Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 | Παγγαίο | Όραμα και Ανάπτυξη Θανάσης Βαζακίδης

Δημοσιεύτηκε

στις

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πασχαλίδης προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης | Λύση εδώ και τώρα για τα Τενάγη των Φιλίππων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για τα τρέχοντα αγροτικά ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τόνισε πως η Π.Ε. Καβάλας πλήττεται τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον από καταστροφικές χαλαζοπτώσεις, με τους αγρότες να βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Ενδεικτικά από τον Ιούλιο του 2019 έχουν σημειωθεί τέσσερις χαλαζοπτώσεις, με την τελευταία να πλήττει πολύ σοβαρά μόλις προ ολίγων ημερών περιοχές του Δήμου Νέστου και Δήμου Παγγαίου.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Βουλευτής ζήτησε να λυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και κατέθεσε εκ νέου τη πρόταση του για εγκατάσταση γεννητριών εδάφους ιωδιούχου αργύρου μέσω πιλοτικού προγράμματος, κάτι το οποίο έχει στεφθεί με επιτυχία στις χώρες της Γαλλίας και της Ισπανίας. Ο Υπουργός είδε πολύ θετικά μια τέτοια λύση και υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να λυθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο Βουλευτής επέστησε στην προσοχή του Υπουργού στο γεγονός πως ενώ το έργο της κατασκευής της Γέφυρας Παλαιοχωρίου έχει αποφασισθεί ήδη από τη Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και με ενέργειες του Γιάννη Πασχαλίδη τον Δεκέμβρη του 2014, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση και εκκρεμεί.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες αγρότες της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, οι οποίοι έχουν πληγεί επί συναπτά έτη λόγω καταστροφικών πλημμυρών. Ο Βουλευτής ανέφερε, πως παρά την επιτυχή έκβαση των ενεργειών του και τη δέσμευση 200.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή των Τεναγών, ήδη αυτή τη στιγμή 10.000 στρέμματα μένουν πλημμυρισμένα, και συνεπώς ακαλλιέργητα, με απώλειες γύρω στα 70-100 ευρώ/στρέμμα. Επίσης, τόνισε πως οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν και την επιδότηση από το πρασίνισμα, ενώ εξέφρασε στον Υπουργό ανησυχίες για τη καλλιέργεια της σόγιας (προϊόν το οποίο παράγεται κατά 80-85% πανελλαδικά στη περιοχή των Τεναγών). Έχοντας έλθει σε επικοινωνία με έμπειρους γεωπόνους της περιοχής, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως ενδέχεται η παραγωγή να μην υπερβεί το 30%, και ζήτησε από τον Υπουργό την αποζημίωση των αγροτών της περιοχής μέσω του προγράμματος De Minimis. Ο Υπουργός κατάλαβε το πρόβλημα και αντιλήφθηκε πως οι αγρότες των Τεναγών έχουν ήδη σοβαρή απώλεια εσόδων. Γι’ αυτό και θα εξετάσει πολύ σοβαρά την περίπτωση τους.

Τέλος, ο Βουλευτής βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να είναι μαζί με τον Υπουργό κατά την υπογραφή της συμφωνίας για εξαγωγή ακτινιδίων στην αγορά της Νοτίου Κορέας, γεγονός που γέμισε και τους δυο με χαμόγελο και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, στη περιοχή του Νέστου οι καλλιεργητές ακτινιδίων δύνανται πλέον να εξάγουν το προϊόν τους σε μια ακόμη πλούσια χώρα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνει για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Καβάλας και μας συμπαραστέκεται. Δίνει μεγάλη προσοχή κάθε φορά που τον ενημερώνω για τα προβλήματα μας και αγκαλιάζει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά πως βρισκόμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο, τον πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται…».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατεδαφίζεται η ταβέρνα ”Αχιλλέας” στο Περιγιάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατεδαφίζεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, και συνεχή ρεπορτάζ, το πασίγνωστο κτίριο της ταβέρνας Αχιλλέας που βρισκόταν για χρόνια ολόκληρα στην Ακτή του Περιγιαλίου Καβάλας.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ENA Channel ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Μάκης Χαραλαμπίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας | Μέτρα προστασίας στον τομέα της εστίασης

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας σύσκεψη για τα μέτρα προστασίας στον τομέα της εστίασης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, (ΟΕΒΕΚ) Θεόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Γεώργιος Βαφείδης, ο πρόεδρος των Εστιατόρων Δημοσθένης Κωνσταντινίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος και  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων άμεσα, με σαφήνεια και με συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να έχουν τον χρόνο να διαμορφώσουν τους χώρους τους και να προετοιμαστούν επαρκώς, εναρμονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα και τις νέες υγειονομικές συνθήκες». Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν χωρά καμία απολύτως καθυστέρηση, καθώς ο κλάδος της εστίασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα «οικονομικά θύματα», του κορωνοϊού, και χρειάζεται από όλους μας στήριξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας από την εταιρεία BRINK’S HELLAS

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, Ταξίαρχος Ιωάννης Καραμανλής, πραγματοποίησε συνάντηση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος της εταιρείας BRINK’S HELLAS, κ. Αριστόδημο ΚΟΥΔΕΡΗ, στο πλαίσιο της οποίας τον ευχαρίστησε για τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ειδικότερα, η εταιρεία BRINK’S HELLAS προσέφερε δώδεκα (12) αλεξίσφαιρα γιλέκα, δώδεκα (12) φακούς, έξι (6) φορητούς ασυρμάτους, δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεκαέξι (16) ηλεκτρονικές συσκευές – παρελκόμενα ηλεκτρονικών υπολογιστών, έξι (6) συσκευές τηλεφώνων, δώδεκα (12) ηλεκτρικές συσκευές και λοιπό εξοπλισμό γραφείου για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος της εταιρείας BRINK’S HELLAS, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω δωρεά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Διοικητής και στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