ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσκόπηση | Ηχηρό «όχι» σε γάμους και τεκνοθεσίες ομόφυλων ζευγαριών

Οι αριθμοί και τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του Newsbomb.gr είναι συντριπτικά κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και του ζητήματος της τεκνοθεσίας σε συντριπτικό μάλιστα ποσοστό, αφού 9 στους 10 πολίτες είναι ξεκάθαροι…

Σάλος επικρατεί στην ελληνική κοινωνία με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία που φέρνει η κυβέρνηση. Οι αναγνώστες του Newsbomb.gr απαντώντας στο ερώτημα: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία;», τάσσονται κατά των παραπάνω επιλογών σε ποσοστό 89%, ενώ μόλις το 11% τίθεται υπέρ.

Η δημοσκόπηση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, καθώς ψήφισαν σχεδόν 5.000 αναγνώστες, μέσα σε 24 ώρες, όσο και διήρκεσε.

Μπορεί κάτι τέτοιο να αγνοηθεί; Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην νομοθέτηση μιας διαδικασίας έχοντας απέναντί της την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας;

Η ιστορική μνήμη έχει δείξει ότι όσες φορές αγνοήθηκε η άποψη του λαού σε τόσο σοβαρά ζητήματα, οι κυβερνήσεις οδηγήθηκαν σε πολιτικά αδιέξοδα. Άλλωστε είναι νωπή η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Βατερλό της συμφωνίας των Πρεσπών (ενός μείζονος εθνικού θέματος). Και τότε η κυβέρνηση ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση του λαού για το όνομα της Μακεδονίας και το πλήρωσε αγνοώντας την κοινή γνώμη.

Ο γάμος και η τεκνοθεσία ή η τεκνοποίηση μέσω παρένθετης μητέρας θα εξελιχθούν με μαθηματική ακρίβεια σε… Πρέσπες της Οικογένειας με τεράστιο πολιτικό κόστος για όσα κόμματα προβούν στην ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου.

Δυστυχώς η άποψη της κοινής γνώμης αν και είναι ισχυρή καθώς συνιστά μια πολιτική δύναμη που δεν προβλέπεται από κανένα Σύνταγμα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται α λα κάρτ από το πολιτικό προσωπικό. Τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα έχουν γίνει κουρελόχαρτα και οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν.

Την κοινή γνώμη όλοι την επικαλούνται όταν συμφωνεί με τα σχέδιά τους, αλλά και την υποτιμούν όταν είναι αντίθετη με αυτά. Όταν συμφέρει την ονομάζουν «κυρίαρχο λαό». Όταν δεν συμφέρει την θεωρούν ως προϊόν λαϊκισμού, εξαπάτησης ή την βαφτίζουν συνωμοσιολογία.

Ο λαός δεν έχει άλλο τρόπο να μιλήσει. Φωνάζει εδώ και καιρό για τη λάθος τροπή που έχουν πάρει οι αξίες και τα ιδανικά που κράτησαν όρθιο τούτο το Έθνος, αυτή την Πατρίδα.

Οι αριθμοί και η διαδικτυακή δημοσκόπηση του Newsbomb.gr ανατρέπουν την «καραμέλα» που μας τάιζαν όλοι αυτοί οι αρχιτέκτονες του δικαιωματισμού ότι ο λαός είναι ώριμος για τέτοιες μεγάλες αλλαγές. Μπερδεύονται προφανώς. Ο λαός είναι ώριμος για αλλαγές όχι για… μεταλλάξεις!

newsbomb.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version