Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

ΔΠΘ | Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε πέντε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τον απολογισμό της Πράξης «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Καβάλα, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, και είναι ανοιχτές προς όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των Φορέων Υποδοχής, φοιτητών/τριών του ΔΠΘ και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η Πράξη «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» έχει ως στόχο τη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτητών του ΔΠΘ, ενισχύοντας τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Η πρακτική άσκηση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συμβάλλει στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζουν ενεργά τις εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκειά τους, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της Πράξης και θα γίνει ενημέρωση για τα σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία που διαδραματίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων και την ανάπτυξη της περιοχής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Καβάλα: 18 Οκτωβρίου, Αίθουσα Μεγάλης Λέσχης, ώρες 18.30 – 20.30
  • Κομοτηνή: 21 Οκτωβρίου, Τσανάκλειο Μέγαρο Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώρες 18.30 – 20.30
  • Δράμα: 22 Οκτωβρίου, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου Δράμας, ώρες 18.30 – 20.30
  • Ξάνθη: 23 Οκτωβρίου, Κτίριο ΣΕΦΚΙΕΤ, 4ης Οκτωβρίου 1919, Νο. 42, ώρες 18.30 – 20.30
  • Αλεξανδρούπολη: 24 Οκτωβρίου, Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (έναντι Φάρου), ώρες 18.30 – 20.30

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα οφέλη της πρακτικής άσκησης και να συζητηθούν προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου και των φορέων υποδοχής.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Επείγουσα διακομιδή 87χρονης από τη Θάσο στην Καβάλα

Επείγουσα διακομιδή σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο από τη Θάσο προς την Καβάλα, καθώς μια 87χρονη γυναίκα χρειάστηκε άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η ασθενής μεταφέρθηκε με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ” από το λιμάνι του Πρίνου Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, απ’ όπου συνέχισε τη διακομιδή της προς το Νοσοκομείο Καβάλας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με συντονισμό των αρμόδιων αρχών και άμεση ανταπόκριση των διασωστικών μέσων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά της ηλικιωμένης.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκδήλωση στην Καβάλα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN), ενημερώνει το επιχειρηματικό κοινό για την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας με θέμα:
«Προκλήσεις και προοπτικές των εξαγωγικών επιχειρήσεων».

Η έρευνα αποτελεί σύμπραξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων, των εμποδίων και των αναγκών των εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025

  • Ώρα έναρξης: 19:00 (προσέλευση από 18:45)

  • Τοποθεσία: Κτίριο Μεγάλης Λέσχης Καβάλας (Κύπρου 12-14, Καβάλα)

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, στελέχη παραγωγής και εμπορίου, επιστημονικούς φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους, με στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις σύγχρονες προκλήσεις στις διεθνείς αγορές.

Η παρουσία των ενδιαφερόμενων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα συμπεράσματα της έρευνας θα αποτελέσουν εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διαμόρφωση πολιτικών στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρά τα δύο 16χρονα παιδιά

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την Ξάνθη, καθώς τη Δευτέρα (8/7) γράφτηκε το τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης δύο 16χρονων εφήβων, οι οποίοι είχαν χαθεί από το προηγούμενο βράδυ. Οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε γούρνα νερού του ποταμού Κοσύνθου, στο γνωστό «Μονοπάτι της Ζωής».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο fonitisxanthis.gr, περιπατητής που βρέθηκε στο σημείο εντόπισε πρώτος τις σορούς των δύο παιδιών και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ, οι οποίες ανέσυραν τα σώματα των δύο εφήβων, χωρίς να φέρουν σημεία ζωής.

Τα άψυχα κορμιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Θλίψη και ερωτήματα

Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ και ανείπωτη θλίψη στην τοπική κοινωνία, καθώς τα δύο παιδιά αναζητούνταν από το προηγούμενο απόγευμα, με τις αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης έχει ήδη αναλάβει τις έρευνες για το δραματικό συμβάν, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν τα δύο παιδιά στη γούρνα και υπό ποιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους.

Η περιοχή στο «Μονοπάτι της Ζωής», δημοφιλής για περιπάτους και φυσική ομορφιά, έχει μετατραπεί σε τόπο τραγωδίας, με κάτοικους και συγγενείς των παιδιών να είναι συντετριμμένοι.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en