ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έφτασε στην Κεραμωτή το 3ο πλοίο της εταιρίας Thassos Link

Πλώρη για την Κεραμωτή Καβάλας έβαλε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακης 4 Νοέμβριου 2019, από το Καματερό Σαλαμίνας όπου πραγματοποιούσε διάφορες εργασίες, το νέο απόκτημα της Thassos Link, Ε/Γ-Ο/Γ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Το πλοίο είναι το 3ο στον στόλο μετά τα Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΝΙΚΗΤΗΣ.

Το ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ναυπηγήθηκε το 1979 στα Αμπελάκια Σαλαμίνας με το όνομα ΒΑΣΙΛΗΣ Ι και για 20 περίπου χρόνια πραγματοποιούσε δρομολόγια στις γραμμές Αγίας Μαρίνας – Νέων Στύρων και Γλύφας – Αγιοκάμπου. Το 2009 πουλήθηκε στο εξωτερικό από όπου και επανέκαμψε το 2017, ενώ τις εργασίες μετασκευής του ανέλαβε το ναυπηγείο Σ. Καπογιαννάτος.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είναι ένα νέο πλοίο που εντάσσεται στο ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας μας, μετασκευάστηκε πλήρως σε Ελληνικά ναυπηγεία και φέρει την Ελληνική σημαία. Αγοράστηκε το 2017 από το εξωτερικό και αρχικά θα εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Λιμένας Θάσου-Κεραμωτή και αργότερα και στη γραμμή Καβάλας Πρίνου. Έχει μήκος 71 μέτρα πλάτος 13 μέτρα και έχει μεταφορική ικανότητα 600 επιβατών και 70 Ι.Χ οχημάτων. Η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι 15 κόμβοι.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version