ΚΑΒΑΛΑ

Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος | Προσοχή στα deepfake βίντεο

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιγράφει τις προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών μέσω απατηλών διαφημίσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες.

Οι απατηλές διαφημίσεις προωθούν διάφορα ψευδή επενδυτικά προγράμματα και προϊόντα υγείας, χρησιμοποιώντας ψηφιακά επεξεργασμένα βίντεο με ψευδείς προσωπικότητες και τεχνητή νοημοσύνη.

Η ανακοίνωση προειδοποιεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και παρέχει συγκεκριμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτού του είδους απάτης. Αναφέρεται επίσης στις έρευνες που διεξάγονται σε συνεργασία με διεθνείς αρχές για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

Οι πολίτες καλούνται να ελέγχουν την αξιοπιστία των επενδυτικών εταιρειών, να αναζητούν πληροφορίες για την άδεια τους, να είναι προσεκτικοί με προσφορές που φαίνονται υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές και να ενημερώνουν την Αστυνομία αν πέσουν θύματα απάτης.

Αυτή η ανακοίνωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και την προστασία του κοινού από διαδικτυακές απάτες και αποτελεί σημαντική προειδοποίηση για τους πολίτες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version