Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Έκκληση | 44χρονος από το Διδυμότειχο έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο πλευρό ενός συμπολίτη μας που μας χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή, καλούμαστε να συνδράμουμε όλοι όσοι έχουμε τη δυνατότητα να το πράξουμε.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας 44 χρονών από το Διδυμότειχο ο οποίος πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο ΠΓΝΑ έχει μεγάλη ανάγκη από αιμοπετάλια ομάδας αιματος  Α+.

Η προσφορά θα πρέπει να γίνει από άντρα 18 – 55 ετών που να έχει δώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του αίμα, να μην εχει ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγη την τελευταία εβδομάδα.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα:

694 581 7998 Τεκτονίδης Δημήτρης Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Διδυμοτείχου

6977915615 συγγενείς του ασθενή.

Για τα μεταφορικά έξοδα θα πληρώσουν οι συγγενείς του ασθενή αν το επιθυμεί ο δότης.

Η ανάγκη είναι άμεση!

e-evros

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η δωρεά οχημάτων κοινής ωφέλειας από τον ΤΑΡ για τα δασαρχεία Αλεξανδρούπολης & Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την παράδοση των δέκα τελευταίων οχημάτων πολιτικής προστασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) ολοκληρώνει την 4η φάση του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που υλοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα. Μια επένδυση του ΤΑΡ που συνολικά ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Η φάση αυτή του ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ περιλάμβανε τη δωρεά 19 συνολικά τετρακίνητων οχημάτων για δασική και πολιτική προστασία. Τα 10 από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στις δασικές υπηρεσίες που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (Δασαρχεία Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Έδεσσας και Βέροιας, αλλά και Διευθύνσεις Δασών Ροδόπης και Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης). Αντίστοιχα, 6 οχήματα του είδους αυτού έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, και από ένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Νέας Ζίχνης.

Στόχος του προγράμματος που υλοποιεί ο ΤΑΡ από το καλοκαίρι του 2017, είναι να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίζοντας το στόλο των οχημάτων κοινής ωφελείας που εξυπηρετούν τις κοινότητές τους. Τα 19 πιο πρόσφατα οχήματα προστίθενται στα 17 απορριμματοφόρα, 32 ασθενοφόρα και 15 οχήματα πολλαπλών χρήσεων που ο ΤΑΡ έχει ήδη παραδώσει στις τοπικές κοινότητες κατά τις προηγούμενες φάσεις υλοποίησης της πρωτοβουλίας ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η κα. Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων TAP Ελλάδας, σημείωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υλοποίηση του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, συνολικού ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, υποστηρίζουμε τις υπηρεσίες περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγειονομικής περίθαλψης και καθαριότητας, ενώ συμβάλλουμε επίσης στην οδική ασφάλεια και προστασία των κατοίκων των περιοχών από όπου διέρχεται ο ΤΑΡ. Κι εστιάζουμε στην ολοκλήρωσης της υλοποίησης του προγράμματος μέσα στους επόμενους μήνες κι εντός του 2020».

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Κινδυνεύει με απέλαση ο γλύπτης της… “Αριάδνης”

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον χειμώνα του 2017 ο Hemen Muhammad Κουρδικής καταγωγής και κάτοικος της Αλεξανδρούπολης, έγινε γνωστός έπειτα από τη δημιουργία του γλυπτού από πάγο με τη μορφή γοργόνας ή αλλιώς την Αριάδνη που κόσμησε αναπάντεχα το παγκάκι πλησίον του φάρου Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα δύο χρονιά ο Hemen Muhammad έκανε γνωστό μέσα από τoν προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι έλαβε μια έγγραφη κοινοποίηση ότι βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα και έχει διορία ένα μήνα αλλιώς θα απελαθεί.

Ο ίδιος φανερά πικραμένος θέλησε να μοιραστεί το πρόβλημα του με όλους τους διαδικτυακούς του φίλους: 

