ΚΑΒΑΛΑ

Eκπαιδευτικό παιχνίδι απο το ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ | «Μνήμη Μ. Ασίας»

«Μήνας, έτος: ιστορικός σταθμός» Ζωντανό Εκπαιδευτικό Παιχνίδι του «Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού» του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη ζωή των προσφύγων πριν αλλά και μετά την εγκατάστασή τους στις νέες τους πατρίδες, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Φιλόλογο Ηρακλή Λαμπαδαρίου, το ζωντανό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Μήνας, έτος: ιστορικός σταθμός».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες αναζητούν τον μήνα και το έτος όπου συνέβη ένα πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός στη Μικρά Ασία, σημαδεύοντας τον Ελληνισμό. Οι πέντε αριθμοί (ένας για τον μήνα και τέσσερις για το έτος) προκύπτουν από επιτόπια αναζήτηση και έρευνα των παικτών στους χώρους του Μουσείου (μέσω επιλεγμένων Οι πρώτοι που θα αναζητήσουν τη λύση του παιχνιδιού είναι οι μαθητές της την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, στις 09:00 πμ. Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Η αναζήτηση έχει οριστεί για Δείτε τις οδηγίες του παιχνιδιού στη διεύθυνση:

http://vivedugames.blogspot.gr/2014/03/mpe.html

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version