ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε. Στυλιανίδης: «Η δουλειά της κυβέρνησης πιάνει τόπο και ξαναζωντανεύει η ΒΙΠΕ»

Εμβληματική επανεκκίνηση του πρώην εργοστασίου της SHELMAN και τώρα ELPAN έγινε σήμερα στην Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής

Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων.

Οι πρώτες προσλήψεις εργαζομένων από αυτούς που είχαν απολυθεί τα προηγούμενα χρόνια και προετοιμασίες επανεκκίνησης της παραγωγής μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

 Παρευρέθηκαν εκτός από τον Μητροπολίτη, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και οι Βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Τσαλικίδης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτριος Πολιτειάδης, εκπρόσωποι των φορέων την τοπικής αγοράς και των τοπικών Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Aρχών καθώς και πολλοί εργαζόμενοι.

 Οι επενδυτές κ. Αδαμόπουλος, κ. Αγοραστός και το επιτελείο τους, παρουσίασαν τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου, ευχαρίστησαν τους τοπικούς φορείς για την στήριξη και επαίνεσαν τους εργαζόμενους για την στάση τους ζητώντας την συμπαράσταση τους για το νέο ξεκίνημα.

 Στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε, ότι η επανεκκίνηση της βιομηχανίας ELPAN σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.

Μετά από 11 δύσκολα χρόνια που ο τόπος μας γέμισε κουφάρια επιχειρήσεων και η ανεργία εκτινάχθηκε, βλέπουμε τώρα την πολιτική μας να πιάνει τόπο. Η επίλυση του ζητήματος του 12% έφερε ρευστότητα 120 εκατομμύρια σε 841 επιχειρήσεις της Θράκης και τα 24 εκατομμύρια από αυτά ήταν στο Νομό Ροδόπης.

Στην ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής ξανάναψαν τα φαγούρα, ξαναδουλεύουν γερανοί που χτίζουν νέες επιχειρήσεις ενώ επεκτείνονται οι υφιστάμενες επιχειρήσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το περιβάλλον η σημερινή επανεκκίνηση αποκτά εμβληματικό χαρακτήρα και ξεχωριστή υπεραξία διότι σηματοδοτεί την Ροδόπη ως ιδανικό διεθνή επενδυτικό προορισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους επενδυτές για το εγχείρημα τους, να ζητήσω από όλους τους εμπλεκόμενους να διευκολύνουν τις διαδικασίες και να συγχαρώ πάνω από όλα τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση προστάτεψαν το εργοστάσιο αυτό από το κλείσιμο και συνέβαλαν στην επανεκκίνηση του. Εύχομαι και ελπίζω η εξέλιξη αυτή να αποτελέσει τη αρχή μιας καινούργιας εποχής για το Νομό Ροδόπης, για την οποία έχουμε δουλέψει πολύ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version