Σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, 5 έως 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό και αφήστε το να πάρει γρήγορα βράση. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σταθερά στο δάγκωμα, 7 έως 9 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
Σουρώστε και πετάξτε το λίπος από το μαγειρεμένο μοσχάρι. Ανακατέψτε τη συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών και τη σκόνη σκόρδου στο μοσχαρίσιο κρέας. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αποσύρετε το μοσχάρι από τη φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την ξινή κρέμα και αλατοπιπερώστε.