Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «Ήχοι αρχαίων» στην Ξάνθη

Από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λύρα, τη βάρβιτο, την πανδουρίδα, τον αυλό και άλλα πιστά αντίγραφα μουσικών οργάνων στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ήχοι αρχαίων».

Παράλληλα, θα υπάρχει φωτογραφική παρουσίαση αντικειμένων με παραστάσεις μουσικών οργάνων από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, στις 20.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες των αρχαιολόγων της Εφορείας σχετικές με την μουσική στην αρχαιότητα και στα αρχαία Άβδηρα καθώς και παρουσίαση των ανακατασκευών από τον δημιουργό τους, Γιώργο Πολύζο.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων (Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή: 08:30-15:30).

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2541051003, 2541051783.

Click to comment

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Επιτυχημένη εκδήλωση για την Ευφυή Γεωργία από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Ξάνθη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ευφυή γεωργία στα οπωροκηπευτικά που διοργανώθηκε από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στην Ξάνθη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

Επίσκεψη στον Ακτινιδεώνα Ξάνθης : Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εφαρμογή πρακτικών ευφυούς γεωργίας και να συζητήσουν με ειδικούς του κλάδου.

Παρουσιάσεις και ανταλλαγή απόψεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας : Στην τοποθεσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Η ΕΝΩΣΗ», πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον γεωργικό τομέα. Κύριοι ομιλητές ήταν οι: Νίκος Τσιναρίδης, Διευθυντής του ΑΣ Ξάνθης, Γιώργος Παπαδήμας, Εμπορικός Διευθυντής της NEUROPUBLIC, Ηλίας Παπανικολάου, Υπεύθυνος Πωλήσεων Β. Ελλάδος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, και Γιώργος Χατζηλιάδης, εκπρόσωπος της ΕΑΣ Καβάλας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την προώθηση της ευφυούς γεωργίας στην περιοχή και τη διάδοση των ωφελειών της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων επιβεβαιώνουν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο στα Βαφέϊκα της Ξάνθης: Όχημα έπεσε επάνω σε σπίτι!

Δυο άτομα νεαρής ηλικίας κατέληξαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης καθώς το όχημα στο οποίο ο ένας ήταν οδηγός και ο άλλος συνεπιβάτης κατέληξε σε αυλόγυρο σπιτιού με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αυλή.

Οι δυο νεαροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις ενώ για το ατύχημα έρευνα διεξάγει η τροχαία Ξάνθης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

“Πήγαν να με κάψουν ζωντανό” -Συγκλονίζει η μαρτυρία του ηθοποιού Γιώργου Σταυρόπουλου από Ξάνθη

Ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος καταγγέλλει μέσα από την εκπομπή Αναλυτής του ENA CHANNEL  ότι ζει έναν εφιάλτη στην Ξάνθη, μετά την απόπειρα εμπρησμού της οικίας του με μολότοφ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η επίθεση έγινε με στόχο να καταπατηθεί το κτήμα του, έκτασης 10 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, συγκεκριμένοι Ρομά έχουν πουλήσει τμήματα του κτήματος σε άλλους, ενώ αντιμετωπίζει συνεχείς απειλές και βία.

Αυτή την στιγμή μάλιστα είναι άστεγος καθώς το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω της πυρκαγιάς.

Δείτε την συγκλονιστική συνέντευξη του ηθοποιού :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en