ΕΒΡΟΣ

Διδυμότειχο | Τέσσερα παιδιά σε 5 χρόνια, απέκτησαν οι γονείς του υποσιτισμένου νεκρού βρέφους

Τέσσερα παιδιά σε διάστημα πέντε χρόνων, απέκτησαν οι γονείς του ηλικίας 4 μηνών βρέφους, που πέθανε την περασμένη Τρίτη και μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Όπως έγραψε από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το Evros-news.gr, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Παύλο Παυλίδη, έδειξε ότι το βρέφος πέθανε από εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό. Ένα νέο στοιχείο που προέκυψε και περιλαμβάνεται επίσης στο πόρισμα του ιατροδικαστή που ήδη διαβιβάστηκε στην Αστυνομία, είναι ότι ήταν και υποσιτισμένο. Άλλωστε και οι γιατροί του νοσοκομείου Διδυμοτείχου όπου μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης από τους γονείς του νεκρό, διαπίστωσαν ότι δεν είχε φυσιολογική ανάπτυξη λόγω υποσιτισμού και γι αυτό αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν ηλικίας μόνο 2 μηνών.

Το μωρό που “έφαγαν” τα ποντίκα το 2019 και τα συνολικά 4 παιδιά μέσα σε πέντε χρόνια

Χθες έγινε γνωστή άλλη μια τραγική παράμετρος της υπόθεσης, για το ζευγάρι των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων Ρομά του Διδυμοτείχου. Από το 2018 έως το 2023 απέκτησαν συνολικά 4 παιδιά, από τα οποία το τελευταίο πέθανε την Τρίτη σε ηλικία μόλις 4 μηνών. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Βουλγαρίδης, το πρώτο της παιδί η μητέρα το απέκτησε σε ηλικία 16 ετών. “Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει κάνει ένα παιδί το 2018, ένα το 2019, ένα το 2022 και το βρέφος που πέθανε είχε γεννηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου του 2023”.

Το 2019 είχε φτάσει ξανά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το δεύτερο παιδί τους που γεννήθηκε εκείνη την χρονιά και ήταν ηλικίας 3 μόνο μηνών.  Έφερε δαγκωματιές από ποντίκια στο πρόσωπο και στα χέρια. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει τότε από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε αμέσως, από το κορίτσι είχε αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος στη μύτη, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο αποκαλύφθηκαν οι μύες και τμήμα των οστών. Παράλληλα, έφερε και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσίαζε σημάδια αφυδάτωσης.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετκά σοβαρά τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια. Τότε, είχαν συλληφθεί οι δύο γονείς και τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού. Στο δικαστήριο της Ορεστιάδας είχαν αθωωθεί όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος τους κ.Βουλγαρίδης, ενώ για την υπόθεση του νεκρού βρέφους επισήμανε ότι «οι πελάτες μου δεν κατηγορούνται. Θα δοθεί κατάθεση μέσα στην επόμενη εβδομάδα». Αναμένεται λοιπόν να δώσουν κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυνοτείχου που έχει σχηματίσει δικογραφία και μαζί με το πόρισμα του ιατροδικαστή θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για τον περαιτέρω χειρισμό.

Να τονίσουμε ότι η 4χρονη πλέον που είχαν “φάει” τα ποντίκα το 2019 βρίσκεται σε δομή, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υιοθεσία της. Στο διαμέρισμα όπου μετακόμισαν από την τρώγλη όπου έμεναν το 2019, δίπλα στον Ερυθροπόταμο και σε απαράδεκτες συνθήκες, έχουν μείνει τα άλλα δυο παιδιά που γεννήθηκαν το 2018 και το 2022.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ουρανία Νταπιάπη, κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δήλωσε πως δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό του 2019. Η ίδια πρόσθεσε πως υπήρξε ενημέρωση μόνο αφότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο. Επισήμανε ότι η οικογένεια άλλαξε κατοικία, καθώς μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα από παραπήγματα της περιοχής, ότι «κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα τηρεί τους κανόνες υγιεινής ή ότι θα αλλάξει ο τρόπος συμπεριφοράς και φροντίδας απέναντι σε ένα παιδί. Αυτές οι οικογένειες χρειάζεται να παρακολουθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά μετά από εντολή της Εισαγγελίας», τονισε η κ.Νταπιάτη.

«Αν υπάρχει έλλειμμα κοινωνικής υπηρεσίας είναι θέμα της εισαγγελίας. Αυτή τη στιγμή οι πελάτες μου δεν κατηγορούνται για κάτι. Θα δοθεί μια κατάθεση την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο δικηγόρος Νίκος Βουλγαρίδης.

evros-news.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version