ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν θα πάμε στον πρωθυπουργό για καφέ, θέλουμε επίλυση των προβλημάτων μας», λένε αγρότες στον Μητσοτάκη

«Δεν θα πάμε να δούμε τον πρωθυπουργό για καφέ, θέλουμε επίλυση των προβλημάτων μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Λάμπρος Τσέκας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που προγραμματίζουν σε εθνικές και σε επαρχιακές οδούς.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο «εμείς είπαμε ότι θα έρθουμε σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αυτό αποφάσισε η χτεσινή μας πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, ότι εφόσον υπάρχει πρόθεση να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας, σαφώς και θα κάτσουμε να συζητήσουμε. Δεν θα πάμε απλά να πιούμε καφέ, να δεχτούμε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και να μας πούνε δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Όχι σε τέτοιο διάλογο δεν πάμε. Θέλουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας. Είναι ζήτημα επιβίωσης».

«Θα κλείσουμε της Εθνικές αλλά όχι σε 24ωρη βάση – Δεν θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο»

«Ναι, λοιπόν θα κλείνουν οι εθνικές, όπως έχουν κλείσει και εδώ στα Τρίκαλα που είμαστε και οι Τρικάλων, Καλαμπάκας και οι Λάρισας Τρικάλων, όπως κάνουν οι συνάδελφοι στην Καρδίτσα και πάει λέγοντας. Τώρα, όσον αφορά την διάρκεια του κλεισίματος, εντάξει, δεν μπορούμε να κάτσουμε και με ένα χρονόμετρο στο χέρι. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το κάθε μπλόκο. Δεν είναι το αίτημά μας να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν άνθρωπο που θέλει να περάσει την εθνική. Τον ελληνικό λαό τον έχουμε και τον θέλουμε στο πλευρό μας.

Άλλωστε γέννημα από τους αγρότες είναι». Ερωτηθείς τέλος, για το αν αυτοί οι αποκλεισμοί των δρόμων θα έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα, ότι δεν θα είναι δηλαδή ένας μόνιμος αποκλεισμός της Εθνικής και ότι δεν θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο ο κ. Τσέκας απαντά «όχι, τέτοια απόφαση έως τώρα, δεν έχουμε».

πηγή: Newsbeast.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version