Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Έκθεση για τη βία κατά των γυναικών έγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει πανελλήνιες και σήμερα, πρώτη μέρα των εξετάσεων, κλήθηκε, όπως και όλοι οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξει τις απόψεις του για τη βία κατά των γυναικών

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό γυναικοκτόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου από τις φυλακές Κορυδαλλού για να εξεταστεί στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας και της ισότητας των δύο φύλλων, να αναφέρουν φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, να προτείνουν τρόπους έμπρακτης συμβολής στην επίτευξη της ισότητας κλπ.

Είχε ζητήσει να μην διεξαχθεί η δίκη

Και αν τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά και μέσα στα sos που είχαν να διαβάσουν οι υποψήφιοι, καθώς τόσο τα φαινόμενα της έμφυλης βίας είναι σε έξαρση όσο και η αντίδραση της κοινωνίας σε αυτά βαθαίνει, δεν ξέρουμε αν το ίδιο θα μπορούσε να πει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής συζύγου του μπροστά στο παιδί τους, υποκρινόμενος για πολλές μέρες τον τεθλιμμένο σύζυγο.

Ο ίδιος μάλιστα είχε ζητήσει να μην διεξαχθεί η δίκη σε ημερομηνίες που γίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

tovima.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος | Απειλητικά μέιλ σε σχολεία – «Θα χυθεί αίμα»

Εκκενώθηκαν σχολεία στην Κύπρο μετά την αποστολή απειλητικών emails.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην Κύπρο μετά την αποστολή απειλητικού email σε σχολεία της Λεμεσού, της Πάφου, της Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, με τις Αρχές να εξετάζουν την προέλευση του και τον αποστολέα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο το email προκάλεσε αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και σε αρκετές περιπτώσεις εκκενώθηκαν σχολεία.

Το SigmaLive εξασφάλισε το εν λόγω email vστόσο, πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η κακή σύνταξη του μηνύματος, καθώς φαίνεται να είναι μετάφραση από άλλη γλώσσα.

Το email

«Πάντα περιμέναμε την ημέρα που μπορούμε να κατεβούμε στην πόλη και να μην κρύψουμε τα πρόσωπά μας.

Θα έρθει η μέρα που οι εικόνες μας στο κεφάλι μας θα γίνουν η καταστροφική δύναμη της πραγματικότητας που θα νιώσετε σε αυτούς τους τοίχους. Το αίμα των εκπαιδευτικών θα χυθεί στα σχολεία. Θα τους κόψουμε το λαιμό.

Οι εχθροί του Αλλάχ θα πουν ψέματα για τις πράξεις μας. Η Σαρία δεν χωρίζει τους μη πιστούς σε πολεμικές και ειρηνικές

Είπα: «Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ τα άλογά μας ποδοπάτησαν τις γυναίκες και τα παιδιά των ειδωλολατρών. Είπε: «είναι από τους πατέρες τους». Παιδιά και γυναίκες θα σκοτωθούν μόνο αν μπουν στο δρόμο μας.

Θα σας καταστρέψουμε στους δρόμους. Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα εκρηκτικά. Θα σας καταστρέψουν στις κεντρικές πλατείες όπως στη Νίκαια και θα κόψει τα πλήθη με μαχαίρια. Θα σπάσουν σε σας και θα ανατιναχτούν. Θα σε πνίξουμε στο αίμα».

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία | Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο», δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας απηύθυνε έκκληση για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του σλοβάκου πρωθυπουργού που αποκάλυψε τις βαθιές πολιτικές διαιρέσεις των τελευταίων μηνών.

Η επίθεση, η πρώτη μεγαλύτερη εναντίον ευρωπαίου ηγέτη μετά από 20 χρόνια, προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρη την ήπειρο, με τους ηγέτες να συνδέουν τη βία με ένα ολοένα και πιο πυρετώδες και πολωμένο πολιτικό κλίμα σε όλες τις χώρες της ενόψει των ευρωεκλογών τον Ιούνιο.

«Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ότι κάποιος μπορεί να γίνει θύμα των πολιτικών του ιδεών. Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Πρόκειται για έναν μοναχικό λύκο…»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Matúš Šutaj Eštok, χαρακτήρισε την επίθεση ως πολιτικά υποκινούμενη και δήλωσε ότι ο ύποπτος ήταν ένας άνδρας που έδρασε μόνος του και είχε συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. «Πρόκειται για έναν μοναχικό λύκο που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί την τελευταία περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Eštok στους δημοσιογράφους.

