Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δημήτρης Καιρίδης | Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και τρίτη δομή στην Π.Ε. Σερρών

Την οργάνωση και την λειτουργία των δομών φιλοξενίας μεταναστών σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες επιθεώρησε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης κατά τις επισκέψεις εργασίας.

Ο υπουργός αρχικά επισκέφθηκε την ανοιχτή δομής φιλοξενίας στην Καβάλα που στεγάζεται στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται «για την δομή με το μεγαλύτερο ποσοστό διαμένοντων εργαζόμενων προσφύγων και στον πρωτογενή τομέα και την εστίαση και στον τουρισμό αλλά και σε βιομηχανικές μονάδες τόσο της Καβάλας όσο και της Ξάνθης».

Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι διαμένοντες πρόσφυγες στις δομές εργάζονται καθόλα νόμιμα προσφέροντας στην εθνική οικονομία και προσπάθεια. Αναφέρθηκε επίσης και στην εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά υποστηρίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ συμπλήρωσε πως στην δομή επικρατεί απόλυτη ησυχία και τάξη.

Είναι σημαντικό οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση σε εργασία

Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης επισκέφθηκε και τις δυο δομές που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την πρώτη που λειτουργεί εντός του ομώνυμου δήμου και τη δεύτερη που λειτουργεί στο δήμο Σιντικής.

«Η δομή φιλοξενίας των Σερρών», σημείωσε ο υπουργός, «είναι μία δομή που λειτουργεί εξαιρετικά σε όλα τα επίπεδα, και στη γρήγορη, ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και στην προμήθεια των δικαιολογητικών, διαβατηρίων και όλα αυτά που χρειάζονται. Είναι μία δομή κοντά σε αστικό κέντρο ώστε να υπάρχει πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση που μας ενδιαφέρει, αλλά είναι και μία δομή που δίνει πολλούς εργαζόμενους»

«Εμείς δεν θέλουμε επιδοματική πολιτική, δεν θέλουμε επιδόματα, αλλά αυτοσυντήρηση» σχολίασε ο κ. Καιρίδης και συμπλήρωσε πως «για το λόγο αυτό δώσαμε δικαίωμα εργασίας από τον δεύτερο κιόλας μήνα στους αιτούντες άσυλο, να δουλεύουν, να προσφέρουν και να ανταποδίδουν στη φιλοξενία που τους παρέχει η χώρα μας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες, τον διεθνή νόμο άλλα και τον ανθρωπισμό των Ελλήνων».

Περιορίστηκαν σημαντικά οι προσφυγικές ροές

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και τρίτη δομή στην Π.Ε. Σερρών υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι το 2020 η χώρα είχε 150 δομές, σήμερα έχουμε περιοριστεί σε 33 δομές. Είμαστε περήφανοι για το εθνικό σύστημα καταγραφής, ταυτοποίησης και υποδοχής το οποίο διαχειρίζεται το πρόβλημα των παρανόμων αφίξεων με ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί αλλού. Θυμηθείτε τι έγινε στην Ιταλία το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο με την μεγάλη διάχυση σε δημόσιους χώρους, σε πεζοδρόμια, στρατόπεδα με καταλήψεις. Τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν στην Ελλάδα και η ευθύνη του υπουργείου είναι να μην ζήσουμε τέτοια φαινόμενα και όλα να γίνονται με ευρωπαϊκό τρόπο, με ευταξία, με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και σιγουριά».

Ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι εξασφαλίζονται ευρωπαϊκοί πόροι για την αναβάθμιση της δομής τόσο στις Σέρρες όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το νέο μέτωπο όπως είπε που μπορεί να ανοίξει στα νότια λόγω της κατάστασης στην Λωρίδα της Γάζας και όχι μόνο. «Εδώ είμαστε όμως για να το αντιμετωπίσουμε, όπως το κάναμε με το ανατολικό μέτωπο. Θυμάστε το Καλοκαίρι την ροή που είχαμε από τον Έβρο, και τα προβλήματα που είχαμε στην Εγνατία Οδό και τους διακινητές, αυτά έχουν τελειώσει», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μείωση των προσφυγικών ροών στο χερσαίο μέτωπο είναι πλέον πάνω από το 90% ενώ στο θαλάσσιο το ποσοστό είναι πάνω από 70%. «Έχουμε μία μεγάλη αποσυμφόρηση των δομών συνολικά και ιδίως στα νησιά», σημείωσε ο υπουργός. «Στη Λέσβο είχαμε φθάσει 6.000 διαμένοντες τον Γενάρη, τώρα είμαστε στις 3.500 και θα πέσουμε κάτω από τρείς χιλιάδες. Σας αναφέρω την Λέσβο που είναι το μεγαλύτερο, το εμβληματικότερο και παραδοσιακά βρίσκεται στην προμετωπίδα της μεταναστευτικής πίεσης».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΡΑΑΕΥ | Καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

