Quantcast
Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

“Εν’ Έργω Μαζί” : Οι πρώτες είκοσι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι

Η ομοτιμία των γυναικών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, Εν Έργω Μαζί

“Ξεκινάμε σήμερα, με έναν ισχυρό συμβολισμό, την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ανακοινώνουμε τα πρώτα είκοσι (20) ονόματα γυναικών, που θα διεκδικήσουν μια θέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρωτοπόρες στην οικογενειακή, στην κοινωνική και την πολιτική ζωή της Αλεξανδρούπολης, οι γυναίκες της πόλης μας προσφέρουν από τη θέση τους φρέσκες ιδέες, προοπτικές και προτάσεις, αλλά υποεκπροσωπούνται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόλις 3 στους 42 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, σήμερα είναι γυναίκες.

Δηλώνουμε με αυτή την κίνηση πολιτικής παρακαταθήκης, αποφασισμένοι να προωθήσουμε προοδευτικές ιδέες που προάγουν την ενεργή συμμετοχή των γυναικών, όχι μόνο ως “ποσόστωση” στα ψηφοδέλτια μας, αλλά ως ένα αναπόσπαστο και οργανικό μέρος της πολιτικής ζωής του Δήμου μας. Η φωνή τους ενισχύει την πολυφωνία και προάγει μια πιο συμπεριληπτική και ισότιμη κοινωνία.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι γυναίκες της παράταξης «Εν Έργω Μαζί» του Δημήτρη Πέτροβιτς θα εκπροσωπήσουν με αξιοπρέπεια και αφοσίωση τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο αειφόρου μέλλοντος για όλους μας.

Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε και να αποτιμήσουμε τον κρίσιμο ρόλο των γυναικών και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στην παραγωγή λύσεων για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Και όταν το πετύχουμε αυτό, μόνο τότε θα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υλοποιούμε μια πιο ισότιμη, δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία, στη βάση της ομοτιμίας για όλους”.

Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι γένους θηλυκού!

 • Αποστολοπούλου (Βανέσσα) Μαρία Βενετία, Περιβαλλοντολόγος Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ – Σολίστ Πιάνου
 • Βαρελά (Βάσω) Βασιλική, Στέλεχος Λιμενικού Σώματος
 • Βόλη Δήμητρα, Αρχιτέκτων
 • Γανωτή Μαρίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Γκουτζίδου Δήμητρα, Στρατιωτικός
 • Δαναντάκη Στέλλα, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Δουκαρά Αρετή, Οικιακά
 • Εφραμίδου Φωτεινή, Αγιογράφος
 • Ζαχοπούλου (Λίτσα) Ευαγγελία, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Ζαχοπούλου Ξανθούλα, Κτηνίατρος
 • Καϊτατζή Αλεξάνδρα, Αγρότισσα
 • Καλαϊτζίδου Αικατερίνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Κουφάκη Ελπινίκη, Ψυχολόγος
 • Λαζάρεβα Μαρίνα, Καθηγήτρια Μουσικής
 • Νικολαΐδου Κωνσταντίνα, Δημόσιος Υπάλληλος
 • Σταυρίδου Μαρίνα, Φιλόλογος Ιστορικός
 • Τσαμπάζη Μαγδαλινή, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Φιδάνη Αντωνία Στέλεχος, Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων (Σ.Σ.Ο.Ε)
 • Φουτζιτζή Χρυσούλα, Οδοντίατρος
 • Χάμου (Ράνια) Ουρανία, Ιδιωτική Υπάλληλος

Περισσότερες πληροφορίες για τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους βρείτε εδώ: https://energomazi.gr/index.php/our-team

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης: Δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει 147 έτη συνεχούς πορείας και προσφοράς προς την Ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι στενά συνυφασμένος με την ιστορία του Έθνους μας.

Στο πλαίσιο αυτό το Περιφερειακό Τμήμα του Ε. Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης θα διοργανώσει, στις 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.00 μ.μ στην παραλιακή οδό, έμπροσθεν του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης Διαδραστικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν –ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΟΛΥΜΠΙ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ διανέμοντας παράλληλα έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Μικροί και μεγάλοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην πυραμίδα υγιεινής διατροφής, στην ατομική υγιεινή καθώς αποτελούν οδηγίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία. Υπεύθυνες δράσης οι Νοσηλεύτριες- Εκπαιδεύτριες του τμήματος πλαισιωμένες από τους Εθελοντές του Τομέα Υγείας.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Δωρεά ενός ολοκαίνουριου οικίσκου σε μια τριμελή πυρόπληκτη οικογένεια στην Κίρκη

Ο οικίσκος τοποθετήθηκε και παραδόθηκε στην οικογένεια σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμος Αλεξανδρούπολης οι εργασίες απομάκρυνσης της κατεστραμμένης από τη φωτιά οικίας, η προετοιμασία του εδάφους και η σύνδεση του οικίσκου με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Για τον οικιακό εξοπλισμό μερίμνησε η εταιρία VICKO Αλεξανδρούπολης, η οποία ανέλαβε να προσφέρει τα απαραίτητα ενός νοικοκυριού.

Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Χατζηαντωνίου, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΕΣΦΑ, ο συγκεκριμένος οικίσκος είναι ο ένας από τους τέσσερις, δωρεά του ΔΕΣΦΑ προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για την κάλυψη αναγκών πυρόπληκτων οικογενειών.

Ο δήμαρχος  Γιάννης Ζαμπούκης ευχαρίστησε τόσο τον ΔΕΣΦΑ όσο και την εταιρία Vicko, τονίζοντας ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι και συλλογικότητες που νοιάζονται, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής κλινικής του Δ.Π.Θ | Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσει πως η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MDS Center of Excellence), από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en