Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Ταχύτερα οι συντάξεις στους δημοσίους υπαλλήλους με τη νέα έκδοση της e-ΔΑΥΚ

image_print

Ακόμα ταχύτερη θα είναι η έκδοση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, χάρη στη νέα ενημερωμένη έκδοση της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΑΥΚ (Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης) του e-ΕΦΚΑ

Η νέα ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων είναι ακόμα ένα πεδίο της συνεργασίας μεταξύ του e-ΕΦΚΑ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το e-ΔΑΥΚ εισάγει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια στην πληροφόρηση που ενσωματώνει (αναφορικά με τον χρόνο ασφάλισης του δημόσιου υπαλλήλου) και ενισχύει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της αυτοματοποίησης στη διαδικασία απονομής των συντάξεων του δημοσίου τομέα, με την προσθήκη νέων πεδίων που αφορούν -μεταξύ άλλων- τη χρήση διαδοχικής ασφάλισης, το χρόνο υπηρεσίας δημόσιου υπαλλήλου στο εξωτερικό κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύεται σε πολύτιμο «εργαλείο» για την ταχεία βεβαίωση του χρόνου ασφάλισης και κατ’ επέκταση για την ακόμα ταχύτερη έκδοση των κύριων συντάξεων στο Δημόσιο.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα, η κ. Παπαρρηγοπούλου ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Αποφασιστική συμβολή στην ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση»

Όπως τόνισε, «δίνουμε μεγάλη έμφαση στη χρήση των νέων ψηφιακών εργαλείων -που συνεισφέρουν καθοριστικά στην επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων- και στην εκπαίδευση των εργαζομένων σε αυτά. Η ενιαιοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών που προκύπτει μέσα από τα νέα αυτά εργαλεία συμβάλλει αποφασιστικά στην ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».

Ο κ. Κάτσικας από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση της χρήσης ψηφιακών εφαρμογών. «Με εφαρμογές όπως το e-ΔΑΥΚ που αναπτύσσονται από δημόσιους φορείς που συμπράττουν μεταξύ τους, τα οφέλη που προκύπτουν δεν αντανακλούν μόνο στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Αντανακλούν στους ίδιους τους φορείς, μένουν ως επένδυση διά της μεταφοράς τεχνογνωσίας», σημείωσε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στη συνεισφορά των εφαρμογών και πλατφορμών που αναπτύσσει η ΓΓΠΣΔΔ για την καλύτερη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ.

«Με τις νέες εφαρμογές μπορέσαμε να φτάσουμε σε τουλάχιστον 65% αυτόματη έκδοση κύριων συντάξεων του Δημοσίου, ώστε ο χρόνος απονομής να έχει περιοριστεί σε περίπου 2 μήνες», τόνισε. Επιπρόσθετα, μέσω της διαλειτουργικότητας η ΓΓΠΣΔΔ συνέβαλε στην εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς ταλαιπωρία, με τις υπηρεσίες Gov.gr για τον e-ΕΦΚΑ, καθώς και μέσα από τις νέες υποδομές GCloud όπου τα συστήματα “τρέχουν” την απονομή 15 φορές ταχύτερα».

«Γλιτώνουμε από δύσκολα βήματα που δημιουργούν λάθη»

Τέλος, ο κ. Βαρβέρης παρουσίασε συνοπτικά τη σημασία του αναβαθμισμένου e-ΔΑΥΚ για την ταχύτητα της απονομής των συντάξεων (αφού περισσότερα στοιχεία για την υπηρεσιακή κατάσταση των δημόσιων υπαλλήλων θα τυποποιηθούν και θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή), την αξιοπιστία της πληροφορίας και την ποιότητα των δεδομένων.

«Γλιτώνουμε έτσι από δύσκολα βήματα που δημιουργούν λάθη», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η προσπάθεια στον e-ΕΦΚΑ για την εξάλειψη όλων των συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων του συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Το νέο e-ΔΑΥΚ ήταν το αντικείμενο ειδικής ημερίδας που συνδιοργανώθηκε από την ΓΓΠΣΔΔ και τον e-ΕΦΚΑ στο Αμφιθέατρο της ΓΓΠΣΔΔ με τη συμμετοχή περίπου 150 στελεχών φορέων δημόσιας διοίκησης, στην οποία έδωσαν το «παρών» η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ο υπηρεσιακός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σωκράτης Κάτσικας, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, και ο υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.

newsit.gr

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας

image_print

Με αισιοδοξία υποδέχεται η τοπική αγορά της Καβάλας την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο σημαντικών προσφορών και αγορών.

Οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές, θα ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα και θα δώσουν νέα ώθηση στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού και πολλών ακόμη κατηγοριών, επωφελούμενοι από σημαντικές εκπτώσεις.

Οι έμποροι καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των καταστημάτων της Καβάλας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δίνουν προσοχή στην αναγραφή τόσο της αρχικής όσο και της τελικής εκπτωτικής τιμής των προϊόντων.Η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του καλοκαιριού, με την αγορά της Καβάλας να προσδοκά αυξημένη επισκεψιότητα και έντονη αγοραστική κίνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Νέες μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν τον εμπορικό χάρτη

Καβάλα - Νέες μεγάλες αλυσίδες στην τοπική αγορά - 2026
image_print

Καβάλα: Νέες μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν τον εμπορικό χάρτη

Σημαντικές αλλαγές καταγράφονται στην αγορά της Καβάλας, καθώς μεγάλες εμπορικές αλυσίδες συνεχίζουν να επενδύουν στην πόλη, ενισχύοντας την παρουσία τους και διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στον χώρο του λιανεμπορίου. Η είσοδος γνωστών ευρωπαϊκών brands αυξάνει τον ανταγωνισμό, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Η παρουσία της JD άνοιξε τον δρόμο

Καθοριστική θεωρείται η επένδυση της JD Sports στην Καβάλα, με το κατάστημά της να λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2024 και να προσελκύει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ενίσχυσε τη δυναμική της τοπικής αγοράς, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον μεγάλων εμπορικών ομίλων για την περιοχή.

Cosmos Sport και Foot Locker στην Καβάλα

Την ίδια στιγμή, εγκαινιάστηκε νέο κατάστημα της Cosmos Sport στην οδό Ομονοίας. Η αλυσίδα ανήκει πλέον στον όμιλο της JD Sports, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, το φθινόπωρο προγραμματίζεται να ανοίξει κατάστημα της Foot Locker στον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσθέτοντας ακόμη ένα διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Καβάλας.

Αναζητούνται νέοι εμπορικοί χώροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακόμη μεγάλες εταιρείες εξετάζουν την είσοδό τους στην αγορά της Καβάλας και αναζητούν κατάλληλους επαγγελματικούς χώρους.

Ωστόσο, η εύρεση καταστημάτων με μεγάλα τετραγωνικά μέτρα στο κέντρο της πόλης αποτελεί σημαντική πρόκληση, ενώ και τα αυξημένα ενοίκια δυσκολεύουν την ολοκλήρωση νέων συμφωνιών.

Κινητικότητα και στις μικρότερες επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αλλαγές και στις μικρότερες επιχειρήσεις της πόλης.

Δύο καταστήματα εστίασης που λειτουργούσαν κοντά στα παλιά Δικαστήρια έκλεισαν, ενώ στον έναν από τους δύο χώρους θα εγκατασταθεί επιχείρηση ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, στον χώρο ζαχαροπλαστείου που είχε διακόψει τη λειτουργία του στην οδό Βενιζέλου πρόκειται να μεταφερθεί κατάστημα ΟΠΑΠ, ενώ νέα καφετέρια ετοιμάζεται να ανοίξει στην οδό 7ης Μεραρχίας.

Νέα δεδομένα για την τοπική αγορά

Η είσοδος διεθνών εμπορικών αλυσίδων δημιουργεί νέες προοπτικές για την αγορά της Καβάλας, αυξάνοντας τις επιλογές των καταναλωτών και ενισχύοντας την εμπορική κίνηση.

Την ίδια στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν η εμπορική δραστηριότητα παρουσιάζει αισθητή κάμψη.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καβάλα: Αποζημιώσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε 257 αμυγδαλοπαραγωγούς

Καβάλα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ σε αμυγδαλοπαραγωγούς για απώλεια παραγωγής 2023
image_print

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.700.823,41 ευρώ θα πιστωθούν σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 257 αμυγδαλοπαραγωγών της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με ενημέρωση του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, Γιάννη Πασχαλίδη.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ΚΟΕ για απώλεια παραγωγής του 2023 και καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ σε παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Πασχαλίδης, χθες, 7 Ιουλίου 2026, πιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ στους λογαριασμούς Καβαλιωτών δικαιούχων επιπλέον αποζημιώσεις συνολικού ποσού 147.593,94 ευρώ.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για την εξασφάλιση αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις του για τις αποζημιώσεις ΚΟΕ αμυγδάλων ήταν καταλυτικές.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άριστη συνεργασία καθώς και όλους τους αρμοδίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Είδα από κοντά, όπως κάνω πάντα, τις τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή και κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en