ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δένδιας | «Θεωρώ ότι η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη θα είναι χρήσιμη»

«Θεωρώ ότι η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη θα είναι χρήσιμη, δεν θα ήθελα να την καθυστερήσω”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα».
Χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ και επεσήμανε όμως ότι δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης της ψήφισης της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, όπως ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε δε ότι το ερώτημα «εάν η αμυντική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή αυτή τη στιγμή βοηθάει;» έχει ήδη απαντηθεί θετικά από το πολιτικό σύστημα της χώρας με εξαίρεση το ΚΚΕ.

«Δηλαδή εγώ θα καθυστερήσω εθελούσια τη αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και αυτό θα το θεωρήσω κέρδος για μένα;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Εμείς επιδιώξαμε σε αυτή τη συμφωνία να υπάρξουν συγκεκριμένες κατανοήσεις για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας».

«Θεωρώ ότι η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη θα είναι ήταν χρήσιμη, δε θα ήθελα να την καθυστερήσω. Δε θα ήθελα να καθυστερήσω τη διεύρυνση του αμερικανικού αποτυπώματος στην περιοχή, δε θα ήθελα να μην είναι το υποβρύχιο αυτή τη στιγμή εκεί που είναι” σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ έθεσε τις ελληνικές θέσεις και δεν υπήρξε αντίλογος αλλά κατανόηση. «Ο πρωθυπουργός εξέθεσε στην αμερικανική πλευρά τις ελληνικές θέσεις και όχι μόνο δεν υπήρξε αντίλογος αλλά υπήρξε και κατανόηση. Υπάρχει ένας διαρκής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την υπερδύναμη. Αυτό για την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία με τις παρούσες παραμέτρους, με τις παρούσες συνθήκες, με την κρίση την οποία βιώνουμε στην περιοχή είναι απίστευτα μεγάλο κεφάλαιο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Για την Ελλάδα διαχρονικά όχι μόνο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει τεράστια σημασία οι ΗΠΑ να βλέπουν την πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο που την βλέπει και η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία. Να υπάρχουν κατανοήσεις», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή: skai.gr , 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version