Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Eρώτηση Καραγιαννίδη για την εγκατάσταση LNG στον κόλπο της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ερώτηση προς  το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπέβαλλε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  αναφορικά με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Καβάλα (LNG).

 Η ερώτηση

«H σχεδιαζόμενη εγκατάσταση πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας και ειδικότερα πίσω από το λόφο της Νέας Καρβάλης σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή ελλοχεύει σοβαρότατους κινδύνους για το περιβάλλον και για τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, η διαδικασία της εγκατάστασης προχωρά χωρίς να έχει προηγηθεί επαρκής διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Καβάλας κι ενώ ήδη εγείρονται σημαντικές αντιστάσεις από το μεγαλύτερο της μέρος.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία  οι μονάδες αποθήκευσης LNG χαρακτηρίζονται εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας, για τις οποίες απαιτούνται υψηλά μέτρα ασφαλείας και η εγκατάσταση τους απαγορεύεται να γίνεται κοντά σε περιοχές κατοίκησης.

Επιπλέον, παραβλέπεται η γειτνίαση της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης με δύο άλλες υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις: το  εργοστάσιο Λιπασμάτων και το εργοστάσιο Πετρελαίων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή σε μικρές αποστάσεις.

Μέσα σ αυτό το πλαίσιο κι ενώ ασαφείς παραμένουν οι εγγυήσεις ασφάλειας για τον πληθυσμό της Καβάλας αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.Με ποια κριτήρια προωθείται η εγκατάσταση πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόλπο της Καβάλας ενώ δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία κι ενώ όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και για το περιβάλλον σχέδιο;

2.Ποιες μέριμνες θα λάβουν έτσι ώστε να μην προχωρήσουν οι εργασίες εγκατάστασης αν δεν αποσαφηνιστούν διάφορες πτυχές του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου;»

LNG SILALITIRIO ΑΦΙΣΣΑ ΝΕΟ 1

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας στην καντίνα που “βάφτηκε με αίμα” στις Κρηνίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας του 59χρονου ιδιοκτήτη καντίνας στις Κρηνίδες Καβάλας (διαβάστε εδώ και εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση)

Ο 49χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος σε μία διαδικασία που κράτησε περίπου 3,5 ώρες ενώ αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10:30.

Αναμένονται επίσημες δηλώσεις από τον δικηγόρο του 49χρονου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Λαζαρίδης | Στην Καβάλα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας παρουσία των δύο πρωθυπουργών

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα θα φιλοξενηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Το γεγονός ανακοίνωσε μέσω twitter ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία και επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Καβάλας, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επενδύτικο ενδιαφέρον από Βούλγαρους για τα ακίνητα της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

alt text

Η Καβάλα και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου αναφέρονται σε χθεσινή δημοσίευση της Καθημερινής μεταξύ των περιοχών σε όλη την χώρα, οι οποίες ενδιαφέρουν αλλοδαπούς ως προς την αγορά ακινήτων.

Η επιτυχία του Νομού Καβάλας είναι μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι άλλες περιοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους για τον ίδιο λόγο είναι η Αθήνα, τα νησιά (Μύκονος κτλ), η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και δύο ακόμη πόλεις. Καλαμάτα και Βόλος. Ουσιαστικά το ενδιαφέρον για τα ακίνητα του Νομού είναι πολύ μεγάλο αν σκεφθεί κάποιος τον «ανταγωνισμό» μεταξύ άλλων- πιο τουριστικών- περιοχών της χώρας.

Αυτή η επιτυχία του Νομού προκύπτει άλλωστε κι από τις συμφωνίες που τελικά συνάπτονται, αυτές φαίνονται από τους ξένους πολίτες που εκδίδουν οικοδομική άδεια στις πολεοδομίες των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου. Όλο το ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει:

“Αυξημένη κατά 25% είναι η ζήτηση για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από υποψήφιους ξένους επενδυτές, συγκριτικά με το 2018. Αμερικανοί, Γερμανοί και Άγγλοι αποτελούν την «κινητήρια δύναμη» των επενδύσεων στην ελληνική αγορά κατοικίας, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του δικτύου αγγελιών ακινήτων Spitogatos που δημοσιεύει η Καθημερινή, ενώ έπονται οι Ολλανδοί.

Οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές βρίσκονται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, επιβεβαιώνοντας αφενός μεν τη σταθερή ζήτησή τους για αγορές ακινήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής, αφετέρου δε ότι υπάρχει ακόμα «δρόμος» έως ότου αποδειχθούν η πλέον δυναμική ομάδα ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Επί του παρόντος, οι δημοφιλέστερες περιοχές στις οποίες αναζητούν ακίνητα είναι η Τήνος, η Κηφισιά και η Γλυφάδα. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τους Γάλλους, τους Αυστραλούς, τους Σουηδούς, τους Βούλγαρους και τους Καναδούς.”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον Εμπορικό Σύλλογο της Καβάλας.

Οι συνδυασμοί είναι δύο ενώ αρκετά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και την Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ όπου και θα κλείσουν για την καταμέτρηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