Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Eτήσια συνεστίαση του ιστορικού Σωματείου Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας

Πολυπληθής ήταν και φέτος (με συμμετοχή 450 ατόμων) η ετήσια συνεστίαση του ιστορικού Σωματείου Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας στην ταβέρνα «Paradiso» της Ν. Ηρακλίτσας.

Ένα γεύμα που παρατέθηκε για κοινωνικούς σκοπούς με πάμπολλους χορηγούς, σημάδι, ότι οι επαγγελματίες του τόπου γνωρίζουν πολύ καλά την εξαιρετική, φιλανθρωπική του δράση. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος Αυγή Χρυσανθίδου, σημειώνοντας πως «σε πείσμα των καιρών εμείς είμαστε εδώ χαμογελαστοί και κεφάτοι όπως πάντα, αποδεικνύοντας, ότι η Μέριμνα του Παιδιού επιτελεί την αποστολή της οποιεσδήποτε οικονομικές συνθήκες κι αν επικρατούν», ενώ αναφερόμενη στην έμπρακτη στήριξη του κόσμου, είπε ότι «αυτό μας δίνει περισσότερη δύναμη».

Μιλώντας στη συνέχεια για την κα Γιούλη Γεωργιάδου, βέρα Καβαλιώτισσα, μέλος του Σωματείου και πρόσφατα συγγραφέα ενός Τετραδίου Μαγειρικής, το οποίο εξεδόθη και διατίθεται από την Μέριμνα του Παιδιού προς 10 ευρώ, την ευχαρίστησε πολλαπλώς ονομάζοντάς την, μεταξύ άλλων, «δεινή μαγείρισσα» και «ευγενή, ακούραστη και χαμογελαστή οικοδέσποινα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος Ροδιά Φουρνιάδου, με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε η δημιουργία του Τετραδίου Μαγειρικής, ευχαριστώντας με την σειρά της την κα Γιούλη Γεωργιάδου για την συγγραφή και την ευγενική προσφορά των συνταγών της στο Σωματείο και κάνοντας παράλληλα αναφορές στο περιεχόμενό του: «Η μαγειρική αποτελούσε γι’ αυτήν (σ.σ. την συγγραφέα) πάντα μια εκδήλωση αγάπης», είπε, «πρόκειται για μαγειρική υψηλών προδιαγραφών που από τη μια γητεύει τη γεύση και από την άλλη δρα ηρεμιστικά στον οργανισμό σαν ένα απαλό χάδι».

Και αλλού: «Η μαγειρική της κας Γεωργιάδου μας επιστρέφει στις εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων, τότε που σπιτικές γεύσεις και ευωδιές μπερδεύονταν ανέμελα με την καλοσύνη στις καρδιές των ανθρώπων, δημιουργώντας έτσι στις αισθήσεις μας τις αξέχαστες εκείνες παιδικές αναμνήσεις που διαφυλάττουμε μέσα μας μέχρι σήμερα από αυτόν εδώ τον τόπο».

Αφού η κα Γεωργιάδου ευχαρίστησε την Μέριμνα για την έκδοση του Τετραδίου Μαγειρικής και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Μερίμνης καταχειροκροτήθηκαν για τις γυμναστικές τους ασκήσεις την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το γνωστό συγκρότημα «Ελληνίδου-Κητή-Σεμερτζίδη», το οποίο γέμισε, για άλλη μια φορά, την όμορφη καλοκαιρινή νύχτα με μελωδίες και χορευτικούς ρυθμούς προς τέρψιν των πολυάριθμων υποστηρικτών του φιλανθρωπικού Σωματείου.

Untitled-2-604x345

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα

Ημερίδα εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρψί του Σαββάτου25 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επιχειρημαατίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, φορείς της Περιφέρειας αλλα και του Δήμου Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι παρόντες είχαν την ευκααίρια να ακούσουν απο επίσημα προσκεκλημένους ανάλυσεις που αφορούν την την ανάπτυξη της επιχερηματικότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο νέο αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ

Τις νέες εγκαταστάσεις της EGNATIA AVIATION και το αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ,επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαϊού ο Περιφερείάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί, με τον αντιπεριφέρειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφέρειάρχη Ανάπτυξης, κ, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη αλλα και άλλα μέλη της παράταξης τους. Στο σημείο ξεναγήθηκαν απο τον ιδιοκτήτη της σχολής, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και ενημέρώθηκαν για την εξέλιξη των έργων στο νέο αεροδρόμιο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en