Quantcast
Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Δράσεις Μαϊου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ALEXPO» 2023.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στην Εμπορική Έκθεση “ALEXPO 2023”, η οποία πραγματοποιήθηκε πέριξ του λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2023 οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας και το προσωπικό του τμήματος διένειμαν έντυπο υλικό και ενημέρωναν τους επισκέπτες σχετικά με τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, την εγγραφή νέων εθελοντών, την εγγραφή μελών, τις δράσεις του τμήματος και γενικότερα για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώθηκε στην επίδειξη της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της Χρήσης του Εξωτερικού Απινιδιστή. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θέλησαν να δοκιμάσουν στα εκπαιδευτικά προπλάσματα την ορθή παροχή πρώτων βοηθειών καθώς οι περισσότεροι είχαν να διηγηθούν προσωπικές ιστορίες με θέματα
υγείας.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησαν τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι γνώριζαν και εφάρμοζαν άρτια την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποδεικνύοντας την σπουδαιότητα των προγραμμάτων της Αγωγής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τρία περιστατικά: πτώση εκθέτη μέσα στον χώρο της έκθεσης και 2 τραύματα σε φοιτητές μαγειρικής (εκ των οποίων στο ένα χρειάστηκε η άμεση μεταφορά του για ράμματα στο
Νοσοκομείο).

Τέλος, το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ν. Έβρου για την παροχή δωρεάν περιπτέρου και για την αγαστή συνεργασία και προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί το έργο του Ε.Ε.Σ.

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης: Δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει 147 έτη συνεχούς πορείας και προσφοράς προς την Ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι στενά συνυφασμένος με την ιστορία του Έθνους μας.

Στο πλαίσιο αυτό το Περιφερειακό Τμήμα του Ε. Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης θα διοργανώσει, στις 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.00 μ.μ στην παραλιακή οδό, έμπροσθεν του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης Διαδραστικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν –ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΟΛΥΜΠΙ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ διανέμοντας παράλληλα έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Μικροί και μεγάλοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην πυραμίδα υγιεινής διατροφής, στην ατομική υγιεινή καθώς αποτελούν οδηγίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία. Υπεύθυνες δράσης οι Νοσηλεύτριες- Εκπαιδεύτριες του τμήματος πλαισιωμένες από τους Εθελοντές του Τομέα Υγείας.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Δωρεά ενός ολοκαίνουριου οικίσκου σε μια τριμελή πυρόπληκτη οικογένεια στην Κίρκη

Ο οικίσκος τοποθετήθηκε και παραδόθηκε στην οικογένεια σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμος Αλεξανδρούπολης οι εργασίες απομάκρυνσης της κατεστραμμένης από τη φωτιά οικίας, η προετοιμασία του εδάφους και η σύνδεση του οικίσκου με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Για τον οικιακό εξοπλισμό μερίμνησε η εταιρία VICKO Αλεξανδρούπολης, η οποία ανέλαβε να προσφέρει τα απαραίτητα ενός νοικοκυριού.

Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Χατζηαντωνίου, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΕΣΦΑ, ο συγκεκριμένος οικίσκος είναι ο ένας από τους τέσσερις, δωρεά του ΔΕΣΦΑ προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για την κάλυψη αναγκών πυρόπληκτων οικογενειών.

Ο δήμαρχος  Γιάννης Ζαμπούκης ευχαρίστησε τόσο τον ΔΕΣΦΑ όσο και την εταιρία Vicko, τονίζοντας ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι και συλλογικότητες που νοιάζονται, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής κλινικής του Δ.Π.Θ | Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσει πως η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MDS Center of Excellence), από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en