ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές 2019 | Έκλεισαν οι κάλπες

Έκλεισαν οι κάλπες για τις τετραπλές εκλογές σήμερα στην Ελλάδα, καθώς εκτός από τις Ευρωεκλογές, που ολοκληρώνονται σήμερα έπειτα από τέσσερις ημέρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν επίσης να επιλέξουν περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς εκπροσώπους.

Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Με ένα κοινό exit poll θα παρουσιάσουν πέντε ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί τα πρώτα «μηνύματα» της κάλπης, αμέσως μετά το κλείσιμό της, στις 7 το απόγευμα, βασισμένη σε όσα έχουν απαντήσει όσοι ψηφοφόροι συμμετέχουν στην έρευνα.

Η εκτίμηση, με την οποία προβλέπεται βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων, το αποτέλεσμα της μεγάλης εκλογικής μάχης, θα προβληθεί από ANT1, Alpha, Star, Open και ΣΚΑΪ.

H ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλει τη δική της εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε συνεργασία με την Kapa Research. Mέχρι και λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, επικρατούσε μυστήριο με τη συμμετοχή της ΕΡΤ στο κοινό exit poll και πως στους διαδρόμους του καναλιού της Αγίας Παρασκευής συζητούσαν μέχρι τελευταία στιγμή αν θα μείνουν εκτός ή όχι της συγκεκριμένης διαδικασίας. Τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσει μόνη με τη δική της εκτίμηση.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ 9.922.294 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (4.810.075 άνδρες, 5.112.219 γυναίκες) κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους νέους τους εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά. Το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν για πρώτη φορά 528.997 εκλογείς, εκ των οποίων οι 17χρονοι είναι 106.760.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

  • τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019
  • τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019
  • τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version