ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ | Σοφιανίδου Ελένη Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς μου είναι από τον Κεχρόκαμπο Καβάλας, με καταγωγή από την Τραπεζούντα του Πόντου.

 

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤ.Ε.Ι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοικητική Επιστήμη και τα Πληροφοριακά Συστήματα» με διπλωματική εργασία για τη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα.

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με βαθμό Φοροτεχνικού Α’ και εργάζομαι στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ως προϊσταμένη Οικονομικών Λειτουργιών της Οικονομικής – Διοικητικής Υπηρεσίας.

Διατέλεσα Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (1999-2002), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (2004-2005) και μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (2010-2015).

Την περίοδο 2002-2006 εκλέχτηκα 1η Δημοτική Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Ορεινού και για την ίδια τετραετία άσκησα τα καθήκοντα της Προέδρου του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Ορεινού, αξιοποιώντας προγράμματα της Περιφέρειας προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Το 2006 υπήρξα υποψήφια Δήμαρχος Ορεινού ιδρύοντας τον συνδυασμό «Δυναμική Πορεία» και το 2010 πέτυχα την 3η θέση ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα» στον «Καλλικρατικό» πλέον Δήμο Νέστου.

 

Εθελοντικές και κοινωνικές δραστηριότητες:

Οικονομική υπεύθυνη του Δ.Σ. του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος» για νέους και νέες της Παιδόπολης Καβάλας

Οικονομική υπεύθυνη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Καβάλας»

Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Καβάλας

Γενική Γραμματέας της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας

Μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΠΝΟΗ για την οικογένεια και το παιδί»

Μέλος αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Μέλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος και συντονίστρια του τομέα Νέστου

Μέλος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Είμαι μητέρα δύο αγοριών, του Σάββα Μαρκιανίδη (στελέχους του Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος») και του Στάθη Μαρκιανίδη (μεταπτυχιακού φοιτητή στο Α.Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).

Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει για εμένα να κοιτάς τον εαυτό σου μέσα από τον γείτονα, τον συνδημότη. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση όλων, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η συμμετοχή μου στις εκλογές της 26ης Μαΐου με το συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» και επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο έχει ένα και μόνο στόχο: τον συνάνθρωπο και την ποιότητα της καθημερινής του ζωής, με τα μάτια στο μέλλον και την ποιοτική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version