“Φίλοι μου καλοί καλησπερα,
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζι σας το πρόβλημα που έχω, ίσως έτσι να χαλαρώσω.
Ως γνωστόν είμαι στην Ελλάδα από το 2003 και από τότε έως και σήμερα δεν έδωσα κανένα δικαίωμα στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η ακόμη και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας που με φιλοξένησαν να με κακοχαρακτηρησουν ή να με θεωρούν περιθωριακο.
Αντ αυτού, προσπάθησα με κόπο να βοηθήσω όσο μπορούσα.
Είτε με την καλλιτεχνική προσφορά μου σε σχολεια και καταστήματα αλλά και με την συμμετοχή μου ως διερμηνέας σε πολλές περιπτώσεις συλλήψεων αλλοδαπών στο δικαστήριο αφού είμαι γνωστής τεσσάρων γλωσσών.
Και ενώ ειμουν πάντα νόμιμος ξαφνικά πριν από δυόμιση χρόνια εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά μου.
Με την αμέριστη βοήθεια του πρώην βουλευτή κ. ΚΑΙΣΑ προσπάθησα και κατάφερα να φτιάξω τα χαρτιά που χρειάζονταν έτσι ώστε να είμαι και παλι νομιμος, κάνοντας πολλά και κοστοβορα ταξίδια στην Αθήνα, και πρόσφατα στο Κουρδιστάν που ανήκει στο Ιράκ, ταξίδια στα οποία με βοήθησαν χρηματικως ένας πολύ καλός φίλος αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Πριν από τρεις μέρες ενημερώθηκα πως πρέπει να έρθω στην Αλεξανδρούπολη και να παραλάβω ένα φάκελο από τα ΕΛ. ΤΑ.
Χαρούμενος άνοιξα τον φάκελο περιμένωντας να δω χαρτί παραμονής και δυστυχώς υπήρχε μια επιστολή στην οποία, μου αναφέρουν πως είμαι παράνομα στην Ελλάδα και έχω διορία ένα μήνα αλλιώς θα απελαθω.
Έχω παραβρεθεί σε εκατοντάδες δικές αλλοδαπών ως διερμηνέας, αλλοδαποί οι οποίοι δικαστήκαν για μεγάλες παρανομίες, και όχι μόνο μια φορά, όπως ναρκωτικα, μεταφορά μεταναστών και άλλα άσχημα κι όμως αυτοί έχουν χαρτιά που τους επιτρέπουν να βρίσκονται στην Ελλάδα, αντίθετα με μένα που δεν εχω κατηγορηθεί ποτέ για παρανομία και η παρουσία μου στο δικαστήριο ήταν βοηθητική.
Είμαι πολύ στενοχωρημένος με την εξέλιξη του θέματος, και όλα αυτά ενώ τα χαρτιά μου είναι εντάξει απ ότι μου λένε δικηγόροι, αστυνομικοί αλλά και δικαστικοί.
Δεν γνωρίζω γιατί έχει γίνει αυτό, και το δικό μου θέμα είναι διαφορετικό από κάποιους άλλους.
Ευχαριστώ όλους εσάς που έχω γνωρίσει σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην φιλόξενη χώρα σας, αλλά και τους διαδικτιακους φίλους, και εύχομαι να αλλάξουν άποψη οι υπεύθυνοι για το θέμα μου κοιτάζοντας το πιο προσεκτικά”.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Απελπιστικές εικόνες | Δεκάδες γυναικόπαιδα διασώθηκαν ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Άλλο ένα περιστατικό με μη νόμιμους μετανάστες απασχόλησε σήμερα Κυριακή (17/11) το Λιμενικό Σώμα.

Νωρίς το πρωί,  άνδρες του λιμενικού πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη σκάφους στο Θρακικό Πέλαγος, στο οποίο επέβαιναν πολλά μικρά παιδιά!

Οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν και διέσωσαν τους μη νόμιμους μετανάστες, που έπλεαν ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και τους οδήγησαν στο λιμάνι.

Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται  μικρά παιδιά, βρέφη αλλά και γυναίκες, που αυτή τη στιγμή παραμένουν στις εγκαταστάσεις του λιμανιού μέχρι να μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας στην Ορεστιάδα.

Οι άνδρες του λιμενικού παρείχαν θερμικές κουβέρτες στους μετανάστες, αφού ήταν βρεγμένοι από τη θάλασσα.

Τα στοιχεία και η χώρα καταγωγής τους δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, αλλά σίγουρα ξεκίνησαν από τις τουρκικές ακτές.

Επίσης να σημειωθεί ότι το Σάββατο το λιμενικό εντόπισε και διέσωσε άλλους 69 παράνομους μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | 22 νέοι κάδοι ογκωδών αντικειμένων

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση 22 καδών ογκωδών αντικειμένων(τύπου κοντέινερ) , στους οποίους οι πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα μπορούν να αφήνουν τα ογκώδη αντικείμενα (π.χ. στρώματα,κρεβάτια, έπιπλα).

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν ισάριθμα σε όλη τη πόλη.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα στους πολίτες που παραβιάζουν τους “νέους” κανόνες, με σκοπό τη διατήρηση της καθαριότητας του Δήμου (απόφαση του Αντιδήμαρχου καθαριότητας Ηλία Δαστερίδη).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