ΚΑΒΑΛΑ

EBRD | Πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ δολαρίων στην Energean (video)

Πρόσθετη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 20 εκατ. δολαρίων, εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η Energean Oil & Gas, στηρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Λεκάνη του Πρίνου και τη Δυτική Ελλάδα.
Η νέα χρηματοδότηση έρχεται σε συνέχεια του – ύψους 75 εκατ. δολαρίων – δανείου που συμφωνήθηκε πρόσφατα και είχε ως αντικείμενο το επενδυτικό πρόγραμμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου του Πρίνου.
Η νέα χρηματοδότηση της EBRD αφορά επίσης, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, την πραγματοποίηση παρεμβάσεων για την αποφυγή καύσης αερίου, καθώς και μίας σειράς επενδύσεων για τη βελτιστοποίηση του εφοδιασμού και της χρήσης της ενέργειας.
H σύμβαση υπεγράφη στην Αθήνα, από τον Riccardo Puliti, διευθύνοντα σύμβουλο και επικεφαλής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της EBRD, και τον Μαθιό Ρήγα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil & Gas.
Κατά τη διάρκεια των υπογραφών, ο κ. Ρήγας επισήμανε τα εξής: «Η Energean έχει το όραμα να καταστεί η ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής και η νέα χρηματοδότηση που χορηγεί η EBRD διασφαλίζει πλήρως την ολοκλήρωση των ερευνητικών μας προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τον κλάδο.
Η εμπειρία 35 ετών παραγωγής πετρελαίου και η τεχνογνωσία της Energean αποτελούν εγγύηση για το ότι τα σχέδιά μας θα υλοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον καθώς και για το ότι θα οδηγήσουν σε νέες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην περιοχή. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης».
Από την πλευρά της, η Sabina Dziurman, Περιφερειακή Διευθύντρια της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε τα εξής: «Μετά την πρώτη μας συμφωνία τον Μάρτιο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε μία νέα χρηματοδότηση με την Energean. Η νέα συμφωνία υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη μας στην Energean, μία πραγματικά ξεχωριστή ελληνική εταιρεία που εντυπωσιάζει με μεγάλες προοπτικές, καθώς και τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω επιτυχία της. Πρόκειται για μια συνεργασία πάνω στην οποία μπορούμε να κτίσουμε».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version