ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημ. Χαρίτου | «Το κατάστημα ΕΦΚΑ Ροδόπης θα καταρρεύσει λόγω έλλειψης προσωπικού»

Η απάντηση που πήρε ο βουλευτής δεν τον ικανοποίησε

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για τον ΕΦΚΑ Ροδόπης, που λόγω της υποστελέχωσης και της λήξης των συμβάσεων των νέων επιστημόνων του ΟΑΕΔ θα βρεθεί στο τέλος του μήνα σε αδυναμία να αντιμετωπίσει τον μεγάλο όγκο εργασιών και δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της περιοχής, δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του ΕΦΚΑ Ροδόπης.

Διερμηνεύοντας την απάντηση που έλαβε ο τοπικός βουλευτής, δηλώνει ότι ο υπουργός δεν κάνει καμία αναφορά στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ Ροδόπης και παραπέμπει γενικά σε αποφάσεις της διοίκησης, ότι θα προσλάβει 290 υπαλλήλους για ολόκληρη τη χώρα. Επίσης ισχυρίζεται ότι θα επιλύσει το πρόβλημα με την ανακατανομή των μόνιμων υπαλλήλων που προβλέπονται από το οργανόγραμμα, αλλά και με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Ισχυρισμοί που δεν απαντούν στις άμεσες ανάγκες για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και μεταθέτουν ένα άμεσο πρόβλημα στο μέλλον.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνέπειες της μη ανανέωσης του προγράμματος νέων επιστημόνων θα γίνουν άμεσα αισθητές στον ΕΦΚΑ Ροδόπης, καθώς αυτοί διαθέτουν αυξημένα προσόντα και εξειδίκευση. Προειδοποιούμε τον υπουργό ότι ο ΕΦΚΑ Ροδόπης θα καταρρεύσει και καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της» σχολιάζει επί της απάντησης που έλαβε, ο Δημήτρης Χαρίτου.

Τι απάντησε ο υπουργός Εργασίας
Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εργασίας στον Δημήτρη Χαρίτου, αναφέρει τα εξής:

«Μετά την έκδοση του Οργανισμού του Ε.Φ.Κ.Α. (ΠΔ 8/2019), στο πλαίσιο υλοποίησης του Οργανογράμματος η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα προβεί σε ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού με γνώμονα τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του φορέα, καθώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ ενέκρινε κατά την 42η συνεδρίασή του στις 21/11/2019 την πρόσληψη, μέσω Α.Σ.Ε.Π. διακοσίων ενενήντα (290) ατόμων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Φορέα σε προσωπικό.

Τέλος, καταβάλλεται προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού του Φορέα με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης των πολιτών, διευρύνοντας τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η προσέλευσή ασφαλισμένων και συνταξιούχων στα Υποκαταστήματα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους».

xronos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version