Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Διακοπές ρεύματος σε Νέα Πέραμο και Χρυσούπολη την Παρασκευή 20 Ιουνίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας ανακοίνωσε δύο προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για την Παρασκευή 20 Ιουνίου, οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές στη Νέα Πέραμο και τη Χρυσούπολη.

Συγκεκριμένα:

  • Στη Νέα Πέραμο, η διακοπή θα διαρκέσει από τις 07:30 έως τις 13:00, σε τμήμα της περιοχής πλησίον των ΚΑΑΥ.

  • Στη Χρυσούπολη, το ρεύμα θα διακοπεί από τις 08:00 έως τις 15:00, σε τμήμα της περιοχής κοντά στα ΚΤΕΛ.

Οι διακοπές γίνονται στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροδότησης. Ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των διακοπών για λόγους ασφαλείας.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Νέα γέφυρα αντί ιρλανδικής διάβασης

Ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής γέφυρας που θα αντικαταστήσει την ιρλανδική διάβαση στην παλιά χάραξη της εθνικής οδού Λιμεναρίων-Λιμένα. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το έργο, μετά από μεγάλες προσπάθειες, επανέρχεται σε φάση υλοποίησης. Ο Δήμαρχος υπογραμμίζει τη μεθοδική δουλειά με σχέδιο και υπευθυνότητα για το μέλλον.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυθαίρετα: Κατεδαφίσεις σε αιγιαλό και παραλία

Εντολή για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία από το Υπ. Οικονομικών

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε εντολή στις Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας για συντεταγμένη και προγραμματισμένη κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες. Με εγκύκλιο του κ. Αθανάσιου Τσιούρα ζητείται η συγκέντρωση και έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και η κατάρτιση προγράμματος ενεργειών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, υπεύθυνες για την εκτέλεση των κατεδαφίσεων.

Η προτεραιοποίηση βασίζεται σε οκτώ κριτήρια, όπως η επικινδυνότητα των κατασκευών, οι περιβαλλοντικές συνέπειες, ο χρόνος κατασκευής, το μέγεθος και η εγγύτητα στη θάλασσα, η συγκέντρωση αυθαιρέτων, ο σκοπός τους και η σημασία τους για τον τουρισμό.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων με περιβαλλοντική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η διατήρησή τους επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον από την κατεδάφιση, χωρίς περιορισμό ως προς την ημερομηνία κατασκευής.

Οι κατεδαφίσεις θα προγραμματιστούν ώστε να μην επηρεάζουν την τουριστική περίοδο, με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027, ενώ η διαδικασία μπορεί να ανασταλεί αν οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε νομιμοποίηση ή αυτοκατεδάφιση.

Επιπλέον, επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας με αυθαίρετα έργα για λόγους δημοσίου συμφέροντος και τουριστικής ανάπτυξης, με αυστηρούς όρους και χρονικούς περιορισμούς, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία και ο δημόσιος έλεγχος.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της κοινόχρηστης χρήσης των αιγιαλών και την τήρηση της νομοθεσίας, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη νομιμότητα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπές Ρεύματος τη Δευτέρα

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας ανακοινώνονται προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

  • Από τις 8:00 έως τις 13:00 θα σημειωθεί διακοπή στην περιοχή Ελευθερών, στο τμήμα του οικισμού από το κέντρο προς την έξοδο για Ελαιοχώρι.

  • Από τις 11:00 έως τις 13:00 θα γίνει διακοπή στη Νέα Πέραμο, σε τμήμα της περιοχής στην έξοδο προς Ελευθερές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση των κατοίκων για την αναγκαία αυτή διακοπή.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en