Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεά Ζωής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας Καβάλας: Απινιδωτής από Τοπικό Επιχειρηματία

image_print

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας Καβάλας ενισχύθηκε πρόσφατα με την προσθήκη ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά τοπικού επιχειρηματία.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των μελών και των επισκεπτών του συλλόγου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του χώρου του συλλόγου, με εύκολη πρόσβαση για όλους. Παράλληλα, προγραμματίζονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη και τους εθελοντές του συλλόγου, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη χρήση του απινιδωτή και τις βασικές αρχές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον δωρητή για την πολύτιμη συμβολή του στην ενίσχυση της ασφάλειας και της υγειονομικής υποστήριξης της κοινότητας. Η συγκεκριμένη δωρεά αναδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Πασχαλινή Πρωτοβουλία Αγάπης από τους Κατοίκους της Παναγίας στην Καβάλα

Μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας στέλνουν οι κάτοικοι της ιστορικής συνοικίας της Παναγίας στην Καβάλα, μέσα από μια συγκινητική πρωτοβουλία ενόψει των εορτών του Πάσχα. Από τις αρχές Απριλίου, οι κάτοικοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής οργανώνουν συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό να στηρίξουν συνανθρώπους τους που δοκιμάζονται οικονομικά.

Η δράση, η οποία θα διαρκέσει έως και τη Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Καβάλας που επιθυμούν να συνεισφέρουν. Η συλλογή γίνεται σε χώρο του συλλόγου στην καρδιά της συνοικίας, καθημερινά από το πρωί έως το απόγευμα.

Προτεραιότητα δίνεται σε είδη μακράς διάρκειας (όπως ρύζι, ζυμαρικά, κονσέρβες, γάλα, λάδι), αλλά και σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, που είναι εξίσου αναγκαία για κάθε νοικοκυριό.

«Κάθε μικρή προσφορά είναι ένα μεγάλο δώρο για κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη», τονίζουν οι διοργανωτές, καλώντας όλους να δείξουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στην πράξη.

Η δράση πλαισιώνεται από εθελοντές και υποστηρίζεται από τοπικούς επαγγελματίες και κατοίκους που, για ακόμη μία χρονιά, αποδεικνύουν πως η συνοικία της Παναγίας είναι όχι μόνο σημείο αναφοράς για την πόλη, αλλά και κύτταρο κοινωνικής συνοχής.

Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή ή τη στήριξη της προσπάθειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Από τις 5 το απόγευμα οι κυκλοφοριακές αλλαγές για τη Λευκή Νύχτα

image_print

Σήμερα πραγματοποιείται στην αγορά της Καβάλας η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας, με σύνθημα «όσο ψωνίζεις, τόσο κερδίζεις».

Τα κυκλοφοριακά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 17:00, οπότε και θα πεζοδρομηθεί η οδός Ομονοίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή της εκδήλωσης και η κίνηση των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Τη Λευκή Νύχτα διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Οι πολίτες και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο κέντρο της Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading

ΠΑΓΓΑΙΟ

Βαρύτη: Όχι άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με τους αγρότες κ. Αναστασιάδη

Μαρία Βαρύτη – Κριτική για τα τέλη άρδευσης και τη ΔΕΥΑΑΠ στον Δήμο Παγγαίου
image_print

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΠ και η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζουν για τη μείωση του τέλους άρδευσης κατά 0,043 €/κ.μ. και μιλούν για «σωστή οικονομική διαχείριση».

Αλήθεια, σε ποια ακριβώς σωστή οικονομική διαχείριση αναφέρονται; Στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΑΠ;

Σε αυτή που οδήγησε τη ΔΕΥΑΑΠ να χρωστά σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ;

Σε αυτή που διατηρεί σταθερά πάνω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ τις ανείσπρακτες οφειλές;

Σε αυτή των συνεχών απευθείας αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με εκπτώσεις της τάξης του 1% και 2%;

Ή μήπως σε αυτή που πριν από έναν χρόνο επέβαλε αύξηση 60% στα τέλη άρδευσης και σήμερα εμφανίζει ως «κοινωνική πολιτική» τη μερική υποχώρηση από τη δική της λανθασμένη απόφαση;

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση δεν οδηγήθηκε σε αυτή τη μείωση από κάποιον ολοκληρωμένο οικονομικοτεχνικό σχεδιασμό, αλλά από τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών, που πέραν των άλλων προβλημάτων – με κυρίαρχο αυτό των πλημμυρισμένων Τεναγών -, βρέθηκαν  αντιμέτωποι  και με τις υπέρογκες χρεώσεις της άρδευσης.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα: Εδώ και 12 χρόνια δεν υπήρξε σοβαρός σχεδιασμός για την εύρυθμη λειτουργία και την εξυγίανση της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου.

Ούτε και όταν πριν ένα χρόνο αποφασίστηκε η αύξηση του 60% στα τέλη άρδευσης, ούτε και σήμερα που αποφασίστηκε η μείωσή τους κατά 20%.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται αποσπασματικά, υπό την πίεση των εξελίξεων και όχι στο πλαίσιο μιας συνεκτικής στρατηγικής για το μέλλον της ΔΕΥΑΑΠ και του πρωτογενούς τομέα.

Οι αγρότες και οι δημότες δεν έχουν ανάγκη από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς.

Έχουν ανάγκη από μια ΔΕΥΑΑΠ οικονομικά υγιή, με σχέδιο, διαφάνεια και υπεύθυνη διοίκηση.

Γιατί τα δελτία τύπου μπορεί να γράφουν ό,τι θέλουν. Τα χρέη όμως δεν διαγράφονται με ανακοινώσεις.

Δελτίο τύπου

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en