικά Κέντρα Κοινότητας στην Καβάλα, στην Θάσο και στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές «Πνοή, Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια», «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας», και «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης καθώς και από τα Κέντρα Κοινότητας στη Θάσο και στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Τα σχολικά είδη θα τα προμηθευθούν οι μαθητές μαθήτριες από τοπικά βιβλιοπωλεία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και CountryManager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Energean είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για μια ακόμη χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε την πρωτοβουλία μας “Επιστροφή στα θρανία – Backtoschool” σε τρεις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Από την άλλη, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι βλέποντας ότι αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σχολείο.

Η πρωτοβουλία μας στηρίζει αυτά τα παιδιά στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ θα έχουν υλοποιηθεί μόνο όταν η κοινωνία μας δεν θα έχει πλέον ανάγκη από ανάλογες πρωτοβουλίες. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προχωρούν σημαντικές επενδύσεις που δημιουργούν ανάπτυξη στην οικονομία, εισόδημα για τους πολίτες και νέες θέσεις εργασίας, πάντα με όρους αειφορίας με φροντίδα προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

Εκ μέρους της Energean, σεΚαβάλα και Θάσο, τις δωροεπιταγές παρέδωσαν ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα.Τόσο ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης όσο και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών δομών της Καβάλας, ευχαρίστησαν θερμά την Energeanγια την σταθερή κοινωνική της προσφορά στην περιοχή, ευχόμενοι η πρωτοβουλία να βρει μιμητές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en