Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη | Νέα στοιχεία περιπλέκουν την υπόθεση

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», η 33χρονη ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα Ζέμπερη, ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με το anikolouli.gr.

Η περαίωση των ελέγχων από τη Δώρα Ζέμπερη σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας. Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πυροβολισμοί στα Διαβατά με έναν τραυματία Πυροβολισμοί στα Διαβατά με έναν τραυματία

Επεισόδιο με πυροβολισμούς κι έναν τραυματία σημειώθηκε σε οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ένας 19χρονος πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον τριών προσώπων, με συνέπεια να τραυματίσει στο κεφάλι έναν εξ αυτών, ηλικίας 34 ετών. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του 19χρονου με 27χρονο, κατά την οποία οι δύο άντρες φαίνεται να καβγάδισαν. Ακολούθως, ο νεαρός δράστης αναζήτησε με το αυτοκίνητό του τον 27χρονο, τον οποίο εντόπισε στο μπαλκόνι σπιτιού μαζί με τον 34χρονο (τραυματία) κι ένα ακόμη άτομο, 26 ετών. Ο 19χρονος άνοιξε πυρ μέσα από το όχημά του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός.

Στο σημείο κλήθηκε συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγαν αστυνομικοί εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του 19χρονου (στο Κορδελιό), ένα πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή 46χρονος Ανθυπασπιστής – Διεκομίσθη στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

Σε ηλικία 46ετών έφυγε από τη ζωή στέλεχος του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, πρόκειται για τον ΕΜΘ Ανθυπασπιστή Πεζικού Χ.Σ, 46 ετών ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση εκτός οργανικής δύναμης (ΕΟΘ), με μακρά αναρρωτική άδεια.

Ο άτυχος Ανθυπασπιστής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να διακομίσθηκε αρχικά στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε.

kranosgr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: 7 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη

Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, με τη δικαίωση να αγνοείται και την ατιμωρησία να δεσπόζει σε πλείστες κοινωνικοπολιτικές υποθέσεις με οσμή σκανδάλου, κλονίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών σε κρίσιμους θεσμούς για την κοινωνία έχει επιστρέψει πολλά χρόνια πίσω, όπως αποκαλύπτει η «Έρευνα Εμπιστοσύνης στους Θεσμούς» της Public Issue.

Η Δικαιοσύνη, μάλιστα, βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης. Το 70% των πολιτών δεν την εμπιστεύεται, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2007 που υπάρχουν στοιχεία. Τότε, αυτοί που απαντούσαν ότι «μάλλον δεν την εμπιστεύονται» ήταν μόλις 44%!

Σε δυσχερή θέση και η αστυνομία, με την αποδοχή από τους πολίτες να μειώνεται κατακόρυφα τα τελευταία πέντε χρόνια. Το 2018, το 22% των πολιτών δήλωναν ότι δεν την εμπιστεύονται, ενώ το 2021, το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 55% και σήμερα είναι στο 54%.

Λιγότεροι από ένας στους δέκα πολίτες εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα, ενώ η Βουλή «βαθμολογείται» με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας εικοσαετίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en