Την αυξημένη προσοχή των καταναλωτών που δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας εφιστά η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Όπως αναφέρει, το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται καταγγελίες πολιτών για τηλεφωνικές απάτες. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι της «Ανεξάρτητης Αρχής Ενέργειας, της ΡΑΕ», προκειμένου να ενημερώσουν για τα νέα τιμολόγια και να συνδράμουν στην επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επιτήδειοι ζητούν, μάλιστα, από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους λογαριασμούς τους και τα συμβόλαιά τους, προτρέποντάς τους να τους τα αποστείλουν είτε μέσω εφαρμογών (viber), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ΡΑΑΕΥ, βάσει των αρμοδιοτήτων της, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ουδεμία αρμοδιότητα έχει να επικοινωνεί μαζί τους, καθώς και ουδεμία αρμοδιότητα έχει να υποδείξει ή να προτείνει τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Ουδείς υπάλληλος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων δεν έχει επικοινωνήσει και δεν θα επικοινωνήσει με καταναλωτές για θέματα που αφορούν στην επιλογή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
ethnos.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Άγιοι Θεόδωροι | Συνελήφθη 49χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Χειροπέδες σε έναν 49χρονο άνδρα πέρασαν οι αστυνομικοί στους Άγιους Θεοδώρους καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της συζύγου του κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος που είχαν την απείλησε και την έβρισε.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη γυναίκα για τα safe house ωστόσο δεν δέθηκε να μεταφερθεί σε κάποιο ασφαλή χώρο.

Οι αριθμοί των καταγγελιών για την ενδοοικογενειακή βία το τελευταίο διάστημα έχουν ραγδαία αύξηση.

Μόνο το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου έγιναν 1496 καταγγελίες οι ποιες οδήγησαν σε 831 συλλήψεις. Από τα θύματα τα 161 τοποθέτησαν panic button στα κινητά τους ενώ 27 μεταφέρθηκαν σε δομές. Συνολικά στο 100 έγιναν 2.165 κλήσεις.
newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγκόσμιος συναγερμός | Το Ισραήλ πραγματοποιεί επίθεση με πυραύλους στο Ιράν

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την πρώτη ένδειξη αντεπίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Με τις πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες και το Ιράν να διατείνεται ότι δεν επλήγη από την ισραηλινή επίθεση, η έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη συνέχιζεται.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πύραυλοι έπληξαν περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν σε ιρανικούς στόχους στη Συρία και στο Ιράκ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε αρχικά ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν.

Αυτά γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ως επιβεβαιωμένες ειδήσεις σύμφωνα με τον Guardian:

-Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, αλλά δεν περιέγραψαν αυτές τις επιχειρήσεις.

Οι New York Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που επιβεβαιώνουν ότι ένα πλήγμα έπληξε μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Ισφαχάν, χωρίς να αναφέρουν ποια χώρα πραγματοποίησε την επίθεση. Δύο Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν στους NYT ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από το χτύπημα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε στα πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Agence France-Presse και το Associated Press: «Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή».

-Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν εκρήξεις στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν την Παρασκευή

-Τα συστήματα αεράμυνας σε πολλές πόλεις του Ιράν ενεργοποιήθηκαν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της χώρας ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στην πόλη Ισφαχάν.

-Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν αναφέρθηκαν ότι είναι «απόλυτα ασφαλείς», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές».

-Οι πτήσεις ανεστάλησαν σε περιοχές του Ιράν την Παρασκευή. «Η αεράμυνα του Ιράν έχει ενεργοποιηθεί στους ουρανούς αρκετών επαρχιών της χώρας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA της Τεχεράνης.

-Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι «οι πτήσεις προς την Τεχεράνη, το Ισφαχάν και το Σιράζ και τα αεροδρόμια στα δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά έχουν ανασταλεί».

-Το λογισμικό παρακολούθησης πτήσεων έδειξε εμπορικές πτήσεις να αποφεύγουν το δυτικό Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Ισφαχάν, και να παρακάμπτουν την Τεχεράνη προς τα βόρεια και τα ανατολικά.

-Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την αεροπορική εταιρεία Emirates του Ντουμπάι, η οποία εκτελούσε πολλά από τα αεροπλάνα.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στη νότια Συρία, σύμφωνα με τοπική ομάδα ακτιβιστών. «Υπήρξαν χτυπήματα σε θέση ραντάρ του συριακού στρατού», είπε ο Ράγιαν Μααρούφ, ο οποίος διευθύνει τον αντικυβερνητικό ιστότοπο Suwayda24 που καλύπτει ειδήσεις από την επαρχία Σουέιντα στο νότο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en