«Εάν τα τραύματα ήταν μόνο μερικά χιλιοστά χαμηλότερα, θα μιλούσαμε για τον εκλιπόντα πρωθυπουργό»

Οι εκλογές αυτές, τις οποίες κέρδισε ο σύμμαχος του Φίτσο, Πέτερ Πελεγκρίνι, τον Απρίλιο, αύξησαν τις εντάσεις στη χώρα, όπου ο σλοβάκος πρωθυπουργός ακολουθεί μια διχαστική ατζέντα από τότε που επέστρεψε για τρίτη φορά στην πρωθυπουργία τον Οκτώβριο.

Βίντεο με την επίθεση:

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ότι κερδίζουμε»

Ο υπουργός Άμυνας, Robert Kaliňák, δήλωσε ότι η κατάσταση του Φίτσο είναι σταθερή, αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το μέλλον είναι θετικό. «Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα», δήλωσε ο Kaliňák. «Δεν μπορώ ακόμη να πω ότι κερδίζουμε ή ότι η πρόγνωση είναι θετική», πρόσθεσε.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε τουλάχιστον 5 πυροβολισμούς την Τετάρτη το μεσημέρι, καθώς συνομιλούσε με μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του στην πόλη Χάντλοβα. Ο δράστης της επίθεσης είναι ο 71χρονος Juraj Cintula, συγγραφέας στο επάγγελμα, και συνελήφθη επί τόπου.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος παραδέχεται την επίθεση και εξηγεί ότι την έκανε εξαιτίας της διαφωνίας του με την πολιτική του Φίτσο.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλής»

Ο Πελεγκρίνι δήλωσε ότι κατάφερε να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον Φίκο στο νοσοκομείο, αλλά δήλωσε ότι η κατάσταση του ηγέτη παραμένει κρίσιμη. «Είναι σε θέση να μιλήσει, αλλά μόνο λίγες προτάσεις και επίσης είναι πολύ κουρασμένος επειδή παίρνει κάποια φάρμακα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ασφαλής. Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε παρά τρίχα από τον θάνατο. Εάν τα τραύματα ήταν μόνο μερικά χιλιοστά χαμηλότερα, θα μιλούσαμε για τον εκλιπόντα πρωθυπουργό».

Ο Πελεγκρίνι απηύθυνε έκκληση για ενότητα σε μια «διαιρεμένη Σλοβακία», όπως τη χαρακτήρισε, καλώντας τους πολίτες να μετριάσουν τα συναισθήματά τους. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή θρησκευτικές τους τάσεις, οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι «περάσαμε μια κόκκινη γραμμή» με τους πυροβολισμούς, είπε. «Θα ήθελα να ζητήσω από όλους στη Σλοβακία να απορρίψουν οποιαδήποτε μορφή βίας, παρακαλώ ας μην κλιμακώσουμε αυτή τη βία».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Βραυρώνα: Προθανάτια σημάδια στον λαιμό έφερε το βρέφος

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια στη Βραυρώνα.Σύμφωνα με νέα στοιχεία το βρέφος, εκτός από χτυπήματα στο κεφάλι, έφερε και προθανάτια πλήγματα στην περιοχή του λαιμού.

Τα μεταθανάτια χτυπήματα εντοπίζονται στο κεφάλι του βρέφους, κατά τη διάρκεια της σύνθλιψης στο απορριμματοφόρο και τα στοιχεία δείχνουν πως πιθανότατα το βρέφος πετάχτηκε ζωντανό στον κάδο απορριμμάτων.

Απαντήσεις ωστόσο αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα φωτίσουν το παραπάνω στοιχείο και θα διευκρινιστεί το ενδεχόμενο οι γονείς να επιχείρησαν να προκαλέσουν ασφυξία στο βρέφος.

Στη φυλακή οι γονείς του βρέφους

Σε προσωρινή κράτηση τέθηκαν και οι δυο γονείς, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του νεογέννητου βρέφους τους. Οι δυο κατηγορούμενοι, βρέθηκαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Τι υποστήριξαν οι γονείς του βρέφους

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η μητέρα του βρέφους φέρεται να υποστήριξε πως αμέσως μετά τη γέννα λιποθύμησε  και όταν ξύπνησε το μωρό ήταν άσφυγμο και μελανιασμένο. Υπέθεσε πως ήταν νεκρό και αποφάσισε να πετάξει το παιδί σε κάδο σκουπιδιών από «απελπισία», όπως φέρεται να είπε.

Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη και αιτήθηκε να μην προφυλακιστεί αφού πρέπει να εργάζεται για να στέλνει χρήματα στο ανήλικο παιδί της στο Νεπάλ. Ο σύντροφος της αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το μωρό, ενώ ανάφερε πως έμαθε τι είχε κάνει όταν βρίσκονταν μέσα στο ταξί προς το νοσοκομείο με την 24χρονη.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en