ΚΑΒΑΛΑ

Δεν διαγράφονται άδικα χρέη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ

Ένα ακόμη πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο εκατοντάδες επαγγελματίες του Νομού Καβάλας αφού παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν διαγράφονται άδικα χρέη τους προς τον ΟΑΕΕ. Το ζήτημα αφορά ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν χρέη και στον ΟΑΕΕ. Το κράτος από το 2010 παραδέχεται (εμμέσως πλην σαφώς) την εσφαλμένη χρέωση, προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα ως τώρα δεν υπάρχει.

Σε συνέχεια πρόσφατης σχετικά νομοθετικής πρωτοβουλίας, οι επαγγελματίες «οδηγήθηκαν» στην υποβολή αίτησης αμφισβήτησης στον ενιαίο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ). Κι ενώ μέσω της αίτησης περίμεναν δικαίωση, πρόσφατα πληροφορήθηκαν ότι το αίτημα τους απορρίφθηκε. Κατά συνέπεια συνεχίζουν να οφείλουν στον ΟΑΕΕ ενώ οι έως τώρα υποσχέσεις που ελάμβαναν ήταν ακριβώς αντίθετες.

Η υπόθεση ανέκυψε προ ετών. Επαγγελματίες σε μικρά χωριά είχαν απαλλαγή εισφορών στον ΟΑΕΕ αφού καλύπτονταν από τον ΟΓΑ. Στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι. Ξαφνικά (μνημονιακά ίσως) βρέθηκαν υπόχρεοι ασφάλισης και στον ΟΑΕΕ. Τα χρήματα που τους ζήτησε αναδρομικά ο ΟΑΕΕ ήταν πολλά κι έτσι αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε βουλευτές- υπουργούς κτλ. Αρχικά ψηφίστηκε σχετικός νόμος το 2010. Στη συνέχεια κι επειδή ο νόμος δεν ήταν αρκετός, ψηφίστηκε δεύτερος και καλύτερος του πρώτου. Κατατέθηκαν οι μαζικές αιτήσεις αμφισβήτησης του χρέους στον ΟΑΕΕ αλλά προς γενική έκπληξη αυτές απορρίφθηκαν.

Επί του προβλήματος που ανακύπτει (σε όλη την Ελλάδα) οφείλουν να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αφού όπως προκύπτει χρειάζεται νέα κυβερνητική παρέμβαση. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί, η δε παρέμβαση τούτη την φορά να είναι καταλυτική.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version