ΚΑΒΑΛΑ

Δύο υπουργικές αποφάσεις για τους πυρόπληκτους Αβραμυλιάς- Διαλεκτού- Αγ. Κοσμά

Με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας (κατ’ ουσία Κοινή Υπουργική Απόφαση) γίνεται οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικών συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και καλλιέργειες και για την πυρκαγιά στο Δήμο Νέστου

Η απόφαση που αφορά διάφορες πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα, μνημονεύει ειδικότερα: Πυρκαγιές της 21ης ​​Αυγούστου 2023. Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δήμος Νέστου, δημοτικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Διαλεκτού της Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης.

Και στην περίπτωση της ΠΕ Καβάλας το έργο αποκατάστασης των ζημιών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας. Η απόφαση θέτει όρους, προϋποθέσεις και προθεσμίες για την έναρξη και την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας.

 Από πλευράς πληγέντων και αυτών που πρέπει να αποζημιώσουν. Επίσης χθες το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την απόφαση για την αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες από πυρκαγιές. 

Για την ΠΕ Καβάλας η απόφαση ισχύει για «Δημοτικές Κοινότητες Διαλεκτού, Αβραμυλιάς και Νέου Ξεριά της Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου» όπως επίσης για τη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κοσμά της ΔΕ Ορεινού του Δήμου Νέστου.    

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version