ΔΡΑΜΑ
Δράμα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Ανακατασκευή του κόμβου ΣΟΦΤΕΞ και μετατροπή του σε κυκλικό»
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας:
Έχοντας υπόψη :
-
Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 “Περί Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας”, όπως τροπ. και ισχύει με το άρθ. 48 Ν.4313/2014.
- Τις εισηγήσεις του Τμήματος Συγκοινωνιών έργων της Δ.Τ.Ε./Π.Ε. Δράμας, σύμφωνα με τις οποίες προτείνονται οι αναγκαίες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό 12 (Σέρρες-Δράμα-Καβάλα) και συγκεκριμένα στον ισόπεδο κόμβο της νότιας παράκαμψης Δράμας με την Επ. Ο. Νο1 Δράμας-Αμφίπολης, στα πλαίσια εκτέλεσης της 1ης φάσης για την κατασκευή του έργου «Ανακατασκευή του κόμβου ΣΟΦΤΕΞ και μετατροπή του σε κυκλικό», με σκοπό τη βελτιστοποίηση της κυκλοφοριακής ροής, αύξηση της ασφάλειας και μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των οχημάτων.
- Το γεγονός ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά στο εναπομείναν τμήμα της οδού, με την κατάλληλη διαμόρφωση παρακαμπτηρίων οδών, χωρίς εκτροπή σε άλλο οδικό άξονα, με σχετική σήμανση.
- Το γεγονός ότι η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί έκτακτη περίπτωση και επιβάλλεται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας για αντιμετώπιση προσωρινής κατάστασης, από τις διατάξεις της παρούσας, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου και αποσκοπούντες στην αποτροπή ενδεχομένου ατυχήματος και την προστασία των διερχομένων.
Σύμφωνα με απόφαση:
1.-Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό 12 (Σέρρες-Δράμα-Καβάλα) και συγκεκριμένα στον ισόπεδο κόμβο της νότιας παράκαμψης Δράμας με την Επ.Ο. Νο1 Δράμας-Αμφίπολης, στα πλαίσια εκτέλεσης της 1ης φάσης για την κατασκευή του έργου «Ανακατασκευή του κόμβου ΣΟΦΤΕΞ και μετατροπή του σε κυκλικό», από τη Δευτέρα 24-07-2023 και για χρονικό διάστημα 3 μηνών, έως την ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης φάσης του έργου.
2.- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σύμφωνα με τη σήμανση που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, με την συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας για την διασφάλιση της ομαλής – ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων.
3.- Οι παραβάτες της παρούσας θα διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
4.- Η παρούσα να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο και να αναρτηθεί στους συνήθεις τόπους δημοσίων ανακοινώσεων .