Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΠΑ Υποδομών | Oι 13 πόλεις που θα πάρουν φυσικό αέριο το 2024

Σε δεκατρείς πόλεις της περιφέρειας θα επεκταθεί εφέτος το δίκτυο φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Italgas που έχει εξαγοράσει από το 2022 τα δίκτυα διανομής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα αναμένεται η οριστικοποίηση το θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή και διανομή βιομεθανίου μέσω των ίδιων δικτύων, που μπορεί να αποτελέσει μια νέα πηγή εισοδήματος για αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα η πρόεδρος της Italgas Benedetta Navarra, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Paolo Gallo, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών Barbara Morgante και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Francesca Zanninotti για το 2024 προβλέπεται η επέκταση του δικτύου σε Γρεβενά, Λιβαδειά, Γιαννιτσά, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, ‘Αργος Ορεστικό, ‘Αμφισσα, Αλεξάνδρεια, Καρπενήσι, Ορεστιάδα, Πάτρα και Ιωάννινα.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας για την περίοδο 2023-2029 προβλέπει επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όπως εκτίμησε ο κ. Gallo θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Περιλαμβάνει τις επενδύσεις για επέκταση των δικτύων, εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, τεχνολογίες ελέγχου διαρροών κ.α. Το 2023, κατασκευάστηκαν 600 χιλιόμετρα δικτύων έγιναν περισσότερες από 23.000 νέες συνδέσεις καταναλωτών από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα και εγκαταστάθηκαν περισσότεροι από 32.000 έξυπνοι μετρητές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η διοίκηση της Italgas ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-Αναμένεται η οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου για να προχωρήσουν οι επενδύσεις για την εκμετάλλευση βιομεθανίου με αξιοποίηση και της εμπειρίας από την αντίστοιχη δραστηριότητα στην Ιταλία. Το βιομεθάνιο παράγεται από υπολείμματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, καθώς και το οργανικό κλάσμα των στερεών αστικών αποβλήτων, μπορεί να διοχετευθεί στα δίκτυα φυσικού αερίου και να εξασφαλίσει μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα σε συνδυασμό με την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Παλαιότερη μελέτη της ΔΕΔΑ είχε προσδιορίσει δεκάδες σημεία ανά την Ελλάδα όπου υπάρχει επαρκής παραγωγή πρώτης ύλης από αγροτικά και αστικά απόβλητα.

-Δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για δραστηριοποίηση στα δίκτυα ύδρευσης ωστόσο σε λίγα χρόνια η προοπτική αυτή μπορεί να επανεξεταστεί. Επίσης δεν υπάρχουν σχέδια για εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

-Η επέκταση του φυσικού αερίου σε νησιά εξαρτάται από αναλύσεις κόστους – οφέλους. Σε μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη η επένδυση θα μπορούσε να έχει νόημα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίδομα μητρότητας: Αναδρομικά τη Μεγάλη Τρίτη από 400€ έως 1.500€ σε 58.912 μητέρες

Αναδρομική αύξηση από 400€ έως 1.500€ θα πληρωθούν πάνω από 58.000 μητέρες τη Μεγάλη Τρίτη.

Τα χρήματα του επιδόματος μητρότητας στις μητέρες – δικαιούχους αναμένεται να πιστωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου και θα αφορούν όσες γέννησαν από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ύστερα.

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό του παλιού επιδόματος (2.000 ευρώ) ή θα τους καταβληθεί η δεύτερη δόση (1.000 ευρώ) τώρα τον Απρίλιο, θα λάβουν για τα αναδρομικά το συνολικό πόσο των 36.247.500 ευρώ.

Οι πληρωμές θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλουν νέα αίτηση ή προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το επίδομα γέννησης καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στο μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση ύστερα από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Δικαιούχος του επιδόματος είναι κάθε μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη λίστα των αναδρομικών πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Τρίτη, οι περισσότερες μητέρες θα λάβουν αύξηση της τάξεως των 400 ευρώ και 700 ευρώ στο επίδομα γέννησης καθώς απέκτησαν το πρώτο και δεύτερο παιδί το 2023, ενώ, αύξηση ύψους 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ θα λάβουν περίπου 9.100 μητέρες που απέκτησαν 3ο παιδί ή 4ο και περισσότερα αντίστοιχα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en