Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Elixir Flavours | Εταιρεία της Δράμας παντρεύει το ποιοτικό ελαιόλαδο με την υψηλή αισθητική

Τα ξεχωριστά ελαιόλαδά της, που θα μπορούσε κανείς να τα μπερδέψει με πολυτελή… αρώματα, έχουν βρει τη θέση τους σε ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές, από τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τη Γερμανία μέχρι την Αυστρία, την Τσεχία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία.

Η Elixir Flavours από τη Δράμα θεωρεί το ελαιόλαδο ελιξίριο ζωής, μια παγκόσμια σταθερά και ένα σημείο αναφοράς της μεσογειακής διατροφής και το αντιμετωπίζει ως τον πολύτιμο χυμό ενός… φρούτου, που δεν είναι άλλο από την ελιά. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να ονομάσει τη σειρά των ελαιολάδων της «November Fruits» (τα φρούτα του Νοέμβρη) και να γίνει πρεσβευτής μιας ονειρεμένης, όπως τη χαρακτηρίζει, γης.
Πίσω από την έμπνευση της Elixir Flavours βρίσκονται δύο πρώην τραπεζικά στελέχη, η Ελένη Λαζαρίδου και ο Γιώργος Χαλβατζής, που για χρόνια βίωναν την επιχειρηματικότητα από ένα διαφορετικό μετερίζι, προτού αποφασίσουν να περάσουν στην άλλη όχθη και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους.

Image

Από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα με βρώσιμες χρυσές νιφάδες 24 καρατίων, που συνδυάζουν το ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα με τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες των συστατικών τους, μέχρι ελαιόλαδα με μανταρίνι και λεμόνι, όπου χρησιμοποιούνται φρέσκα λεμόνια και μανταρίνια και όχι αρωματικά έλαια, η Elixir Flavours δημιουργεί προϊόντα που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις. Τα αρώματα, οι γεύσεις, αλλά και η εικόνα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, γοητεύοντας ιδιαίτερα τις ξένες αγορές. Μάλιστα, πρόσφατα το ελαιόλαδο με το μανταρίνι έλαβε έπαινο καινοτομίας σε διεθνή έκθεση. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που αξιοποιεί η εταιρεία προέρχεται από τη Λακωνία, την Κρήτη και τη Θράκη (Μάκρη και Μαρώνεια). Σε συνεργασία με τους ελαιοπαραγωγούς, παρακολουθεί όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, ελέγχει τη διαδικασία ωρίμανσης και συλλογής των καρπών, εφαρμόζει πρακτικές εντός του πλαισίου ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, ενώ είναι παρούσα στην παραγωγή και την τυποποίηση. Φέτος μάλιστα θα εμφιαλώσει για πρώτη φορά τα προϊόντα της σε δικό της εμφιαλωτήριο στη Δράμα.

Η Elixir Flavours απευθύνεται σε μια πιο premium αγορά. Στη Ρωσία τα προϊόντα της βρίσκονται σε μια μεγάλη αλυσίδα ντελικατέσεν, στην Ιαπωνία σε γνωστή λιανεμπορική αλυσίδα, ενώ στην Ελλάδα αναπτύσσει την παρουσία της στην deli και τουριστική αγορά.

Image

Στα επόμενα σχέδιά της είναι το άνοιγμα νέων αγορών, καινούριων σημείων πώλησης, αλλά και η επίτευξη νέων συνεργασιών.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει ποιοτικά και καινοτόμα  προϊόντα, ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλη προοπτική, αλλά και το ότι ένα καλό προϊόν μπορεί να απογειωθεί με μια όμορφη συσκευασία» λέει στη Voria η Ελένη Λαζαρίδου.

Image

Από τις τράπεζες στο ελαιόλαδο

Με περισσότερα από 20 χρόνια στον τραπεζικό κλάδο η Ελένη Λαζαρίδου και ο Γιώργος Χαλβατζής άρχισαν να διαισθάνονται εν μέσω οικονομικής κρίσης πως έρχονταν μεγάλες αλλαγές στις τράπεζες και αποφάσισαν να μην τις περιμένουν παθητικά. Έτσι, στα τέλη του 2015, αξιοποιώντας ένα πρόγραμμα εθελούσιας, έκαναν το τολμηρό βήμα και βγήκαν στον επιχειρηματικό στίβο. Αν και δεν είχαν σχέση με τον πρωτογενή τομέα, πίστευαν με θέρμη στον πλούτο και τις δυνατότητες της ελληνικής γης και γνώριζαν πως το ελαιόλαδο είναι μια… αξία που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ στη διατροφή. Την ίδια στιγμή όμως διαπίστωναν ότι, παρόλο που η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικό ελαιόλαδο, συχνά δεν μπορεί να το αναδείξει με τον σωστό τρόπο και έχει αδυναμίες στο branding του.

Έτσι, αποφάσισαν να παντρέψουν το πολύ καλής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο με premium συσκευασίες, κάνοντας παράλληλα τις δικές τους ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις με ευφάνταστες μείξεις.  Ξεκίνησαν με δύο κωδικούς, βγάζοντας 300 δείγματα, τα οποία εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Το πρώτο τους ιδιαίτερο προϊόν ήταν το καπνιστό ελαιόλαδο, «November Fruits Smoked», ένα  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Θράκη, συνδυασμένο με αρώματα οξιάς και δρυός, που μάλιστα πήγε από την πρώτη στιγμή πολύ καλά στις εξαγωγές σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ρωσία, η Γερμανία και η Αυστρία.  Συνέχισαν δε με άλλες καινοτόμες ιδέες, που κλείστηκαν σε ένα μπουκάλι, όπως τα ελαιόλαδα με τις νιφάδες χρυσού, αλλά και εκείνα με μανταρίνι και λεμόνι, που βρήκαν επίσης τον δρόμο τους για τις διεθνείς αγορές.

Image
voria.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en